Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
ifigenija, meni se čini da si ti sama sebi kontradiktorna, jer zdenka (s kojom se apsolutno slažem) definira važnim elementom pronatalitetne politike OLAKŠANJE izlaska majki na tržište rada, a ne ignoriranje činjenice da je tamo i ženama mjesto.
Sve što je ona naborajala su načini olakšavanja onog što su zapravo osnovna ljudska prava, pravo na sigurnost, pravo na rad, pravo na obitelj, reprodukciju...
Možda donekle doista jesam kontradiktorna jer nisam stručnjak, i govorim dijelom iz svog iskustvai, dijelom iz nekog poluuvida :/
Olakšanje izlaska na tržište rada vjerujem da bi, u slučaju žene, moralo biti gledano iz razlikovne oznake žene - dakle majčinstva. Što to konkretno znači - ja vjerujem da je to poticanje majčinstva i garancija povratka nakon porodiljnog ovog - onog - višegodišnjeg - socijalnih prava vezanih uz eventualnu dječju bolest, zaštitu od prekovremenog rada, poticaj povratka nakon npr. 10 godina porodiljnih... Ako se mi branimo od majčinstva i hoćemo tretman kao muškarac, dobijemo ga, što nije dobro...