-
Što se nekretnina tiče, zar nije jasno historijsko naslijeđe da su nekretnine knjižene na muškarce jer su nekretnine bile branjene ognjem i mačem, a rat u svrhu oduzimanja i otimačine legitimna gospodarska djelatnost kroz veći dio povijesti, što je žene apsolutno stavilo u nepovoljan položaj. Sposobnost da se mačuješ s mačem teškim 10 kg u blatu i obraniš nekretninu odlučivala je hoće li ti se knjižiti ili neće. Autoregulacija društva je bila takva da je žena možda bila bez uknjižene nekretnine, ali i isto tako je neki drugi nosio glavu u torbi i bio odgovoran da to ognjište preživi. Dok je on ratovao, žena je upravljala svime. Da je sirotica trudna i s bebom na prsima (tada nije bilo ni formule) još morala i nositi mač i nož u zubima, to bi bio ultimativna nepravda. Ja imam 180 cm i velika sam kao prosječni muškarac, al ne bi mi palo na pamet ratovati s haharima, tako da cijena vlasništva što se mene tiče (da živim u 13. stoljeću) nije upitna. Iako niti to nije bilo crno bijelo. Bilo je žena vlastelinki.
Kad imamo državu koja će ratovati umjesto nas ako nas napadnu, naravno da je u redu da imamo i pravo na zarađenu i stečenu nekretninu, ali isto tako zakon svaku nekretninu stečenu u braku tretira kao 50-50, zar ne?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma