Pokazuje rezultate 1 do 50 od 150

Tema: Svečani meni za proslave i druženja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo nemam odgovor kako sve shendlam, satarem se od posla, al mi je stvarno gušt, ono baš uživam dok sve to pripremam i ide mi relativno brzo pa sam uvijek motivirana.
    X
    Baš bih morala nekoga pozvati na ručak.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    X
    A dugo ćeš čekati - prosinac je! Prilika će biti i više nego dovoljno:

Uskoro stiže sveti Nikola (ali to samo pečem s djecom čizme svetog Nikole - tijesto za štehane medenjake), pa onda kreće redom Badnjak, Božić, Štefanje, Stara godina, Nova godina, Tri kralja... Prilika za druženje koliko ti srce želi...Ufff, opet ću dobiti 2 kile sigurno (nedajbog).

I da - nekak mi je milije da nas je više na hrpi nego da robujem tome da ispečem 12 vrsta kolača. Dođe susjeda s pladnjem, odem ja k njoj s pladnjem, dođu kumovi s pladnjevima, odemo k njima- isto ne praznih ruku itd... Kad tak razmijenimo kolače kriš-kraš, nađe se u kući začas 12 vrsta, a pekla sam samo 3-4, he he he....
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.12.2012. at 13:47

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dođe susjeda s pladnjem, odem ja k njoj s pladnjem, dođu kumovi s pladnjevima, odemo k njima- isto ne praznih ruku itd... Kad tak razmijenimo kolače kriš-kraš, nađe se u kući začas 12 vrsta, a pekla sam samo 3-4, he he he....

I ja ovo radim. Obično pečem kolače i za mamu i sveki. One kuhaju svečarkse ručkove za blagdane pa im ja pripremim kolače. A sa susjedima i prijateljicama se razmenjujem, to mi je tako divan običaj

Kad sam rodila zhabicu došla mi je prijateljica i donila komad tijesta jer zna da ja volim kužinavat, a onda je još donila i pjat kolača ako nisam stigla sa malim ditetom da imam, baš me bila dirnula

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    X
    x

Meni je stvarno gušt kuhanje i još kad vidim da ljudi uzivaju u toj hrani i da nam je druzenje kasnije za stolom veselo, bas me napuni.
    To vec svi zivi znaju.
    Super mi je ovo sto Peterlin kaze da je vazno druzenje, jer to zaista i jest poanta.
    Ja obicno svojim gostima napomenem da je kod nas kašnjenje dozvoljeno.
    Bude mi zao da ljudi dolaze po presingom, a meni uvijek dobro dođe koja minutica više da sve pozavršavam.
    I to vec svi znaju

Imam jedan relativno jednostavni riblji meni, ono za duboke i plitke pijate a kad nema roštilja u blizini

Namaz od tune, pikantni sir, francuz od kukuruza i masline za predjelo
    Bob sa škampima i zelenom manistrom (ovo mi je među mojih top 10 jela )
    (Umjesto ovoga može i crni rižot ili riblja juha (obično uzmeme mole pa do glava napravim bistru juhu a ostatak pržim.)
    Pržena riba (običo uzmem kozice, girice i manje srdelice ili papaline, može i kolutići od liganja) sa lešo blitvom ili ribarksim krumpirom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •