Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Tariq Ali, "The Book of Saladin". Odlicna!
    daj koji detalj

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Tariq Ali, "The Book of Saladin". Odlicna!
    Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    daj koji detalj
    Knjiga pocinje tako sto sultan Sal-al-Din (zapadnjacima poznat kao Saladin) zaposljava pisara (inace Zidova) da zabiljezi njegovu biografiju. Pisana je dijelom iz perspektiva pisara, a dijelom iz perspektive ostalih likova - samog sultana, njegovih prijatelja, njegovih zena. Sultan prica uspomene o svom djetinjstvu, odrastanju, dolasku na vlast i bitkama, a sve to prije nego sto je za islamske vjernike osvojio Jeruzalem.
    Zanimljiva je jer detaljno opisuje svakodnevni zivot toga vremena i obicnog puka i visih staleza, odnose muslimana prema zidovima i krscanima, odnose unutar obitelji, obicaje, itd., kroz formu povijesnog romana.
    Ako ti se svidio film "The Kingdom of Heaven" - svidjet ce ti se i ova knjiga.

Inace, knjiga je dio "Islamskog kvinteta", no cita se zasebno. Prva knjiga je "U sjeni narovog drveta" (koja prica o sudbini muslimana u Granadi i okolici nakon Rekonkviste, a kraj je povezan s padom Azteka), takodjer mi se dopala no iskreno, ova druga mi je bila zanimljiva.
    Slijedi "Zena od kamena", bas sam si ju rezervirala, planiram ih procitati sve.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •