Storma prvotno napisa
Ja mislim da je bas tako banalno. I vjerujem da je promisljanje o posljedicama, kad su jasno prikazane, puno efektivnije od pricanja samo jedne strane. Mene bas nista u tvom ucenju ne smeta, ni najmanje, samo me zanima gdje ce to djeca, koja nisu tvoja, ili moja, uostalom, nauciti?
Storma, nedavna neurološka istraživanja su egzaktno potvrdila da je "mladost ludost" čista fiziološka činjenica; mladima nedostaju određene mreže u mozgu koje im omogućavaju predviđanje posljedica, veze uzrok-posljedica, npr. ovaj tekst nije prestručan, ali supstancijalno to govori. Evo jedan citat:
Young people going through puberty early may spend years moving about in the adolescent world with a sexually mature body and hormonally activated brain, but still lacking the mental skills to meet adult-level challenges such as defusing anger and hostility (in themselves or in others), foreseeing the consequences of their actions, or delaying immediate gratification for the sake of a long-term goal.
http://www.dana.org/news/brainhealth....aspx?id=10056
Mogu pronaći i originalni znanstveni rad.
Dakle, ideja da djeca mogu odvagati i odlučiti je znanstveno neutemeljena! Ne mogu!
A gdje će naučiti? Doma, i u školi - ako inzistiramo na dobrom programu seksualne edukacije. Na TV-u, na Internet stranici, na radionici kod mojih prijatelja koji se bave seksualnom edukacijom mladih... Želiš li takav program za svoju djecu?