-
majko mila,naravno da većinom žena potegnu oko kućanskih poslova,ako je tisućama godina žena rađala pa jel nije bilo zgodno s tim pikačima jedan drugom do uha trčkara po bauštelama i ratištima, a kad je već doma što si ne bi uredila,počistila,ukrasila, skuhala nešto fino, posadila kakav vrt. ima li boljeg odgoja za malu djecu nego da uz mamu sade, beru i sjeckaju mrkvicu, brišu prašinu,serviraju stol? Zašto žene rade 80% kućanskih poslova? Jer nemaju rodbinu, nemaju djecu ili su im djeca po institucijama. Da imaju sestre, sestrične, nećake, nećakinje, djecu,unuke i da su posvetile život njihovom odgoju taj bi se posao obavljao kao što se obavljao u društvu uz pjesmu, učeći jedni od drugih i ne bi bio zatupljujući ni ponižavajući. Što je ponižavajuće o tome da brineš za slabije i umornije, da učiš, da prenosiš znanje, da odgajaš, formiraš, oblikuješ, doneseš radostu u živote ljudi koji uđu u tvoj dom ili u njemu žive? Što ti muškarci po ratištima, gradilištima, tvornicama njih ne ponižava loš šef, mala plaća, loši uvjeti rada, njima je to piknik? I što je nama emancipacija donjela to da kad treba nosit stolove mladi student zaneseno gleda kroz prozor, a cure cukaju. Cukala sam i ja,pa sad s 35 imam artrozu po svuda, koljeno sim, kuk tam. Da mi je mater bila pametna rekla bi mi da se čuvam za vlastitu djecu, a ne da se potrgam gradeći neku izmišljenu karijeru i glumeći amazonku jer mi tu mladost i energiju nitko neće vratiti... Sad kukamo što usisavamo i peremo veš, a stajat na kiši dan i noć zbog nekog koncerta ili pješačit iz pijanih izlazaka nije bilo teško u dvadesetima, a nekima ni u tridesetima, a sad bi u četrdesetima da imamo karijeru u znanosti, finu djecu po svjetskim sveučilištima, muža profesora s velikom plaćom koji iz hobija pegla i čisti i još da nam država digne spomenik što smo rodile to jedno do dvoje djece kad nam je sve ostalo dosadilo? Pa zašto bi? Ako mi samo rodimo u općoj anesteziji, a muž i žena idu na porodiljni i daju flašicu da se ne bi netko previše zbližio s djetetom u toj prvoj godini, država plaća jaslice, vrtiće i škole, ako čistimo i peremo i kuhamo čaj jedan drugom po kvotama bez ljubavi i dobre volje za služenjem jedno drugom, onda čemu uopće obitelj? Možemo ljude dobivati iz kutije uz dodatak vode i odmah i dati državi da ih oblikuje po vlastitom nahođenju. Uštedile bi si i truda i rada i poniženja. Možemo se vozati okolo na onim penzić-vozilima po šoping centrima i pravit se pametne jedna drugoj do mile volje. Jer tko će onda biti blizu nas da nam kaže da smo protratile život. Nitko jer nikog neće biti ni blizu nas.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma