-
Osoblje foruma
Đerekica, jako mi je žao da si ovo morala proći.
Otkad sam pročitala tvoj post baš sam ljuta i uznemirena. Nisam znala od kud da počnem komentirati tvoj post. Cure su se već osvrnule na neke djelove tvog posta.
Previše je ovakvih i sličnih iskustava iz ove poliklinike i nikako mi nije jasno kako to da nitko ništa do sada nije poduzeo da se to ispita. Znam... u borbi sa neplodnošću teško nam je, iscrpljuje na s emotivno, fizički, fizički, financijski. Ranjivi samo na svakom području svoje osobnosti i života. Ali zar bar takva skupina pacijenata ne zaslužuje profesionalan i ljudski pošten odnos liječnika kojem se obraćamo za pomoć? (mnoge, pa i ja sam to dobila od liječnika kod kojih se liječimo ili smo se liječili). Puno sam pročitala o ovakvim i sličnim iskustvima sa ove privatne poliklinike o kojoj je jutros Đerekica pisala.
I pitam se, zašto nitko od vas sa takvim teškim i lošim iskustvima nije do sad nešto poduzeo da se takvi postupci istraže?
Ako ništa ne poduzimamo i dalje ćemo biti kao maleni cjetovi na livadi koje će nečije moćne noge gaziti!
Ovdje se očito radi o masi neetičnih postupaka: obmanjivanje pacijenata, davanje lažnih nada, nedavanje objektivne i neistinite informacije, vršenje nepotrebnih pretraga, naplaćivanje tih istih nepotrebnih pretraga (da li izdaje račun?)...
A kako vidim, ima i djela koja prelaze granice medicinske neetičnosti i osnovnog ljudskog poštenja :
- ugrožavanje zdravlja pacijentica... Ako zbilja šalje žene koje nisu trudne na kiretažu uvjeravajući ih da su bile trudne nkon MPO postupka i da trudnoće nije uspjela, to je vrlo, vrlo teška i ozbiljna stvar...
Da li se u toj poliklinici dobivaju podaci sa uz pregleda u obliku ispisa slike, zapisa na cd?
Za postupak kakav je kiretaža mora postojati medicinska dokumentacija koja indicira taj postupak... moraju postojati dokazi trudnoće...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma