Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1727

Tema: Hrvatski jezik

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Marta, znam i ja, ali jako ih je malo. Većina koristi riječ štucne.

Prije godinu-dvije, kad su ponovno došle u modu, modne novinarke, mahom mlađe osobe (vjerojatno rođene za vrijeme ili poslije njihove popularnosti u osamdesetima ) uopće više nisu koristile riječ grijači, nego najčešće nazuvci.
    Nije nas malo, lol. U Splitu su to grijači. Ja sam ih se nanosala, ali samo na baletu/jazz-danceu. Zapravo ne znam kako ih sad zovu, ove što se nose "u civilu".

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sis prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja je i koristim, ali u ijekakavskom obliku bječva. I mislim da se u mojim krajevima koristi češće nego omražena č..... (bar moja i starije generacije). Ali sustavno potiskivanje dijalekta čini svoje pa mi je dijete došlo iz vrtića sa službenim nazivom.
    U pravu si, bječva. Ako nije indiskretno, iz kojeg si kraja? Meni je čarapa uvijek grebala uši (ne neka gruba čarapa, je l' , nego riječ), ali za bječvu sam čula tek na prvoj godini faksa.

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Nije nas malo, lol. U Splitu su to grijači. Ja sam ih se nanosala, ali samo na baletu/jazz-danceu. Zapravo ne znam kako ih sad zovu, ove što se nose "u civilu".
    Kužim, znači, uhvatilo se regionalno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •