što se tiče Nedjeljom u 2 - tema je bila spolni odgoj a ne crkvene nekretnine i ređenje žena- za to neka idući put pozove neke veće "ribe".. ja na mjestu Damira Stojići mu uopće ne bi odgovoarla na ta pitanja jer to nije bila tema emisije, već provokacija....

Gledala sam par rasprava svećenika Stojića na temu spolni odgoj i bio je savršen , a u obje emisije gospodina Stankovića je po meni podbacio jer se nije držao zadane tematike...on je svećenik koji radi s mladima i bavi se njihovim" problemima"...a ne crkvenim nekretninama i ređenjem žena koje se u ostalom nemaju što ticati jednoga ateista- ako se netko po pitanju teme ređenja u KC treba buniti ili ne to su onda katolkinje a ne ostali koji to nisu!

Iskreno evo ovo što ću ja ovdje reći meni bi možda da to kažem nekom svećenik koštalo " izbacivanja" iz KC OK ajd pretjerujem- zgražanja KC

1. po meni KC ne redi žene (ne zbog naukovanja Isusa Krista) već zbog puno "praktičnijih" razloga koje su se kroz povijest pokazale točne...žene svećenice= trudnoća, brak, može ih netko silovati itd. (brate Misa bi trajala 3 sata najmanje, ha,ha)

muškarci svećenici= nije isto kao žena jer oni "mogu" napraviti djecu s strane ali ih ne moraju kao žena "roditi" da ne objašnjavam dalje sve= jednako= novac

ako se svećenici žene nisu toliko usredotočeni na Crkvu=narod, već svoje obiteljske probleme, novac tako ide njihovoj obitelji ne ni narodu ni Crkvi itd.

po meni celibat nije nikakav problem niti oni koji ga krše- po meni ako si ti pristao na taj celibat onda ga se i drži (jer brale moj nitko te nije tjerao u to)...kad si u vojsci poštuješ vojna pravila, na poslu poslovna itd.

Povijest je pokazala da sve one religije koje su ukinule celibat, dopustile ređenje žena prouzrokovale su "gubitak moći" te iste Crkve ..pogledajte protestante, bastiste pa ima ih 100 ogranaka ..rasuti svagdje i svugdje...pravoslavci itd.

Ja vjerujem da su Isusa slijedile žene ali ih se u doba muške dominacije u kojoj je Isus živio vjerovatno izbacivalo i iz vjerskih spisa. Ja iskreno ne vjerujem da nije bilo žena na posljednjoj večeri (tko im je kuhao) -osim ako to u ono doba nije bilo primjereno.

I ako drugi to zamjeraju KC mora im se priznati da ne samo novčano KC Vatikan ima sve svoje vjernike još pod jednim "okriljem" na okupu gdje je Papa poglavar...
KC još uvijek ima jedinstvo ma kakvo ono izgledalo na van i što god se iza toga krilo!

Treba li se Crkvi dati "vlast"- naravno da ne- treba li Ona kao i svi ostali imati pravo izraziti svoje mišljenje u svrhu demokracije- naravno da DA...pa moglo bi se reći bez obzira na količinu praktičnih vjernika tj. katolika po posljednjem broju stanovništva katolici su još uvijek u većini- što bi značilo da KC može reći da govori i u ime "većine" naroda.