Stranica 25 od 101 PrviPrvi ... 1523242526273575 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

krokodilske su kao lazne suze.
    fake.
    places, al ne places.
    tj. izgleda da places i da ti je zao, al zapravo nije.
    tako nesto :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dok, natipkam uz dijete vidim 4 posta :blush:

da ne bude post bez veze, evo lijepog linka http://www.karakter.rs/kultura-govora/krokodilske-suze/
    Krokodil zaista ponekad plače, ali ne od tuge i žalosti, već zato što su mu suzne i pljuvačne žlezde u tesnoj vezi, pa kad proždire žrtvu, refleksno suzi, pušta krupne suze.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 28.01.2013. at 14:24

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Bravo

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jedan kratki povratak na prijašnju temu (oko onog filma). Meni upada u oči kako protivnici zo-a i rodne teorije, pa i na ovom forumu, se stalno pozivaju na znanost te te teorije (rodne) proglašavaju neznanstvenima, empirijski neutemeljenima, neevolucijskima itd.
    Vidjeli smo u ovom filmu i onu znanstvenicu koja evolucijski objašnjava muške i ženske interese, sklonosti, ponašanja itd.
    No, ne znam što bi to točno trebalo dokazivati. Evolucija je živ proces, to što se nešto evolucijski može objasniti, ne znači da to treba tako i ostati. Nije li bit evolucije promjena?
    Osim toga, ne vidim kako se brak tj. monogamija uklapa u takvu evolucijsku sliku. Monogamija sprječava raznolikost genetskog materijala, a to nije baš evolucijski poželjno.
    samo da dodam:
    gender studie ovdje su sastavni dio znanstvene zajednice, itd...
    Vizerektorat na TU-Wien se zove:
    Vizerektorin fuer Personal und Gender

u razloge rasformiravanja doticnog instituta (ako sam dobro shvatila njegovi djelovi prelaze u druge znanstvene institucije) ja ne ulazim. samo hocu reci da je to kao argument da rodne teorije nisu dijelovi znanstvenog i akademskog tijela, potpuno netocno, da ne kazem smijesno. te samo pokazuje prilicno nepoznavanje sto materije, sto znanosti, sto znanstvenih institucija i funkcioniranja inih, kao i neznanje, onih koji taj filmic kao i zatvaranje instituta u tu svrhu koriste.
    dakle da budem sasvim precizna, ideja da je taj film "krunski dokaz" bilo cega (zapravo cega bi to uopce krunski dokaz bilo? tko voli rozo, tko voli plavo?) je sto duze razmisljam potpuno besmislena, da ne kazem smijesna. i kako to obicno biva, govori ponajvise o onima koji tu ideju tako plasiraju. o tome da ili nemaju pojma, ili namjerno iznose neistine.

da to ilustriram na primjeru teorija miltona friedmana i johna keynesa koje u puno tocaka oprecne. nadite mi seriozne znanstvenike koji ce recimo jednoga proglasti budalom, a drugoga genijem.
    takve izjave obicno dolaze o od onih koji malo pojma imaju, a sto je najgore, misle da i bas i ne moras pojma ni imati, jer je tu sve jasno ko dan, zar ne?

o filmu mislim isto sto i jen. a o nejmu kao o krunskom dokazu, mislim to sto sam gore napisala.

i inace knjiga je:
    delusion of gender; cordelia fine

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislite li da evolucija ide u smijeru jednospolnosti kod čovjeka? Baš mi je to zanimljivo
    nisam sigurna, ali moglo bi biti. u nekom jaaaako veeeeelikom vremenskom rasponu.
    ono sto mislim da ce se vjerojatno u dalekoj buducnosti mozda dogoditi, jest da ce produzenje vrste biti prilicno odvojeno od spolnosti. sto niti me poebno zabrinjava, niti posebno raduje.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što se tiče Nedjeljom u 2 - tema je bila spolni odgoj a ne crkvene nekretnine i ređenje žena- za to neka idući put pozove neke veće "ribe".. ja na mjestu Damira Stojići mu uopće ne bi odgovoarla na ta pitanja jer to nije bila tema emisije, već provokacija....

Gledala sam par rasprava svećenika Stojića na temu spolni odgoj i bio je savršen , a u obje emisije gospodina Stankovića je po meni podbacio jer se nije držao zadane tematike...on je svećenik koji radi s mladima i bavi se njihovim" problemima"...a ne crkvenim nekretninama i ređenjem žena koje se u ostalom nemaju što ticati jednoga ateista- ako se netko po pitanju teme ređenja u KC treba buniti ili ne to su onda katolkinje a ne ostali koji to nisu!

