A dugo ćeš čekati - prosinac je! Prilika će biti i više nego dovoljno:
Uskoro stiže sveti Nikola (ali to samo pečem s djecom čizme svetog Nikole - tijesto za štehane medenjake), pa onda kreće redom Badnjak, Božić, Štefanje, Stara godina, Nova godina, Tri kralja... Prilika za druženje koliko ti srce želi...Ufff, opet ću dobiti 2 kile sigurno (nedajbog).
I da - nekak mi je milije da nas je više na hrpi nego da robujem tome da ispečem 12 vrsta kolača. Dođe susjeda s pladnjem, odem ja k njoj s pladnjem, dođu kumovi s pladnjevima, odemo k njima- isto ne praznih ruku itd... Kad tak razmijenimo kolače kriš-kraš, nađe se u kući začas 12 vrsta, a pekla sam samo 3-4, he he he....
Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.12.2012. at 13:47
I ja ovo radim. Obično pečem kolače i za mamu i sveki. One kuhaju svečarkse ručkove za blagdane pa im ja pripremim kolače. A sa susjedima i prijateljicama se razmenjujem, to mi je tako divan običaj![]()
Kad sam rodila zhabicu došla mi je prijateljica i donila komad tijesta jer zna da ja volim kužinavat, a onda je još donila i pjat kolača ako nisam stigla sa malim ditetom da imam, baš me bila dirnula![]()
x![]()
Meni je stvarno gušt kuhanje i još kad vidim da ljudi uzivaju u toj hrani i da nam je druzenje kasnije za stolom veselo, bas me napuni.
To vec svi zivi znaju.
Super mi je ovo sto Peterlin kaze da je vazno druzenje, jer to zaista i jest poanta.
Ja obicno svojim gostima napomenem da je kod nas kašnjenje dozvoljeno.
Bude mi zao da ljudi dolaze po presingom, a meni uvijek dobro dođe koja minutica više da sve pozavršavam.
I to vec svi znaju![]()
Imam jedan relativno jednostavni riblji meni, ono za duboke i plitke pijatea kad nema roštilja u blizini
Namaz od tune, pikantni sir, francuz od kukuruza i masline za predjelo
Bob sa škampima i zelenom manistrom (ovo mi je među mojih top 10 jela)
(Umjesto ovoga može i crni rižot ili riblja juha (obično uzmeme mole pa do glava napravim bistru juhu a ostatak pržim.)
Pržena riba (običo uzmem kozice, girice i manje srdelice ili papaline, može i kolutići od liganja) sa lešo blitvom ili ribarksim krumpirom