-
Ja se nekako osjećam prozvana u ovoj raspravi - jer kao neki forumski Katolik po defaultu sam naizgled antiprotivna ljudima koji žele dijete koje spontano ne mogu dobiti (iako zapravo nikad to nisam napisala, kadgod sam pisala o MPO pišem sa željom, očito neuspjelom, da približim ljudima stav KC, nadajući se da se neće izloženo nekom napadu neke iracionalno antiprotivne sile bez smsila :/ )...
Iskreno govoreći, ja isto ne znam što će pokazati budućnost; hoće li i ovaj oblik stvaranja potomstva postati uobičajen, hoće li s vremenom Crkva naći svoj mir s MPO i MPO sa Crkvom. Nadam se. Jer kad se iskorači u neko novo polje, ono mora postati i naše, ne može se ostati u nekom prošlom stoljeću. Manje je bitno što je, od toga da je Bog tu, da ga se pusti da djeluje. U rock glazbi, što je bio problem prije pedesetak godina, u seksualnoj revoluciji, prije četrdesetak, u novim medijima, što je brinulo Crkvu prije dvadeset... i evo sada - s MPO...
Dr. Richter, brutalan u verbalnom izražavanju kakav je, je iznio svoj stav o tome, koji je tako nemilosrdan, oštar, baš kao i njegovi odgovori nama jadnim zabrinutim roditeljima u njegovim odgovorim ja na Cybermedu, i iako to sažima na najjasniji mogući način (al hard way, i tough love) ono što Crkva nastoji izreći u ljubavi, ja jednostavno nisam smogla snage na bilo koji način ga citirati - samo zato jer je bešćutan, ne prema zlu koje prati sve, pa tako i MPO, nego prema ljudima koji možda misle i osjećaju i imaju drugačiji background i ustroj osobe od njega. Nekako nevoljko stojim između toga da mu kažem - pa je, stvarno treba tu biti oprezan, i između ljudi koji su prigrlili opciju da iskuse ljepotu i radost roditeljstva "from skratch".
Svatko treba raditi prema svojoj savjesti. Kušnje su različite i dolaze iz različitih smjerova, i stvarno nije na meni da ikoga sudim. Katolici će ionako prema svojoj savjesti slijediti upute Crkve, ne-katolici neće, i to je tako, i u redu je da je tako. Bog je iznad svega i sve može izaći na dobro. Bog pravo piše i krivim linijama.
Svako dobro svima, bez obzira na vjeru i uvjerenja!
ps Over and out na ovoj temi
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma