pa ako se može plaćat u eurima onda bi mogli imat i cijene u eurima, ili?
znate li kamo je nestao svjezi zrnati sir iz lidla? ovisna sam o njemu, a vec sam dvaput bila uzalud - nije bilo nijednog![]()
ja sam ga jučer kupila, (isto ga nije bilo jedno vrijeme)
njihova sluzbena valuta je forinta, nemaju nikakvu obavezu istaknuti cijene u eurima
moze se placati u eurima (ne svugdje), ali se to ne isplati bas
a i vrate ti kusur u forintama
Probaj ovo: http://translate.google.com/?hl=hr&tab=wT
Također su pogodne za šivanje debele materijale
• šivanje, šivanje obloge i overlock uboda i eltisztázáshoz
• Automatsko 4 koraka rupica šivanje program i gombfelvarrás
• Ugrađeni pretinac za varrógépasztalban, prostran dodatne Kit
• Elektronski nogom pedalu i prašina pokriti
• Praktičan ugrađeni u šivaće svijetlo i konac rezač
• 33 öltésfunkcióval i twin igla
• Opsežna dodatne Kit
A kolko je to kuna? 20tis ft?
oko oko 600 ili?
Mislim da su brojevi tu negdje. Meni je njihov najmanji broj velik (36-38), ali ionako nosim 32-34, pa vjerojatno zato.
No, meni njihove hlače nikako ne pašu jer su tipično "švapske", s izrazito visokim strukom.
U svakom Lidlu, bez iznimke, možeš kupiti odjeću (i ostale neprehrambene proizvode) te ih bez ikakvog objašnjenja vratiti u roku od 30 dana ako ti ne odgovaraju. Mislim da se isplati uzeti ako ti se hlače učine OK.
Ne mogu ti baš posve odgovoriti na ovo pitanje jer nisam baš detaljno gledala, ali sam uočila da na omotu nosača piše popis automobila pa još nešto uz to, tako da ti vjerojatno piše pašu li za tvoj auto. I opet ostaje ono - kupiš, ako ne pašu - vratiš i uzmeš novac natrag.![]()
Ne znam ima li tema Što kupujete u Sparu?
Smijem se jer sam jutros našla letak za Spar kakav još ne vidjeh. Naime, u njemu garantiraju da će redovne cijene brendiranih proizvoda u njih od 10. 10. ove godine biti iste kao u prodavaonicama Lidla!
Ako primijetite da je koja cijena veća, nazovete besplatni broj i oni to odmah korigiraju.
Čula sam već reklame u kojima netko garantira da je najjeftiniji na tržištu, ali ovako, da se uspoređuju s jednim, precizno imenovanim lancem, još nisam.
Je li i vama ovo ovako čudno kao i meni?
Ne. Ali kvaka je u brendiranim artiklima, a oba lanca dobro žive od vlastitih proizvoda označenih njihovom vlastitom robnom markom.
Osobno izbjegavam brendove ako postoji nebrendirana alternativa.
Ih, kad bi se krenulo nabrajati što nije dozvoljenno pa se ipak reklamira...
Najjače su mi cigarete i alkohol, k'o da smo imbecili pa ne znamo što reklamiraju.
Koliko se sjećam od unatrag mnogo godina iz psihologije marketinga bilo je da to rade jedino u političkim kampanjama, a firme su "politički korektne". Zato postoji u reklamama: obični detergenti -mrlje ostaju, ali naš super truper turbo prima klasik novo mirisni je neusporedivo bolji.
Dakle rekla bih, počeli su igrati prljavo
Last edited by makita; 18.10.2012 at 08:52.
Ima i Bipa nešto slično http://www.bipa.hr/Layouts/bp_Defaul...pageId=1208724
ja sam glupa i ne kuzim tu recenicu "Naime, u njemu garantiraju da će redovne cijene brendiranih proizvoda u njih od 10. 10. ove godine biti iste kao u prodavaonicama Lidla! "
sto su kod njih cijene brendiranih proizvoda do sada bile vece od lidl-ovih cijena istih proizvoda i sad su se oni nasli fini pa ce ih spusti, ne da budu manje od lidl-ovih nego jednake?
kao da bih zbog toga kupovala u sparu.
Hoće reći da to ne garantiraju za cijene onih proizvoda koji su njihova robna marka, nego za brendove, npr. čokolada Dorina od 200 grama će i u Sparu i u Lidlu koštati ... kuna.
pa kuzim to, ali ako ljudi vec kupuju u lidl-u, nece odjednom navaliti u spar kad je cijena te dorine i vamo i tamo 6 kuna, recimo.
meni je to promasena politika, ali sto ja znam. u lidl-u ionako kupujem neke njihove stvari, a ne kras, podravku...
ali, kako jedna hrvatska cokolada moze biti jeftinija u recimo lidl-u nego u krasu? ili kako mi skuplje placamo cedevitu nego slovenci?
cini mi se da nasi proizvođaci ocito imaju manevarskog prostora.
