Stranica 2 od 11 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 526

Tema: Božićni kolači 2012.

  1. #51

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Ništa onda, nadala sam se da ću tako uštedjeti na vremenu kojeg kraj dvoje male djece nemam baš napretek... Napravit ću ih par dana ranije :/ Stigne se to, ali mrzim gužvu i živciranje.

  2. #52

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    brzi, jednostavni, efektni i ukusni
    i bez brašna

    KOLAČIĆI OD BAJAMA I NARANČA

    150 g samljevenih bajama
    100g šećera
    1 jaje
    1 vanil šećer
    1 naribana žlica naranče ili malo soka od naranče


    sve sastojke umijesiti i staviti u frižider do sutra ( ljepiti će se)

    raditi male loptice, uvaljati u kristal šećer i peći na 180 10 min

  3. #53
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    dobro ste me podsjetile na popis! vrijeme je
    radit ću:
    lažnu mađaricu- crnu i bijelu
    5 vrsta keksa: kakao, kokos, zobeni, lješnjak, s čokoladnim kapljicama
    čokokuglice od šljiva
    napolitanke
    i to je to.
    Kekse ću raditi od velike smjese jer će malo od svake vrste ići uz poklone

  4. #54
    alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    suncani jug :)
    Postovi
    1,071

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    znam samo da ću krajem ovog tjedna napraviti medenjake i stolen, vjerojatno i paprenjake. o ostalome... o tom potom. .
    daš recept

    ja ću isto chocolate crinkles
    vanilin roščiće
    breskvice
    ružice
    lažnu mađaricu ili bajaderu (nisam sigurna)
    a ostalo kako mi dođe

  5. #55
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    pikula daj recept za bijelu lažnu mađaricu!

  6. #56
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    sve isto samo ne karameliziraš šećer i ne staviš kakao u kremu i glaziraš s bijelom čokoladom
    ja dodam sok od jednog limuna u kremu jer mi je tako ukusnije, a možeš staviti vanilin šećer onaj obični ako volite.
    Meni fora izgleda kad se narežu jedna kraj druge.

  7. #57
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Ja bum kolače pekla vikend pred Božić. Nadam se do tada ćemo srediti pečnicu

  8. #58
    hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    223

    Početno

    Peterlin, za ove Tiffany keksiće, je li odvajaš bombone po bojama ili ih zatučeš sve zajedno? Koliko ranije ih mogu napravit da budu ok i za Božić?
    I što znače "štehani" kolačići? Jesu to ovi koji se režu modlicama? Već sam ih nekoliko (recepata) promijenila i nijedan mi nije baš idealan.

  9. #59
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Uf, ja sam kupila nove limene kutije i jedva ih čekam napuniti! Počinjem za ovaj vikend, a to se naravno pojede, ali napravim još i nadopunim:
    raspucani (čoko) keksići-preporučujem!, zvjezdice s marameladom, medenjaci, paprenjaci (njih prvi put ove godine), cimetlinice, mramorčići, raffaello kuglice...a od kremastih ili Čokoladnu tortu s višnjama (a la Torte&to) ili čokoladne tortice (a la Bobis).

  10. #60

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    čokoladne tortice (a la Bobis).
    ako su to one okrugle obložene bijelom čokoladom i lješnjacima, molim recept

  11. #61
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Ne, to su one male čokoladne, jedan od najpoznatijih Bobisovih kolača koje sam obožavala kao dijete. Evo ćirni ovdje: http://www.coolinarika.com/recept/759990/

  12. #62
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/medenjaci-moje-bake/

    što mislite o ovom receptu? ili imate neki provjereni?
    ne pečem inače puno suhe kolače i kekse, nisam maher, a radila bih medenjake.

  13. #63
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Ja sam već tri puta radila medenjake morana, samo pola količine, i dio ulja sam zamjenila s maslacem, nikada mi nisu medenjaci bili tako fini i meki čim se ispeku.
    To mi je sada omiljeni recept za medenjake ( koje inaće obožavamo i radimo cijelu godinu).
    http://www.coolinarika.com/recept/me...h-meki-i-fini/

  14. #64
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    uuuu, super, super!
    ostanu li ipak onak malo hrskavi?

  15. #65
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    peći ću Anzac kekse i Škotske kekse u dvije varijante (s bijelim brašnom i s polubijelim brašnom s komadićima čokolade)

    moram još izabrati koju ću tortu peći, jer slavimo i rođendan.

  16. #66
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Imam jedno glupo pitanje pa vas molim da se ne smijete.

    Do sada sam uvijek imala neke loše pećnice koje su radile kako su htjele pa nisam baš mogla previše birati, no sad imam neku superkul pećnicu s dva grijača, grijaćim prstenom i ventilatorom. Što od tog svega uključiti kad se peku keksići (bilo kakvi, klasični keksići) te koju temperaturu za to upotrijebiti? Zahvaljujem.

  17. #67
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Baš i ne, meni su mekani ( ako su bez preljeva).

  18. #68
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Michekica ja upalim 2 grijača i za prvu rundu stalno gledam u njih kada se izgled dna promjeni (u malo žućkasto) vadim van i pamtim vrijeme i onda drugu turu naštimam na to vrijeme.

  19. #69
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Michekica ja upalim 2 grijača i za prvu rundu stalno gledam u njih kada se izgled dna promjeni (u malo žućkasto) vadim van i pamtim vrijeme i onda drugu turu naštimam na to vrijeme.
    Znače, ne bi ventilator?
    A koliku temp. uzmeš? 180?

  20. #70
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Da, iako moja pečnica nije baš precizna pa tu negdje naštimam, ali najvažnije je gledati, ne prati suđe ili gledati u telku, masu sam ih skurila tako

  21. #71
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,223

    Početno

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Znače, ne bi ventilator?
    A koliku temp. uzmeš? 180?
    Na ovoj temi, od ovog posta se raspravlja o ventilatoru

  22. #72
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.coolinarika.com/recept/medenjaci-moje-bake/

    što mislite o ovom receptu? ili imate neki provjereni?
    ne pečem inače puno suhe kolače i kekse, nisam maher, a radila bih medenjake.
    http://www.coolinarika.com/recept/medoline/ Isprobano najbolji!

  23. #73
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jedno glupo pitanje pa vas molim da se ne smijete.

    Do sada sam uvijek imala neke loše pećnice koje su radile kako su htjele pa nisam baš mogla previše birati, no sad imam neku superkul pećnicu s dva grijača, grijaćim prstenom i ventilatorom. Što od tog svega uključiti kad se peku keksići (bilo kakvi, klasični keksići) te koju temperaturu za to upotrijebiti? Zahvaljujem.
    Pečem s ventilatorom, 7-8 minuta na 170.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 05.12.2012. at 12:43

  24. #74
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Hvala, ribice, Jurana i Smajlich.

  25. #75
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    radila krašotice/krašuljke sa početka ovog topica
    ispadne ih brdo od te smjese
    po meni malo preslatko, pa ću drugi put staviti manje šećera

  26. #76
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Cure koje ste radile lažnu mađaricu imam par pitanja..Neki dan sam ju radila i okusom je prefina, međutim izgledno nije kao na slikama. Problem je u tome što mi smjesa kad ju izlijem u protvan nije ni približno ravna, kompaktna,ili nešto treće pa mi glazura padne među kekse.Pitanje je kako da to izbjegnem, ne kužim u čemu sam fulala. Krema je taman gusta, kolač se lijepo reže al nema glazure..

  27. #77
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Stavi na kekse red kreme, da popuni rupe, pa glazuru.

  28. #78
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Hvala Anemona. Znači malo kreme si ostavim za završni sloj. Kolač je zbilja prefin i vrlo jednostavan.

  29. #79
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    pričekaj da se dobro ohladi kolači i glaziraj isto mrvu prohlađenu glazuru da se ne razlijeva nego maže

  30. #80
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje ste radile lažnu mađaricu imam par pitanja..Neki dan sam ju radila i okusom je prefina, međutim izgledno nije kao na slikama. Problem je u tome što mi smjesa kad ju izlijem u protvan nije ni približno ravna, kompaktna,ili nešto treće pa mi glazura padne među kekse.Pitanje je kako da to izbjegnem, ne kužim u čemu sam fulala. Krema je taman gusta, kolač se lijepo reže al nema glazure..
    ona sa sport keksima? prvi put mi je ispala dobro jer sam kekse poravnala s onom spahtlicom prije glazure. prosli put sam se zurila i onda je sve zaplivalo jer medu njima ostane mjesta pa glazura popuni rupe.

  31. #81
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Kako radite linzere? Prošle godine sam čak i temu otvorila, ali mi ne uspiju onako kako bih ja htjela, da se tope u ustima.
    Ja imam problem. Obožavam suhe kolačiće, ali mi ne uspijevaju, svi mi se prepeku.
    I tako mi je drago opet vidjeti ovu temu .
    Linzeri su oni keksići sa pekmezom i rupom?
    Ako da, ja ovako.
    Tijesto:

    250g brašna
    100g šećera
    120g maslaca(margarina)
    1 jaje
    malu žličicu praška za pecivo

    Brašno i prašak stavim na dasku za miješanje i u njega nadrobim maslac. Brzo rukama razmrvim. Onda napravim udubinu u sredini i u nju stavim cijelo jaje i šećer. promiješam vilicom i onda sve umijesim da bude glatko tijesto.
    Sva prhka tijesta treba brzo zamijesiti i ne dodavati više brašna, čak ni kada se razvalja, jer višak brašna čini kekse tvrđim.
    Tijesto treba ohladiti pola sata, ili raditi u hladnom prostoru

    Uzimam komad po komad tijesta veličine šake. Razvaljam na oko 5 mm debljine. Tu dođe super onaj valjak u koji se ulije ledena voda. tada se ne lijepi. Čašom promjera oko 5cm režem kolute, a naprstkom one male rupe.

    Pleh premažem margarinom i slažem kekse sa malim razmakom. Uvijek pripremim dva pleha, da brže ide. Za početak je dovoljna ovako mala količina tijesta, dok se ne stekne praksa.

    Pleh ide u pećnicu ugrijanu na 180, upalim i gornji i dolnji grijač, ventilator ne. Oni su pečeni za 5-7 min. Moraju biti još posve bijeli kad ih izvadiš, samo na dolnjoj strani počnu žutiti. Treba ih odmah izvaditi iz pleha, jer se inače prepeku i staviti na ravnu površinu da se ohlade. Ja ih vadim nožem široke oštrice (onim za mazanje) i nožem prebacim na dasku.

    Pekmez stavim u posudu sa dve žlice vode i na laganoj vatri rastopim. Bitno je da se pekmez skroz rastopi, jer se onda lijepo sjaji u keksu.

    Sve pečene keksiće sa rupom složim jedan do drugog i posipam meljenim šećerom. Keksiće bez rupe namažem pekmezom i poklopim pa pritisnem tako da pekmez ispuni visinu do ruba gornjeg keksa.

    Zabavno. Naročito kad male ručice rade zajedno sa vama pa to traje i traje. Zagarantirano lijepo ispunjeno vrijeme.

  32. #82
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    radila krašotice/krašuljke sa početka ovog topica
    ispadne ih brdo od te smjese
    po meni malo preslatko, pa ću drugi put staviti manje šećera
    Ovsi ti i o čokoladi. Ja stavim najčešće manje čokolade (oko 20 dag) pa ispadne ok. Ako stavljam svih 40 dag čokolade, onda obavezno stavim manje šećera.

  33. #83
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    Radit ću ovo
    http://forum.roda.hr/threads/13200-S...jednog-tijesta
    i rafaelo tortu
    i tortu od mrkve

    to je to!

  34. #84
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,714

    Početno

    Nemam plan , samo pratim temu.

  35. #85
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure koje ste radile lažnu mađaricu imam par pitanja..Neki dan sam ju radila i okusom je prefina, međutim izgledno nije kao na slikama. Problem je u tome što mi smjesa kad ju izlijem u protvan nije ni približno ravna, kompaktna,ili nešto treće pa mi glazura padne među kekse.Pitanje je kako da to izbjegnem, ne kužim u čemu sam fulala. Krema je taman gusta, kolač se lijepo reže al nema glazure..
    operi ruke i rukama utisni smjesu u protvan,da bude utisnuta ravnomjerno i ništa neće iscuriti,ja je radim dosta često i nikad mi se nije desilo da mi iscuri.

  36. #86
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Ovsi ti i o čokoladi. Ja stavim najčešće manje čokolade (oko 20 dag) pa ispadne ok. Ako stavljam svih 40 dag čokolade, onda obavezno stavim manje šećera.
    ahaaaa
    ja se za prvi put slijepo držala recepta

  37. #87
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Prve s popisa sam odradila, da bi muž komentirao zar neću i breskvice radit...tako da bum mijenjala malo popis. Ili napravim sve planirano!!!!

  38. #88
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Hvala cure na savjetima. Sve ću napraviti da bi izgledom bila kao okusom.

  39. #89
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    sad pravim popis namirnica za kolače za božić i ostat će mi 4 žumanjka od jednog kolača
    ima tko kakav recept u koji idu samo žumanjci ( i to 4 po mogućnosti )
    i da nije baš čokoladni kolač jer ću radit bajaderu i crnu tortu pa da imam nešto i za one (rijetke) koji se ne dave u tolikoj čokoladi kao ja.....

  40. #90
    darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    388

    Početno

    Citiraj Water prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.coolinarika.com/recept/lazna-madjarica/

    Odlična je i gotova jako brzo, moji klinci ju obožavaju, mada nije baš kao prava.
    Evo i mi testirali laznu madaricu, svi su odusevljeni

  41. #91
    darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    388

    Početno

    Sad vidim ovo sto je Sani1612 napisala. I nama se desilo identicno ali nas nije omelo Iduci put cu ovako kao sto ste predlozile.

  42. #92
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010
    Postovi
    910

    Početno

    Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    sad pravim popis namirnica za kolače za božić i ostat će mi 4 žumanjka od jednog kolača
    ima tko kakav recept u koji idu samo žumanjci ( i to 4 po mogućnosti )
    i da nije baš čokoladni kolač jer ću radit bajaderu i crnu tortu pa da imam nešto i za one (rijetke) koji se ne dave u tolikoj čokoladi kao ja.....
    imam recept za parfe kremu u koju idu 4 zumanjka
    a mislim da samo zumanjak imam u nekim keksima na kalupe.
    jel ti pase kaj?

  43. #93
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    daj obadva recepta... budemo isprobavali

  44. #94
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    "Kolačići izdašni" (iz stare Dikine kuharice, tamo ne znaš koji je naziv luđi), to su masleni prhki keksići/kolačići. U jednu dozu idu 2 žumanjka, nama je dupla taman, jer jednu pojedemo odmah.

  45. #95
    Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Postovi
    1,136

    Početno

    Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    sad pravim popis namirnica za kolače za božić i ostat će mi 4 žumanjka od jednog kolača
    ima tko kakav recept u koji idu samo žumanjci ( i to 4 po mogućnosti )
    i da nije baš čokoladni kolač jer ću radit bajaderu i crnu tortu pa da imam nešto i za one (rijetke) koji se ne dave u tolikoj čokoladi kao ja.....
    Tiramisu!

  46. #96
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    kiara79, vrijednice nasa
    ove godine cu skromnije iz raznoraznih razloga, ali obavezno kokos sape, linzere, mamitinu cassatu, pitu bijelu ili medenu...pratim temu za ostalo

  47. #97
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    testirala sam ove koje sam radila s bademima, jer nisam neki ljubitelj oraha.
    odlični su, izdašni i dodajem ih na popis za BING!

