Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tko za preporucit koji dobar putopis? U zadnje vrijeme ih rado citam.
    nisam čitala, ali sam poklonila jedan putopis nedavno
    jasen boko: put svile
    primateljica poklona kaže da je dobar. sad si me sjetila da ga posudim

većina ljudi hvali pauletića, meni nije legao baš :/
    nisam, doduše, previše ni pročitala, nisam jednostavno mogla :/

ja sam nedavno pročitala tri šalice čaja. to je neka kombinacija putopisa i opisa dobrotvornog rada autora knjige
    on je za vrijeme planinarenja i pokušaja uspona zalutao u neko selo
    kad je vidio kako ljudi tamo žive, odlučio im je pomoći da sagrade školu
    nije loše

ja sad čitam Iana McEwana: Okajanje
    jako, jako mi se sviđa

gugl kaže da je snimljen i film
    u kojem glumi ni manje ni više nego keira knightley koju vrlo teško mogu gledati

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    ja sad čitam Iana McEwana: Okajanje
    jako, jako mi se sviđa

gugl kaže da je snimljen i film
    u kojem glumi ni manje ni više nego keira knightley koju vrlo teško mogu gledati
    Film je takodjer odlican - zanimari Keiru, zaista vrijedi gledanja.

Ja trenutno razvlacim Hugh Laurie i njegovu "The Gun Seller" - napisana je u dr.hauseovskom stilu, ali ima mi previse monologa :zijev: ... ocekivah vise radnje... Dat cu joj jos jednu sansu (vikend na plazi), pa cu vidjeti....

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    nisam čitala, ali sam poklonila jedan putopis nedavno
    jasen boko: put svile
    primateljica poklona kaže da je dobar. sad si me sjetila da ga posudim

većina ljudi hvali pauletića, meni nije legao baš :/
    nisam, doduše, previše ni pročitala, nisam jednostavno mogla :/

ja sam nedavno pročitala tri šalice čaja. to je neka kombinacija putopisa i opisa dobrotvornog rada autora knjige
    on je za vrijeme planinarenja i pokušaja uspona zalutao u neko selo
    kad je vidio kako ljudi tamo žive, odlučio im je pomoći da sagrade školu
    nije loše

:
    Te Tri salice caja mi zvuce zanimljivo. A vidim da ih ima i u knjiznici - jupi! Ne znam tocno tko je Jasen Boko, ali nejasno mi se cini da imam nesto protiv njega.

Od Pauletica sam citala Himalaju. U jednu ruku mi se svidja i stil pisanja i cijela knjiga, a u drugu mi je Pauletic ispao poprilicno antipatican. A nedavno sam citala Dunavski Blues, putopis dvojice Zagrepcana koji su camcicem plovili od Zagreba do Crnog Mora. I tu je stil malo blesav, al su mi decki na kraju price skroz simpaticni i zanimljivi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Te Tri salice caja mi zvuce zanimljivo. A vidim da ih ima i u knjiznici - jupi! Ne znam tocno tko je Jasen Boko, ali nejasno mi se cini da imam nesto protiv njega.

Od Pauletica sam citala Himalaju. U jednu ruku mi se svidja i stil pisanja i cijela knjiga, a u drugu mi je Pauletic ispao poprilicno antipatican. A nedavno sam citala Dunavski Blues, putopis dvojice Zagrepcana koji su camcicem plovili od Zagreba do Crnog Mora. I tu je stil malo blesav, al su mi decki na kraju price skroz simpaticni i zanimljivi.
    "Tri šalice čaja" su vrlo zanimljiva knjiga, naročito životni put Grega Mortensona, i po mom mišljenju jako dobro dočarava život u zabačenim dijelovima Pakistana i Afganistana. Ipak, priča ima i naličje kojeg nema u knjizi - navodno je John Krakauer (nekima možda poznat po djelima "Bez daha" i "U divljini") napisao knjigu pod naslovom "Tri šalice obmane" (Three cups of deceit) kao odgovor na Mortensonov projekt. Nisam išla kopati po detaljima, pa ne znam na što se njegov odgovor odnosi, čini se na financijski dio projekta.

Što se tiče putopisa Jasena Boke, "Na putu svile" mogu iskreno preporučiti, knjiga je izvrsna. Napisao je još i knjigu "Peta strana svijeta", ta mi nije bila tako dobra, ali "Put svile" je stvarno izvrstan (čitala sam ga uz zemljopisni atlas i povećalo ). Vidim da je izašla još jedna njegova knjiga putopisa, nešto o tragovima Odisejevih putovanja, to se nadam uloviti u knjižnici čim se pojavi.

Od anti-preporuka za putopise mogu navesti knjigu Borisa Veličana "Doma je lijepo, ali je svugdje najljepše". Samo putovanje je zanimljivo (pješice od Zagreba do Sahare), ali stil podsjeća na nezrelo pubertetsko hvalisanje, uz poveći broj prostota, što sve upućuje na jeftini macho-stil. Meni to nikako nije pasalo, iako vjerujem da ima i drugih mišljenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •