Meni se kosa na glavi digla kad mi je kći tamo negdje u čini mi se drugom osnovne došla doma i ispričala da su učili o vazdazelenom drveću.
Zašto vazdazeleno, kad je uvijek bilo zimzeleno? Čak sam i učiteljicu na informacijama pitala za to, a ona je rekla da je i njoj to bezveze ali da mora tako ,jer je u udžbeniku tako napisano. Dan danas ne kužim to.
Što se tiče obraćanja s mama, moram reći da prije 12 godina na Svetom duhu osoblje nije tako oslovljavalo nas friške mame, već isključivo sa gospođo. I tako jedan dan kaže sestra mojoj cimerici- gospođo, a ova njoj na to- nisam ja gospođa, već gospodična, na to će sestra njoj- u rodilištu su sve žene gospođe!
Mi smo poslije u raspravi oko toga zaključile da je ona mislila da sve trudnice moraju automatski biti i udane žene pa ne mogu biti gospodične. Ne znam, ali iako se nije direktno ticalo mene, zasmetalo mi je to, a oslovljavanje s mama mi ne bi smetalo.
Daleko više me smeta kad mi ginekolog koji je možda 15-20g stariji od mene govori ti,a nismo si tak dobri, a sestra me oslovljava sa dušo,Tanjić, draga...zovi me po imenu i točka. Čemu služi ime? Nisam curica da mi se tepa.