Iskreno evo ovo što ću ja ovdje reći meni bi možda da to kažem nekom svećenik koštalo " izbacivanja" iz KC OK ajd pretjerujem- zgražanja KC

1. po meni KC ne redi žene (ne zbog naukovanja Isusa Krista) već zbog puno "praktičnijih" razloga koje su se kroz povijest pokazale točne...žene svećenice= trudnoća, brak, može ih netko silovati itd. (brate Misa bi trajala 3 sata najmanje, ha,ha)

muškarci svećenici= nije isto kao žena jer oni "mogu" napraviti djecu s strane ali ih ne moraju kao žena "roditi" da ne objašnjavam dalje sve= jednako= novac

ako se svećenici žene nisu toliko usredotočeni na Crkvu=narod, već svoje obiteljske probleme, novac tako ide njihovoj obitelji ne ni narodu ni Crkvi itd.

po meni celibat nije nikakav problem niti oni koji ga krše- po meni ako si ti pristao na taj celibat onda ga se i drži (jer brale moj nitko te nije tjerao u to)...kad si u vojsci poštuješ vojna pravila, na poslu poslovna itd.

Povijest je pokazala da sve one religije koje su ukinule celibat, dopustile ređenje žena prouzrokovale su "gubitak moći" te iste Crkve ..pogledajte protestante, bastiste pa ima ih 100 ogranaka ..rasuti svagdje i svugdje...pravoslavci itd.

Ja vjerujem da su Isusa slijedile žene ali ih se u doba muške dominacije u kojoj je Isus živio vjerovatno izbacivalo i iz vjerskih spisa. Ja iskreno ne vjerujem da nije bilo žena na posljednjoj večeri (tko im je kuhao) -osim ako to u ono doba nije bilo primjereno.

I ako drugi to zamjeraju KC mora im se priznati da ne samo novčano KC Vatikan ima sve svoje vjernike još pod jednim "okriljem" na okupu gdje je Papa poglavar...
    KC još uvijek ima jedinstvo ma kakvo ono izgledalo na van i što god se iza toga krilo!

Treba li se Crkvi dati "vlast"- naravno da ne- treba li Ona kao i svi ostali imati pravo izraziti svoje mišljenje u svrhu demokracije- naravno da DA...pa moglo bi se reći bez obzira na količinu praktičnih vjernika tj. katolika po posljednjem broju stanovništva katolici su još uvijek u većini- što bi značilo da KC može reći da govori i u ime "većine" naroda.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

argument muskarci vs zene kao svecenici "dijete, porod, brak" mi je van pameti.
    citam i citam i citam...i nista. ne mogu sebi doci.

to je kao, ako zgrijesis, neimaj dokaze. ili ako ih imas, ne daj da te s njima povezu. uzas, uzas.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mene malo raduje
    Skinula sam knjigicu...

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uletila Ivanazg
    Koliko kužim ti si vjernica te crkve, i pod njenim si krilom zbog zaštite koju ti pruža njena moć i novac, i zato je prihvaćaš takvu kakva jest ili?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to je bilo moje osobno mišljenje što ne znači da je točno....

pošto znam da ste svi ovdje za spolni odgoj pa da bude jednaki omjer i jednih i drugih (onih koji su protiv) ako nekoga zanima može doći na raspravu u svrhu demokracije;

Program javnih nastupa dr. Reisman u Zagrebu;
    Za sve građane bit će otvorena tri susreta:

U utorak, 29. siječnja 2013. u 19.00 sati
    Projekcija dokumentarnog filma "Kinsey's Paedophiles, Secret History" (55 min)
    Mogućnost rasprave nakon filma:
    redatelj Timothy Tate (i dr. Judith Reisman), Cinestar Branimir centar, Branimirova 29, Zagreb (samo na engleskom).

U srijedu, 30. siječnja 2013. u 19.00 sati
    Javna tribina na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu: "Zdravstveni odgoj u školama, dva pogleda", dr. Judith Reisman i dr. Aleksandar Štulhofer, moderator: dr. Tvrtko Jakovina; (simultano prevođenje)

U četvrtak, 31. siječnja 2013. u 19.00 sati
    Javna tribina: "Posljedice seksualne revolucije: prava istina", dr. Judith Reiman, Hotel Westin, Zagreb (simultano prevođenje)

Doktorica Reisman će dati i nekoliko intervjua za medije.......

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zuska, jako zanimljiva iskustva. Upravo čitam ovu knjigu Delusions of Gender (hvala, Seni).

