ati_ml Koliki je fsh i testasteron tvom mužu kad je L. dao prijedlog. Meni je rekao da su mi slabe šanse i nije mi prepisao ništa? Imam neop. azoo
ati_ml Koliki je fsh i testasteron tvom mužu kad je L. dao prijedlog. Meni je rekao da su mi slabe šanse i nije mi prepisao ništa? Imam neop. azoo
Pozdrav svima na forumu,i ja da vam se pridruzim i mi se mucimo sa azospermijom,kod mm je u pitanju neopstruktivna azoo,radili smo i punkciju i biopsiju i posle hp nalaza u pitanju je Sertolijev sindrom,nama je kao zadnja solucija predlozena Mikrotese,terapiju nisu smeli da ukljuce zbog Fsh koji je kod mm 14,inace nam je urolog rekao da su inace lekari koji rade Mikrotese protiv bilo kakve hormonalne terapije kad je u pitanju ovakva azoospermija,mm je koristio samo vitamin C,E,B i matični mleč,i genetika je .o.k,i uopste ne znam sta je dovelo do ovakve dijagnoze.
vidi,jedna moja prijateljica ima muza koji je prije nekih godinu imao dijagnozu azoospermije, problem sa potencijom,kilazom...onda su nasli dobrog endokrinologa ,nasli porblem u stitnoj,danas on ima spermiogram takav da idu na IVF i sam dr.Vlaisavljevic ne moze vjerovati da su imali dijagnozu azoo potvrdenu u vise spermiograma.vrijedi to provjeriti!
od dijagnosticke imas jedinu korist sljedecu:znat ces sta je u testisima ,medutim,ako nadu i jedan spermij,ne cuvaju ga,pa je sama bipsija bila uzaludna,jer to nije bas ni jednostavan zahvat ,a ni preporucljiv bas precesto da se radi...microtese manje steti tkivo testisa, a imas mnogo bolje sanse za naci nesto.
osim toga,PRAG NE RADI MICROTESE.to govorim iz iskustva. microtese rade u belgiji,ne znam u kojoj klinici(Gent?) i u Bahceci i JInemed klinikama. i jedna i druga istanbulska klinika ce biti u Sarajevu. opet ponavljam,mene buni samo sto je micro u istnbulskim klinikama do 1000 e, a u Belgiji oko 5000e!(ako se sjecam dobro)
neneormalna razlika...zbog cega'?
izricito sam pitala istanbulske klinike da li rade microtese,potvrdno odgovorili. Misur je takode potvrdial da je njen muz u Bahceci klinici u Istanbulu(tad se niej ni spominjalo da ce biti u BiH,to je bilo proje 2-3 godine) radio microtese. dakle, ne vidim razlog da bi lagali.
U Pragu rade mesa/tesa,sto god to znacilo (mm je to radio- razrezu testis i uzmu uzorak tkiva.jedina razlika toga i onog sto u Mbu zovu biospija je sto smo u Pragu odmah znali da nema spermija-dakle,nema patohistoloskog nalaza, a u MBu smo cekali nalaz mjesec dana i dobili pismeno da spermija nema,te kakvi su kanalici, bazalne membrane,tj.tkivo testisa)
tu bipsiju u Maribori smatram dosadasnjim najvaznijim nalazom.
medutim,fsh mm je odlican,ali je inhibin od 25 pokazao pravo stanje stvari u testisma. dakle,inhibin podhitno!
Nakon poduzeg puta, stigli smo do Praga. Dr je super, hotel je bas ok( toplo, čisto, uredno, i ful srdacno!!). I sutra je punkcija jer imamo 11 FOLIKULA!!!! Ahadaaat ceeee naam boooog i viseeeeee od tooooog ..... Malu tenisacicu
![]()
Rominka
cekala sam da se javis,, juce i danas s tobom sam u mislima stalno.joj kako si se brinula za folikule a vidi ti to,ma sve za sad je super.Draga sretno,javi nam se cim mozes,ma bit ce jos i tenisacica i tenisac jel dat ce vam Bog i vise od tog!!!!kiss,kiss
eto rominka vidis da si se bez potrebe brinula , nek ti je sa srecom da se vratite u cetvoro.
ja pocinjem danas sa bockanjem.
Diksica pozdrav,ajme svaki dan nas je sve vise nazalost svima nama,jadni smo mi ,a sto je tu je.Vidi dobro kazes za terapiju,kod visokog fsh,nema ljeka ,nema terapije,nema spustanja,dobro su ti doktori rekli samo bi se pogorsalo sve ostalo.Svakako biste mozda trebali micro-tese napravit,svima nam je to sa neopstruktivnom azoo.jedina nada i opcija.Sretno pa kako got odlucili.pozz
diksice steta sto si nam se morala pridruziti. ja mislim da na ovome forumu malo ko zna kako je doslo do azoo kod muzeva.
ovo je zalosno da na ovoj temi svake sedmice novi clan, kad se sad ova grupa ovako povecava sta ce biti za 10 godina nece biti plodnog ni jednog muskarca.
bas danas na klinici dok sam bila i sestra komentarise kako ima sve vise i vise azoo parova.
Vise sam nego zbunjena moj muz ima visko fsh i opet su mu dali inekcije. Mada on ima nizak testastron.
Edinas ne brini ,valjda vam je doktor dao zbog testosterona jel one pomazu da se on popravi ali obicno nedaju ih uz visoki fsh, e sad opet nesumnjam su pogrijesili s obzirom na vas fsh,mozda nemogu one naskodit njemu.,spustit ga nemogu i nesmiju.jesu vam rekli da provjerite i hormone poslje inekcija?pozdrav
Trebam informaciju, a vjerujem da je većina vas puno više upućena u ovo od mene....
MM ima dijagnozu tešku oligoastenozoospermiu ( na temelju jednog spermiograma) i radili su mu biokemiju ejakulata. Jedan od zaključaka je bilo da izoenzima LDH-x uopće nema u ejakulatu, pa me zanima zna li netko više o tome. Jedino što sam uspjela naći o tome je bio zaključak da ako nema tog dotičnog izoenzima da ne bi trebalo biti ni plivača... što kod nas ima.. (nije baš za dijeliti okolo, ali nađe se)
Naručeni smo na kariogram idući tjedan i mikrodelecije na Y-kromosomu, pa ako netko može uskočiti sa kakvom informacijom bili bi zahvalni
Super Edinas,da znam da one mogu popravit testosteron(za to sam cula ),nesumnjam ja kad doktori nesto daju, ipak oni znaju najbolje sto se tice terapije sto dati i imali uopce sanse nesto popraviti.Ljep ti pozdrav
plavuso
ja koliko sam upucena da nedostatak ovog enzima dokazuje da nema spermatozoida u ejakulatu, najvjerovatnije da jedan od ta dva nalaza nisu tacna. mozda i grijesim al mi se cini da nemoze biti da ima spermica a nema tog izoenzima.
pa nedostatak ovog izoenzima prestavlja najcesce neki genetski problem, zato su te i poslali da radis genetske analize.
a ako ces me poslusati ako ih vec ima u ejakulatu idi negdje i zamrzni cisto radi vase sigurnosti, jer dao bog da tako ostane al mozete doci i do azoo zato se osigurajte na vreme da imate materijala.
Punkcija prezivljena,sad preostaje čekati da vidimo sto cemo vratiti mami![]()
Rominka draga ,cekam stalno tvoje postove,nasla sam na drugoj temi pa sam saznala kako je prosla punkcija.Mislim i molim se za tebe mama,nadam se da ce bit uspjeha od prve,nekeko vjerujem i vibram~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kiss,kiss![]()
Diksice moj muz ima potpunooo istu dijagnozu kao tvoj.
Radio je TESE prvo, nisu nista nasli, pa je radio Micro Tese u kojem je pronadjeno par nepokretnih i tako zaledjeno.
Sada ce mo nastaviti sa IVF-om jer je sve zaledjeno.
Iskreno nisam neki optimista, ali sta je tu je. Mora covek da se nada.
Cak je pio i slicne vitamine kao tvoj, bez hormonskih terapija.
Dali necij muz ima ovu Hypogonadotropic hypogonadism diagnozu
Rominkajuhu,huhu,zeno pa gdje si ,vec sam rogove dobila,nemogu docekat da nam se javis?? Draga moja sad odmaraj i uzivaj i mislila sam da ces uzet dvije mrve,ajme jesam sretna zbog vas,sad nastavljam moliti se i dalje da se sve primi i bude ok
Bit ce nasa Romi trudnica he,he,ma vec jeste ,da,da moras!!!! pusek
Rominka, veselim se s tobom i vibram za trudnoćuDat će Bog...
rominka sad se opusti i uzivaj, za 14 dana da nam jos prijavis veliku betu pa da ti onda zvanicno mozemo cestitati.
Cure,
Pronašla sam na jednom forumu recept za snižavanje fsh: Smokve se stave u teglu i preliju maslinovim uljem. Treba ih jesti ujutro (dvije smokve) na gladan stomak. Najbolje bi bilo da se drže u maslinovom ulju 40 dana,pa tek ona da se jedu, ali može i ranije.
Je li iko probao ovaj "lijek"? Kontam da ne može naštetiti.
Posljednje uređivanje od sos15 : 11.03.2012. at 11:02
sos15.,neznam koliko si upucena za snizavanje fsh.evo ja cu jos jednom napisat.visoki fsh je visok zato sto mozak javlja da se ne proizvode spermiji te ga on fila da potakne proizvodnju.,nepostoji nista za snizavanje fsh.,a ako i ima nesto sto bi ga spustilo,poremetili bi se ostali hormoni a spermiji se nikad nebi mogli proizvest kad bi se nasilu spustio ,nema svrhe ga spustit jel se tada nece naci spermiji,.jedino da se sam od sebe spusti onda znaci da je potaknuo na proizvodnju i nesto se desava unutra.svi doktori su isto rekli za visoki fsh.,tek kad je nizak moze se uzimat terapija a uz visoki znaci nista neuzimati niti slucajno. smokve su ok,zdrave al opet ako ce i spustit fsh,nis se nedobiva stim,i dalje nece bit spermica.
pozz curke moje
edinas prvotno napisa
Demi reci ovo. Zar klomifena nije za muskarce koji imaju nizak fsh i nizak testrastrone?
Klomifen je izrazito za muškarce koji imaju niži testosteron i/ili niži slobodni testosteron, bez obzira na referentnu vrijednost FSH, a ponekad se daje muškarcima i sa povišenim testosteronom.
Edinas,kad je u pitanju visoki fsh.nedaju doktori nista,zbog snizavanja,a kad je u pitanju niski ili manjak testosterona onda daju klomifen,koji ne remeti fsh,ali se nesmije svakom ni dati.,sve ovisi o dijagnozi i svim nalazima hormona.hocu reci daju ga doktori kad je niski fsh i testosteron.pozdrav
Posljednje uređivanje od postoji nada : 12.03.2012. at 14:51
znaci moj bi muz mogao ga traziti od doktroa posto mu je nizak testastron
Pa neznam draga ,najbolje pitaj doktora ,oni su ga preporucivali kod dijagnoze oligo....,pa se znalo dogodit da je netko imao tisuce plivaca a poslja klomifena 10-ak,te su ga onda prestali i davati,tak da ti stvarno neznam rec.E sad kod nas gdje nema spermica neznam dali bi se sto moglo promjenit ,a testosteron kod nas je ok.pa nama nisu nikako preporucili klomifen niti bilo sto drugo.Probaj pitat pa da cujemo jos jedan odgovor doktora.sretno edinas
Romi
Kad ulovis vremena ,pisi nam kako je sve bilo,koji je protokol,gdje ste skitali i cijeli postupak bar ukratko.pusek
Hvala sto si mi se javila!!!
evo novih nalaza krvi, testastron se povecao na 400 ali je zato fsh ostao isti. neznam dali da nastavimo sa terapijom. bojim se da nije sve uzaludni.
Neznam Edinas sta vam je pametno dalje.cuj ali za fsh je dobro da je ostao isti znaci da mu terapija nije nastetila.probaj se savjetovat sa doktorom.pozdrav
Neznam ni sam. Mozda da radi spermogram pa onda ako nebude onda mozda nece vise terapiju koristi i to je to kraj borbe.
A sta reci .,nekako svi mi odustajemo polako jel izgleda da nam nema pomoci,ja se iskreno nenadam da cemo ista naci micro-tesom,al eto ako to ne napravimo uvjek cemo se pitat sta ako je bilo ipak ???,a i tad ako nebude ostaju nam svima dvije opcije uvjekpa kome koja vise odgovara.sretno Edinas u daljnjoj borbi
![]()
Pozdrav "tuzna" ako sam dobro shvatio ti si stupila u kontakt sa dotičnom Sarajevskom klinikom Jinemed i to je njihov odgovor, po odgovoru to je Mikro-TESE.
Da li je li sa foruma bio kod njih na dotičnom postupku Mikro-TESE, i da li je to možda ispostava Bahceci klinike iz Istanbula na kojoj je dr. Emre Bakircioglu, ili je ovo druga klinika.
Ako nije zna li itko što o ovoj ispostavi Bahceci klinike, da li je otvorena i da li je počela sa radom
Hvala
Pozdrav
ne,JInemed je druga klinika,ali takod eiz Istanbula.ovo je njihov odgovor kad sam trazila detaljan opis toga sto oni rade.
oni su vec u sarajevu, na Čengić Vili i negdje sam stavljala mail adresu njihovu.negdje procitah da oni traze neke nalaze,pa cak razmisljaju o terapiji prije micro.
Bahceci je klinika na kojoj je dr.bakircioglu,oni takod e trebaju poceti sa radom skoro. neki dan su slali mail kako administrativne prepreke ne dozvoljavaju otvaranje klinike jos,ali skoro je to gotovo.pitala sma,rekli izricito da rade micro, da je oko 900e cini mi se,te da ce dr bakircioglu dolaziti po potrebi u sarajevo.
njemu sma jednom slala mail,on nije u fazonu terpaija azoo jer "niti jedna terapija nema dokazane ucinke".
nasa forumasica Misur j bila uBahcec klinici u Istanbulu, a njm je bio i u Amereci kod Schlegela i potvrdila mi je (jos prije par godina)-Bahceci u Istanbulu radi microTESE...ajde,nadajmo se da ce to raditi i ovdje..
Oprostite sada sam naišao na post par stranica prije gdje vidim da je ta Jinemed klinika sasvim drogo, a Baheci da još nije počela sa radom, ako nije problem može li kontakt mail Baheci klinike da im se javim pa da vidim što će reći
Puno vam hvala i pozdrav
" tuzna" stavrno si brza,ako nije problem može li kontakt mail Baheci klinike da im se i javim pa da vidim što će reći, čekamo prof Ježeka da na Rebru počne raditi biopsije (ali mislim da neće raditi Mikro-TESE) ali nas polako izdaje strpljenje iz mjeseca u mjesec ništa, probali bi još jedino Mikro-Tese (svi nalazi su napravljeni hormoni, genetika, ultrazvuk) pa ako ništa ne nađu put Praga što prije.
Puno vam hvala i pozdrav
evo ga: bih_ivf@bahceci.com :D
Hvala puno na mailu, vidim da je adresa .com znači mail na Engleskom jel?
Pozdrav
Florijan,slobodno pises na Hrvatskom,nista Engleski.Pisala sam im i ja i dobila odmah odgovor(tuzna mi je dala isto mail-hvala joj).,sto se tice dokt.Jezeka meni osobno je rekao nece se raditi micro-tese vec obicna tese.I mi cemo u Bahceci BIH,ili na kraju krajeva u Prag.pozz svima
"postoji nada" hvala ti, znači najbolja solucija za nas je Bahceci BIH (pošto Ježek neće raditi M-Tese), ali mi se čini da će i to u BIH potrajati i to je čini mi se kao i Rebro od prošle jeseni se čeka, samo ne znam do kada čekati dr. Emre je najbolji u M-Tese u okruženju ali čekanje ubija, ja 38g supruga 34g, život ide jako brzo i godina proleti za tren![]()
Posljednje uređivanje od florjan : 15.03.2012. at 12:10
florjan, idi onda u Istanbul!
ne kosta to tako mnogo....malo je put skuplji jer je let avionom,ali micro je isto para, i ne bude se dugo,nekih 4 dana,cini mi se.
osim toga, koliko znam,Bahceci u BiH je trebao biti do Nove godine,pa su malo produzili,ali ja cekam svaki tren da javed a su poceli sa radom.opet je pitanje koliko cesto ce dr Emre dolaziti ovamo...![]()
Hey tuznaaaaaaaaaaaaa ,pa gdje si zeno????nema te,cekam da se javis malo na forum svaki dan,a tebe nema,a tebe nema
Kako je kod vas ,sta planiras??? kiss ti saljem
Florijan sretno kamo got isao,da upitno je kad ce se otvoriti Bahceci u Bih,ako ti se zuri dobro kaze tuzna odi u Istanbul,naravno ako si mozete priustiti,da negubite vrijeme,a i mi cemo cekat jos malo pa ako bas nebude do kraja godine ,mozda isto odemo u Istanbul,neznam joc cekamo.pozz
Znam za Istanbul ali je malo daleko i čini mi se sve kompliciranije (komunikacija, put, smještaj ...), ovo u Sarajevu bi bilo sve puno lakše
Je,je to imas pravo,a valjda necemo tako dugo cekat,mene vise muci koliko ce cesto dr.Emre doci i hoce li se moci bas snjim dogovorit operacija da ju on izvodi.,mada s druge strane valjda su i drugi doktori isto toliko strucni i dobri koji su uceni od njega i u njegovom okruzenju rade.,a koji ce izvoditi micro-tese.a Sarajevo moja zivotna zelja da ga vidim juhuuu
"postoji nada" tako je potpisujem
pozdrav svim borcima (malo smo u manjini ovdje, izgleda da su ostali muškarci sramežljiviji pa se ne uključuju u rasprave) i borilicama
![]()