Da, cherry rajčice! Ja se na obiteljskim okupljanjima obično špinčim svojim vlastitim krastavčićima, cherry rajčicama zelenim (ukiseljenim) ili ajvarom.
Za moju djecu moja zimnica ne valja (tj. dugo nije valjala, tek su nedavno počeli jesti kiselo) pa su se gostili mini kukuruzom na klipu. To je bilo nezaobilazno, kao i kukuruz šećerac u salatama vrsta raznih.
Kad treba puno ljudi nahraniti (a da ne moraju sjediti za stolom) meni su zakon rolice sa šunkom i sirom na temelju Amaltheinih klipića
Od ostalog:
- sirnica slana ili lažni burek (složenac od mljevenog mesa i vučenog tijesta) koji se reže na kocke
- nabujak/musaka od riže i zelenog povrća koji se isto reže na kocke
- gris štrudla slana s gljivama, koja se reže na šnite
- palenta s blitvom, na kocke
Dakako, ako je hrpa odraslih, moram imati neko mesurinje... Ako mi ništa bolje ne padne na pamet, kupim kod poznatog mesara domaće kobasice i ispečem u pećnici. Još nitko nije prigovarao.
Zabava za djecu - kanape sendviči (vidiš, dugo se nisam toga sjetila, a imam svu mašineriju za rezuckanje istih i moj mlađi sin se obožava s tim igrati)
Zdrave grickalice - krastavci na deblje kolute, rezana crvena paprika (mrkvu izbjegavam jer potamni, a nije mi fina s limunovim sokom)
Bravo za hummus - to i mi volimo i redovito ga radim za Dane kruha.