Nego, manite se krokodila i medvjeda, meni zanimljiviji kirurzi . Navodno, ako sam dobro shvatila priču, nije stvar u tome hoće li žena fizički moći raditi taj posao, nego su te neke stvari lukrativnije od tipa dr. opće prakse, zato su muške domene. Navodno u društvima s puno starih postaje lukrativnije radit sve ono što je vezano za starije (reuma, spa, toplice itd.), pa se onda liječnička elita bori za ta mjesta, a kriruzi po bolnicama nisu više neko područje želja, pa sad i tamo ulaze žene... . Ako mene lažu i ja lažem vas.

Navodno ćemo u budućnosti imati kao traženo zanimanje "psihijatra za digitalno neprilagođene"... vjerojatno će i ta domena bit muška, kao što je i pisac bila (premda kao nije to u skladu s podjelom na muško/žensko "mozgovlje").
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.01.2013. at 14:47

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    nisam sigurna, ali moglo bi biti. u nekom jaaaako veeeeelikom vremenskom rasponu.
    ono sto mislim da ce se vjerojatno u dalekoj buducnosti mozda dogoditi, jest da ce produzenje vrste biti prilicno odvojeno od spolnosti. sto niti me poebno zabrinjava, niti posebno raduje.
    Zašto bismo evolucijom išli ka jednospolnosti?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uletila Ivanazg
    Koliko kužim ti si vjernica te crkve, i pod njenim si krilom zbog zaštite koju ti pruža njena moć i novac, i zato je prihvaćaš takvu kakva jest ili?
    a, ha,ha...svašta ...da baš mi pruža zaštitu i novac......ali znam puno potrebitih ljudi, samohranih majki, ostavljene djece itd. kojoj pruža

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ni meni nije jasno. To bi uništilo genetsku raznolikost.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sad jos ina niz.
    to je prokletstvo interneta i googla, daje ljudima iluziju da su strucnjaci i silno upuceni u stvari o kojima malo znaju.
    no uprkos novim medijima, brzini, dostupnosti informacija, demokratiziranju pristupa znanju...itd, znanje se ne stjece bez truda, bez muke nema nauke, a povrsnost je povrsnost. i bez googla i sa googlom.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    nisam to doduse ni rekla. ali ni porekla. . zapravo imas pravo. nema to nikakvog smisla.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na ovo sam i ja nadošla, i to jednako tako dočekujem.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nisam to doduse ni rekla. ali ni porekla. . zapravo imas pravo. nema to nikakvog smisla.
    Onda bumo svi dvospolci

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Maksimum varjiacija . Probudi ženu / muškarca u sebi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.01.2013. at 15:14

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nego, isvetica, evo samo za tebe
    http://www.libela.org/prozor-u-svije...edne-ocuvanja/

uz pozdrave od kory, koja ne može postati, a link se savršeno uklapa u raspravu . (ok, malo kasnim, al svejedno )

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

uz pozdrave od kory, koja ne može postati, a link se savršeno uklapa u raspravu . (ok, malo kasnim, al svejedno )
    Nitko ne govori da su takve tradicije "vrijedne" očuvanja, nego da nije baš jasno koja bi trebala biti uloga nekog promatrača sa strane koji se upliće u tuđi sustav. Nešto tipa američkog donošenja demokracije u irak?

Da još pripomenem da oprez ne treba miješati s ravnodušnošću.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala i tebi i kory, odgovor na postavljeno pitanje -čega se bojimo? Sukoba

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nitko ne govori da su takve tradicije "vrijedne" očuvanja, nego da nije baš jasno koja bi trebala biti uloga nekog promatrača sa strane koji se upliće u tuđi sustav. Nešto tipa američkog donošenja demokracije u irak?

X

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naravno, mislim da zapad i presporo reagira kad je riječ o stranim ratovima, masakrima, grubim kršenjem ljudskih prava itd. Ali u to da li je indijka djevica prije braka i s kim živi mislim da se ne trebamo miješati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...ifiksa-Kozulic

evo, ja volim na ovaj topik linkat i lijepe vijesti vezane uz crkvu
    kao lijek protiv mučnine koju dobijem od npr od one reisman il kako već. il grozda.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