Ponekad su i prisiljeni, da bi uopće ušli u neki lanac, dati proizvod jako jeftino ili čak dio pošiljke besplatno, pa i plaćati najam police na kojoj je njihov prozivod, ali to se više odnosi na onaj lanac čije ime nećemo spominjati
A ja sam jako offtopic
I mi smo kupili baksu Studenca jeftinije u Lidlu. I jedan poznati šampon je u Lidlu jeftiniji nego u drogerijama.
A je li itko hvalio Lidlove zobene pahuljice Zahrte haferflocken? meni su sjajne one fino mljevene
ma nemoj me zezat!
Čudila sam se da su jeftine po 5 i nešto kuna, a sad ću napravit godišnju zalihu
Thanks Jurana
Koje jadno reklamiranje. E ja sad iz principa necu u spar, ne volim takav pristup, jednostavno mi je u startu bzvz
Nije ni lidl ostao dužan, naslovnica glasi:
Potvrđeno
Kupci izabrali - konkurencija potvrdila
Je pa najbolje da ostane duzan na takve niske udarce, al opet nisu isli ispod pojasa
Meni je bilo cudno, tu preko bare, dok se jednostavno nisam naviknula na cinjenicu da se ovdje tako reklamira.
Kupite 'Nekidrek', znate, on vam odgovara sastojcima 'Nekogdrugogdreka'. Bas na originalnom pakiranju, recimo, neke robne marke pise, XY, compares to QW. I sve pet. Reklame na TV i u novinama su ista stvar. Lijepo objasne tko je kome konkurencija i tko je od koga bolji. Jos i otisnu sliku konkurentnog proizvoda posred svojeg.
A ducani uvijek igraju na we'll match the price, samo im trebas donijeti letak, a ponekad samo i reci da kod Pere ta ista stvar kosta manje.![]()
ma, ja sam ostala sokirana onom emisijom extreme couponing ( imate na youtubeu) i kako oni mogu iskombinirati kupone da od 1000 potrosenih, na kraju plate 5 dolara.
evo npr. u mercatoru je woolite 4,5 L snizen na 44, 99. a imam i onih 10% popusta subotom i nema sanse da jedno prolazi s drugim. a ja vec mislila jeftino proci
inace, u lidl-u bi trebali u pon imati raznih slatkisa za halloween, a imaju i tri nova kataloga na stranici.
ne znam je li tko spomenuo njihov cips od slanine... trebam napraviti zalihu![]()
Ja ih redovito uzimam, ali više volim one krupne. A ako mi trebaju sitnije za nešto, onda ih smeljem.
I zato jer valjda imaju veću maržu (tako su bar meni rekli)hrvatska cokolada moze biti jeftinija u recimo lidl-u nego u krasu
Jel vidio tko u Lidlu kestenpire onaj smrznuti što je lani bio po 10 kuna?
Da se netko ne zaleti kao ja - smrznute pogačice od krumpira (9,99 na akciji) su straaaašno uljave. Mm i djeca ih doduše rado jedu.
Otkriće mi je njihov svježi i zrnati sir. Svježi je kremast kao i abc namaz. S čipsom od slanine nisam nešto oduševljena.
Beti3, zašto si vratila mašinu? Što nije valjalo?
Ne kupovati ove trenirkice (mi imao sivu, odmah nakon pranja je loše izgledala);
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/lidl...ndex_28803.htm
Jedna od rijetkih stvari iz Lidla kojom nisam zadovoljna!
Beti3, a ta šivaća mašina iz Lidla može sve ko i obična, i još nešto, ili.. ?
Ja bi jaaaaako voljela nešto šivati na mašini, al ne znam bi li se s ovom mogla poslužiti. Koliko je to komplicirano?!
Imat će oni u ponudi obične mašine. Ova je bila overlock, možda je nekome to jednostavno, ali nije mi se dalo upuštati u isprobavanje.
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/lidl...ndex_28715.htm ručni čistač na paru... ima li tko , jeste li zadovoljni???
Jučer sam je ogledala i zaključila da mi je dovoljna moja obična toyota. Ova nije skupa, čak mi se ne čini ni jako komplicirana, imam nove naočale koje su koštale 6,5 puta koliko košta ova mašina, ali NE treba mi. To bi bila samo još jedna stvar koja bi svjetlo dana vidjela 2x godišnje.
A da budem sebična, mnogi iz moje okoline dočekali bi to kao "baš fino, sad imamo besplatan servis".... Pa sam odustala.
Vec neko vrijeme, jedno mjesec dana, trazim u "svojem" Lidl onaj njihov blagi izbjeljivac za ves. Jeste ga mozda vidjele sad nedugo?
nisam, ali sam pitala za kesten pire. Kaže čovjek nemaju više, pa kvrapcu, malo malo pa se dogodi da nestane neki proizvod koji je dobar ...
ja sam pitala na njihovoj fejs stranici za kesten pire pa su mi zbrisali pitanje![]()