Ti nisi uspjela telefonom, a ja nisam uspio mailom. Par puta sam pisao gradonačelniku preko www.zagreb.hr, ali ta opcija je očito stavljena samo za naivne jer daje gore rezultate nego pisanje Djedu Mrazu. Kad tu nije bilo odgovora, poslao sam sljedeći mail na adrese oks@zagreb.hr, miro.laco@zagreb.hr i anica.tavra@zagreb.hr:
Poštovani,
Vezano uz novi način plaćanja vrtića skrenuo bih Vam pažnju na nepravedan izračun prihoda domaćinstva. Naime, za svoje dijete iz prvog braka redovito plaćam alimentaciju obustavom na plaću. Prema "Obavijesti o pravu na olakšice" od 24.12.2012. iznos alimentacije ulazi u prihode mog domaćinstva iako se radi o iznosu za izdržavanje mog djeteta koje nije član mog kućanstva. Na taj način dobiva se nerealno visok prihod po članu mog kućanstva. Smatram da je ovakvu situaciju trebalo riješiti na način da se alimentacija izuzme iz prihoda kućanstva (za ovakav slučaj) ili da se kao članove kućanstva može navesti i djecu za koju se plaća alimentacija (eventualno u postotku navedenom na poreznoj kartici).
Molim vaše mišljenje.
U CC-u sam naveo g. Lacu i gđu Tavru budući da sam dva puta pisao gradonačelniku putem stranica zagreb.hr ("Gradonačelnik odgovara. Pišite mu!"), ali nisam dobio nikakav odgovor. U nastavku je poruka poslana na taj način 26.11.2012. Također, u CC-u je i udruga RODA budući da pratim forum Udruge i znam da nisam jedini u ovakvoj situaciji.
G. Laco i gđa. Tavra zauzimaju mjesto pročelnika i zamjenice pročelnika Ureda gradonačelnika pa bi kao trebali biti odgovorni za to "pisanje" gradonačelniku. Napisao sam "zauzimaju" jer bi drugi izraz mogao implicirati da nekog vraga rade, a nisam uvjeren da je to slučaj. Imam želju napisati još ponešto na ovu temu, ali mi nekako ne uspijeva to sročiti na pristojan način.

Odgovori s citatom