tanja, što tebe ustvari brine?
mislim, nemate baš najveću sreću s učiteljicom, budimo iskreni.
i teško da se tu nešto tvojom intervencijom da popraviti.
ona bi trebala biti ta koja će tebi predlagati načine kako smanjiti dosadu u školi, koja će naći načina da nešto ponudi A. a to neće učiniti. to je očito. i ima skroz pogrešne pretpostavke, kako si napisala. i dobila je jedinicu iz psihologije šta ti tu možeš popraviti, izmijeniti njen sklop razmišljanja? teško
sva sreća da je A takvo dijete pa da mu to ne radi previše štete. jer moglo je i biti drugačije. ovako se ja tješim s vrtićem i mojom M, da je neko drugo dijete, s drugačijim karakterom naletilo na njenu odgajateljicu (jednu, srećom) ne bi bilo dobro. ovako, šteta je minimalna.
s druge strane, vidiš da A nije izgubio interes, ne znam niti kako bi mogao izgubiti interes, ne možeš zatrti znatiželju i njegovu prirodnu darovitost.
kako pratim ove vaše prepiske, čini mi se da je jako bitno s jedne strane omogućiti djetetu da njegov potencijal ne ostane zanemaren. a s druge strane spriječiti eventualne probleme specifične za darovitu djecu, naročito što se tiče nekog emocionalnog i socijalnog aspekta.
kod tebe tih problema kako čitam - nema.
dakle, ostaje nam ovo prvo.
tu je glazbena škola, tu su ovi momenti kad se A zalijepi za nešto...
vidjeti ćeš, možda će biti mjesta za još koju slobodnu aktivnost kad malo odraste, ne znam, mali povjesničari npr
nek ide na sve aktivnosti na koje želi, ne bih se ja brinula oko preopterećenosti. jer je očito podopterećen
eto, ovo je moje viđenje.