Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
gogga,
važno je što si ti odlučila. Od srca želim da se rodi živo i zdravo dijete

Ja sam rodila u 41. godini zdravog dječaka. Amniocenteza nije nikad bila opcija. Radila sam kombinirani, zatim anomaly scan u 18 tt, fetalnu ehokardiografiju... Svi nalazi bili su ok.

Napisala si da je nuhalni 0, 6 mm (kod nas je bio 1,5 mm), i baš sam iznenađena ovim biokemijskim nalazima kod tebe.

Vibram od srca da sve bude u redu
Citiraj delitza prvotno napisa Vidi poruku
Gogaa, prema istraživanjima downići uglavnom nemaju razvijenu nosnu kost u toj dobi i nuhalni nabor im je velik. Ukoliko je to relevantni pokazatelj (a očito je ako se uzima kao parametar za statistiku) imaš velikih razloga za za optimizam. Za same krvne testove nemam pojma.
I ja sam radila 3D/4D u 15.tt, anomaly u 19.tt i vizualno je bilo sve ok. Naravno na UZV-u se ne vide genetske "greške" već je amnio pokazatelj, za taj dio sam se odlučila živjeti u neznanju. Vidim i ti isto

U svakom slučaju želim ti zdravu bebicu

Drage moje od srca vam hvala.
Nisam bila dosljedna pa sam ipak otišla na amniocentezu. Prvo sam ju otkazala i otišla sam do Dr. Kosa na anomaly scan. Nakon jednog dugog i iscrpnog razgovora popustila sam i aktivirala termin. Kos mi je rekao da sto se tiče UZ-a ne vide se malformacije ali s obzirom na nalaz ne bi rekao da je sve 100% u redu.
Tako da sam 3.12.2012 u Vinogradskoj napravila amniocentezu. Nalazi su došli 27.12.2012.

Piše da nisu nađene promjene u broju kromosoma 21, 18, 13, X; Y
kariotip 46, XX
Normalan ženski