mislim da je emsa to napisala, ima jedna velika razlika u tome, a razlika je - zakon. kako može biti isto tražiti nečija prava i braniti prava? kako može biti isto tražiti prava na optimalan medicinski postupak koji uključuje zamrzavanje embrija, i braniti pravo na optimalan medicinski postupak?
prvo ne brani nikome pravo na izbor po vlastitoj savjesti.
drugo - brani.
da li je netko od ovih koji pretjeruju u liberalizmu (?) podržavao zakon koji bi branio misu? branio crkvu? nek je ukinu. zašto? jer je to u skladu s mojim uvjerenjem da organizirane religije čine zlo za moral čovječanstva.
mislim nije u skladu s mojim uvjerenjem da se razumijemo, al primjera radi.
meni je isto zanimljivo čitati podlogu vjerskih stavova. i ne zatvaram vrata mogućnosti da bi bila sretnija da tako živim. možda i bi. mislim, prihvatljiviji su mi od npr. šta ja znam, jedenja placente
al ifi, a i pikula koja se povukla iz rasprave i ostavila samu ifi na megdanu

su u par navrata izjavile da podržavaju takve restriktivne zakone. bilo da se radi o ab, o gay populaciji, o mpo. da ne bi počinile grijeh propustom il kako već to ide. žao mi je što opet spominjem sve to, al za KC je očito da su to sve jako povezane tematike. s pozadinom očuvanja obiteljskih vrijednosti.
i tu je ta razlika. dok nitko na topiku ne podržava zakonsku zabranu KC ili zakonsko određivanje i ograničavanje unutarnjih stvari KC, , možemo reći da je topik - tolerantan. a malo sarkazma i ironije nikoga nije ubilo
nikoga se od nas ne pita, niko od nas nije saborski zastupnik, ovo je forumska rasprava s argumentima, gdje argument podržavanja zakona ima jednaku težinu dizanja ruku u saboru.