Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Velike ekonomske krize, onako kako ih definišu društvene nauke, po pravilu, dovode do osnaživanja konzervativizma u vidu različitih ideologija, pokreta i doktrina. Društvena regresija, nemogućnost stvaranja civilnog društva i povratak religije vrše konstantan pritisak na žene kako su one jedino odgovorne za pad nataliteta. To dalje znači, da ne treba da se zapošljavaju, školuju, specijalizuju, prekvalifikuju, napreduju u službi već da rađaju decu. Ako se tome doda i permanentno pravljena slika o tome da muškarci više zarađuju, ostvaruju veću ekonomičnost i efikasnog rada, onda je sasvim logično da žena ostaje kod kuće. Iza ovakve predstave stoje država i političke partije, gotovo bez ikakvog preuzimanja odgovornosti niti pokušaja da merama socijalne politike, olakšaju brigu o deci i starima i time stvore uslove za povratak žena na posao.

Topić i ima naslov o slobodnim mislima, ali nije to moja slobodna procjena.
    Čitajući riječ po riječ, vidim da nije točno, ne vrijedi, ne može biti tako, ne vjerujem da žene osjećaju da je tako, ni muškarci ne čine tako. To mora da je napisao netko kome nije dobro u svom vlastitom životu pa to želi projicirati i na ostale.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Velike ekonomske krize, onako kako ih definišu društvene nauke, po pravilu, dovode do osnaživanja konzervativizma u vidu različitih ideologija, pokreta i doktrina. Društvena regresija, nemogućnost stvaranja civilnog društva i povratak religije vrše konstantan pritisak na žene kako su one jedino odgovorne za pad nataliteta. To dalje znači, da ne treba da se zapošljavaju, školuju, specijalizuju, prekvalifikuju, napreduju u službi već da rađaju decu. Ako se tome doda i permanentno pravljena slika o tome da muškarci više zarađuju, ostvaruju veću ekonomičnost i efikasnog rada, onda je sasvim logično da žena ostaje kod kuće. Iza ovakve predstave stoje država i političke partije, gotovo bez ikakvog preuzimanja odgovornosti niti pokušaja da merama socijalne politike, olakšaju brigu o deci i starima i time stvore uslove za povratak žena na posao.

Topić i ima naslov o slobodnim mislima, ali nije to moja slobodna procjena.
    Čitajući riječ po riječ, vidim da nije točno, ne vrijedi, ne može biti tako, ne vjerujem da žene osjećaju da je tako, ni muškarci ne čine tako. To mora da je napisao netko kome nije dobro u svom vlastitom životu pa to želi projicirati i na ostale.
    pa to nije pisano po osobnom iskustvu valjda, nego na temelju nekih sustavnijih opažanja o pojavama u društvu. ne može tvoje osobno iskustvo bit mjerodavnije od toga nikako, sori.

zdenka, svjesna sam da pišem bez da me život imao priliku demantirat ali moj stav ostaje, ja i mm smo neki drugi ljudi, naša djeca će biti neka druga djeca, vidit ćemo

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    moj stav ostaje, ja i mm smo neki drugi ljudi, naša djeca će biti neka druga djeca, vidit ćemo
    Tko to govori? Je li to jeka moga glasa od prije 12 i više godina?
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 18.12.2012. at 18:09

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku

enivej, htjedoh dodat, o demografiji napiši bar nešto, ne mora moje pitanje bit retoričko

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •