ina33 prvotno napisa
Mislila sam da će tema bit šira od KC i MPO.... Nešto stila KC i alternativa, svjetovni versus religiozni pristup... kako održat naše društvo svjetovnim, uz pristune "srednjeevropske vrijednosti", što to točno znači nama danas itd. (valjda će zaživit ta Etika u školama... iako... bojim se da će zažvit kad i Spolni odgoj - ono, kad na vrbi... itd.). O ovome nemam novo što reći, osim da čvrsto vjerujem i učinit ću ono što mogu da se KC treba drži izvan zakona o MPO i da njen doseg u našoj državi ne može biti preskriptivan na tu temu. Isto tako i za abortus, i za vjeronauk u školi, i za kontracepciju prije braka, rad nedjeljom itd. itd. itd. Što je rekao neki svetac, što kaže islam itd., što točno misli koja religija na tu temu, uključivo kad ulazi duša u tijelo, što je čin ljubavi, zašto je OK da se dijete napravi doma, a nije OK u laboratoriju..., nije moje područje i nije mi interesantno, tj. postalo mi je interesantno silom, jer KC kreće prema tim područjima, u kojima, po meni, ne bi trebala biti, tj. njen domet bi tu trebao ostati ograničen i ono... doslovno, kao i u prethodnim vremenima, Država bi trebala biti neki arbitar i balansirati te odnose moći, kao što pokušava balansirati rad i kapital i ostale, realno gledano, iako ne zvuči lijepo, ipak suprostavljene snage... iako bi, u duhu vremena, svi to barem ispeglali nekom sinergijom... ili religioznim terminom ljubavi.. da je probavljivije, ali to jesu polovi.