Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Još je nešto što mi je neprihvatljivo, a dio je učenja katoličke crkve. Ma, možda je to sitnica prema ostalome, ali ja ne mogu prihvatiti poniznost.

Ne znam čemu bi poniznost služila, tko i zašto treba biti ponizan, i kolika ta poniznost treba biti jaka da vrijedi.

Ne mogu ja a da ne preispitujem. Čemu služi mozak ako ne da mislimo njime? Nikako ne služi da bi ponizno slušao tuđa shvaćanja ili upute.

Da li je tu poniznost izmislio onaj tko je bio na vlasti, da bi lakše kontrolirao one ispod sebe? I još im je ograničio obrazovanje i evo pravog temelja za vladanje pukom.

I onda pročitam na jednom blogu da je žena sretna kad je ponizna mužu. U 21. stoljeću! Ne, ne uklapa mi se u svjetonazor.
Čitam vas, ali se, iz pristojnosti, ne uključujem, ali ovo moram.
Beti, pa ti si slika i prilika poniznosti, u onom najboljem smislu! Pišeš tako da razmisliš, da ne uvrijediš i da ne sudiš. Dobra si mužu (i on tebi) na onaj normalan način, kršćanski, ono što si pisala se totalno uklapa u sliku kršćanskog braka kako ga ja vidim. Blagonaklono gledaš na ljude oko sebe, s puno tolerancije... Poniznost nije da ne misliš, nego da ne stavljaš sebe kao mjerilo svijeta, da vidiš sebe kao jednu od mnogih, i jednu u obitelji, i da prihvaćaš život s mirom...