  48. #98
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Smajlich prvotno napisa Vidi poruku
    Tiramisu!
    i ja glasam za tiramisu
    uz tiramisu obavezno radim i pusićkinu, jedva čekam

    marta, ajd nabaci svoje medenjake, molim


    moram ovdje reći svoje iskustvo, da ne bi nekome palo na pamet kao meni
    jedne prilike sam željela čvršći tiramisu, znate da on nije prečvrsta krema, a ja volim i da je oku lijepo za vidjet
    filala sam njome pusićkinu
    i stavila sam... pa neću reći pretjerano malo ako kažem trećinu 1 vrečice želatine? max do pola na cijeli mascarpone i sve što ide u tiramisu.

    da to probate, goru kremu ne biste jeli! od slasnog okusa tiramisua, ispao neki karbofix.

  49. #99

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    1,769

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Linzeri su oni keksići sa pekmezom i rupom?
    Ako da, ja ovako.
    Tijesto:

    250g brašna
    100g šećera
    120g maslaca(margarina)
    1 jaje
    malu žličicu praška za pecivo

    Brašno i prašak stavim na dasku za miješanje i u njega nadrobim maslac. Brzo rukama razmrvim. Onda napravim udubinu u sredini i u nju stavim cijelo jaje i šećer. promiješam vilicom i onda sve umijesim da bude glatko tijesto.
    Sva prhka tijesta treba brzo zamijesiti i ne dodavati više brašna, čak ni kada se razvalja, jer višak brašna čini kekse tvrđim.
    Tijesto treba ohladiti pola sata, ili raditi u hladnom prostoru

    Uzimam komad po komad tijesta veličine šake. Razvaljam na oko 5 mm debljine. Tu dođe super onaj valjak u koji se ulije ledena voda. tada se ne lijepi. Čašom promjera oko 5cm režem kolute, a naprstkom one male rupe.

    Pleh premažem margarinom i slažem kekse sa malim razmakom. Uvijek pripremim dva pleha, da brže ide. Za početak je dovoljna ovako mala količina tijesta, dok se ne stekne praksa.

    Pleh ide u pećnicu ugrijanu na 180, upalim i gornji i dolnji grijač, ventilator ne. Oni su pečeni za 5-7 min. Moraju biti još posve bijeli kad ih izvadiš, samo na dolnjoj strani počnu žutiti. Treba ih odmah izvaditi iz pleha, jer se inače prepeku i staviti na ravnu površinu da se ohlade. Ja ih vadim nožem široke oštrice (onim za mazanje) i nožem prebacim na dasku.

    Pekmez stavim u posudu sa dve žlice vode i na laganoj vatri rastopim. Bitno je da se pekmez skroz rastopi, jer se onda lijepo sjaji u keksu.

    Sve pečene keksiće sa rupom složim jedan do drugog i posipam meljenim šećerom. Keksiće bez rupe namažem pekmezom i poklopim pa pritisnem tako da pekmez ispuni visinu do ruba gornjeg keksa.

    Zabavno. Naročito kad male ručice rade zajedno sa vama pa to traje i traje. Zagarantirano lijepo ispunjeno vrijeme.

    nikad ljepši opis pravljenja kolača nisam pročitala

    pravo malo umjetničko djelo u opisivanju

  50. #100
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Za AM, klasični medenjaci:
    3 jaja
    20 dag šećera
    4 žlice meda
    50g maslaca
    50dag brašna
    1 žličica sode bikarbone
    prstohvat soli
    cimet, klinčić, muškatni oraščić

    Umutiti jaja i šećer, dodati tekući med (po ptrebi zagrijati) i sve ostalo. Rukama oblikovati kuglice velicine oraha, malo ih spljoštiti i peći 10 minuta na 120°C.

Stranica 2 od 11 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •