Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
da MC upravo to, ako nećeš ti zasukat rukave i lupit šakom o stol za vlastito dijete neće nitko. naša zapdana civilizacija, naš kompletan sustav vrijednosti i vrednovanja je pun rupa i nelogičnosti i oslanjati se na sustav znači povinovati se mišljenju većine i onda opet dolazimo do onoga što je anin spomenula, a čemu onda kuknjava.
Nemam problema s tim da netko ne želi lupati šakom o stol, ali nemam problema s tim da ja zasučem rukave i lupim šakom o stol.
Ne zbog drugih ili čak ne toliko zbog altruizma, već zbog sebe i, najviše, svog djeteta jer su to vrijednosti koje joj želim prenijeti. Želim da nauči ne samo razmišljati, slušati, prosuđivati, kritizirati (razlučivati), već i govoriti, stajati iza sebe, ali i iza drugih kad je to potrebno, odnosno kad ti drugi ne mogu stati sami iza sebe.
Želim je naučiti da poštuje druge, ali i da prije svega poštuje sebe.
Možda će na kraju ispasti, ne znam, indiferentna ili plašljiva, a možda će od pčelice dijete ispasti pravi borac. Ipak ne možemo do kraja utjecati na to.
Ali ja ću se bolje osjećati ako joj pružim odgoj u kojem su dosljednost, aktivizam i stajanje iza svojih stavova važni principi.