No sikiriki.
Ja bi ovu politiku pojedinih vrtića da sve osim iz porezne treba sada totalno ignorirala. Na stranicama od grada piše "sve do 31.3. osim izjave".
Domy, izjavu o prihodima imaš ovdje: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508,
a dijele je i u vrtiću kad dovedeš dijete. Osim toga imaš još dva lista koja treba popuniti - s podacima o članovima kućanstva. Pogledaj 1. i 3. dokument na ovom linku.
Mislim da ljudi imaju različite motive što su skupljali ovo sada, ja prvenstveno jer nisam znala koji bi iznos upisala. A ne znam ni sada.
Imam potvrdu od HZZO na kojoj su mi napisali krivi iznos, za 1500 kn više, i još piše da je do 30.11. (to su valjda samo u Klovićevoj tako radili), i nemam pojma hoće li me netko poslati da donesem novu potvrdu s uplatom za 12. mjesec i što će uračunati. Imam potvrdu od banke u eurima, ako računam po današnjem tečaju ispada 300 kn više nego kad računam pojedine uplate u kn po mjesecima... i još je tu neki iznos za osiguranje kredita koji je banka naplatila pod istim opisom kao rate, a pojma nemam jesu li ga uračunali u potvrdu ili ne... sve u svemu izračunala sam 9 različih ukupnih iznosa prihoda (minus kredit)... na sreću minimalna od maksimalne cifre se razlikuje samo 700 kn, i kako god okrenem u istoj sam kategoriji, pa se prestajem u potpunosti živcirati, i napisat ću jednu od tih 9 koja mi se ovaj tren čini najizglednijom (s obzirom na konačnu cifru HZZO-a i kredita).
A predajem sve nešto bezveze:
- kopije potvrda o prebivalištu iz 2009. koje imam doma
- netočnu potvrdu HZZO-a (ali ne idem ponovo dok me ne natjeraju)
- potvrdu banke u eurima
- potvrdu poslodavca koja ne izgleda kao IP obazac nego pišu samo u jednoj rečenici ukupni prihodi
To je sve što se za sad dobiti od mene.
Cure, sve potvrde o bolovanju i naknadi s burze isto treba prikupiti, tako piše:
"- potvrde poslodavaca i drugih isplatitelja prihoda o visini plaće, naknade plaće i drugog dohotka za svakog člana zajedničkog kućanstva koji je zaposlen ili samostalno obavlja djelatnost ili je ostvario drugi prihod (mirovina, naknada za bolovanje, rodiljne i roditeljske potpore, naknada za nezaposlene, naknada po ugovoru o djelu, drugi prihodi koji podliježu oporezivanju sukladno Zakonu o porezu na dohodak)"

.
Odgovori s citatom

) i ne dati se otkantati.

pa su joj rekli da nije moguće da živi od zraka