Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
A što se tiče onoga da upravo mi oblačenjem seksualiziramo djecu...Ne bi li onda, analogno tome, bilo istina da time što im kažemo da idu u svoju sobu kad masturbiraju, ili ne znam koji je korektan termin kad se mala djeca diraju, također seksualiziramo, odnosno seksualiziramo to njihovo ponašanje koje možda uopće nije seksualno? Ne bi li onda trebalo biti svejedno gdje se diraju?
I da i ne.

Društvo kaže - možete bit goli/radit intimnosti, ali u "ograđenom rezervatu"/sobi, intimi itd. Pa ono... ljudi žele bit dio društva i compliant prema konvencijama pa se tako ponašaju.

Ako bi se tvoj argument uzeo do kraja, onda bi ispadalo da ih seksualiziramo ako im govorimo "ne ide se gologuz u vrtić"... jer zašto je guza drugačija od ruke tipa. Ne znam jesam li dobro objasnila. Djecu učimo pravila koja smo dogovorili i međusobno prihvatili - u našem je društvenom krugu to da se ne kupa gol (ajde... preko neke 3-4 godine), da se oblači u gaćice itd.

Negdje je to da curice pokrivaju kosu itd. A kosa je element seksualnosti... koji ne znam odkad počinje - to da curice moraju pokrivat kosu, znat će emsa, ona je više u tome.

Seksualnost definiraju društvene konvencije. Nema tu baš ono ful objektivnosti - ovo je seksualno, ovo ne. Mislim - nekom je i stopalo seksualno.