sviđa mi se i komentar ispod

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja bih prvo da mi u ovoj našoj sredini prihvatimo da takve sustave vrijednosti ne treba podupirati. mi ovdje na zapadu. ne govorim sad o tome da trebamo ići u tuđe zemlje i "oslobađati" ih. znači kad brat ubije sestru /ubojstva iz časti/ da to ne opravdavamo njihovom kulturom i maloljetničkim godinama dotičnog ubojice. ne bih zabranila burke u javnosti, ali recimo bih sva vjerska obilježja u javnim školama. i državnim institucijama. time tim ženama (djevojčicama) dajemo prostor da one budu slobodne od stega tradicije i vjere. jer koliko znam curice se ne moraju zamatati. ne smijemo biti saveznici u opresiji tim ženama/djevojčicama. zanimljivo je recimo da je jedna švicarska stranka bila za zabranu minareta (i to na žalost uspjela provući), istovremeno su dvojica članova te stranke u gradovima u kojima su bili gradonačelnici dopustili muslimanima da im djevojčice imaju obučene burkinije na obaveznom satu plivanja. to je ono - branit ćemo ti tvoju vjeru, ali nećemo ti i tvoju mizoginiju. (jer tu smo si braća, jelte, da možemo i mi bi naše tako umatali, ali ebiga, mi smo imali to prosvjetiteljstvo. damn!)

nema više mjesta za oprez, jer do sada je bilo samo mjesta za licemjernost i za ravnodušnost (govorim o europi, posebice ljevici). saudijska arabija svakoj obitelji samoubojice daje 20'000 dollara i nitko iz vijeća UN da na to reagira. nitko da reagira na spolnu segregaciju u saudijskoj arabiji ili na hardcore imame koji se postavljaju po džamijama u europi (skidaju se umjereniji imami i zamjenjuju ovih tvrdolinijašima). svaki iole umjereniji musliman ili kritičar islama biva ugrožen napadima ili fatvom. ovo što pišem su mi rekli aktivisti iz pokreta bivših muslimana /council for ex-muslims/.

a vezano za kulturni relativizam, i ono što je vertex spomenula (ako se ne varam) da postoje neke opće vrijednosti, tu se sjetim sam harrisa: science can answer moral questions

isvetice, samo htjedoh reći da o tome što si pitala, naravno da razmišljaš i gradiš svoj stav. na tvoja pitanja, odgovorile smo ti protupitanjima i našim stavovima. a ti zaključak naravno donesi sama

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala i tebi i kory, odgovor na postavljeno pitanje -čega se bojimo? Sukoba
    ne možeš dovijeka biti miš. (kad već govorimo o životinjama )

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Tnx. Počela sam čitati preporučeno štivo, javim se s dojmovima

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih prvo da mi u ovoj našoj sredini prihvatimo da takve sustave vrijednosti ne treba podupirati. mi ovdje na zapadu. ne govorim sad o tome da trebamo ići u tuđe zemlje i "oslobađati" ih. znači kad brat ubije sestru /ubojstva iz časti/ da to ne opravdavamo njihovom kulturom i maloljetničkim godinama dotičnog ubojice. ne bih zabranila burke u javnosti, ali recimo bih sva vjerska obilježja u javnim školama. i državnim institucijama. time tim ženama (djevojčicama) dajemo prostor da one budu slobodne od stega tradicije i vjere. jer koliko znam curice se ne moraju zamatati. ne smijemo biti saveznici u opresiji tim ženama/djevojčicama. zanimljivo je recimo da je jedna švicarska stranka bila za zabranu minareta (i to na žalost uspjela provući), istovremeno su dvojica članova te stranke u gradovima u kojima su bili gradonačelnici dopustili muslimanima da im djevojčice imaju obučene burkinije na obaveznom satu plivanja. to je ono - branit ćemo ti tvoju vjeru, ali nećemo ti i tvoju mizoginiju. (jer tu smo si braća, jelte, da možemo i mi bi naše tako umatali, ali ebiga, mi smo imali to prosvjetiteljstvo. damn!)
    Nisam sigurna na koji način će uklanjanje vjerskih obilježja u javnim školama osloboditi djevojčice stege vjere i tradicije.
    Zanimljiva mi je ova konstrukcija "dopustili su im da se kupaju u burkinijima". Meni bi bilo stravično da ih se prisili da se skidaju na obveznom satu; to je njihovo tijelo, njihov integritet (koji je dok je maloljetna pod nadzorom roditelja, nije li tako i na zapadu?), a pogotovo ako su zamotane cijeli život i imaju drugačiji odnos prema svom tijelu, to mi dođe maltene ko silovanje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne, oni su ih prvobitno htjeli ispisati sa tih sati. jer se curice ne trebaju uopće družiti sa muškima, ne smiju se skidati i šta će im uopće sati plivanja.

jedino što se mora priznati, da je više kršćanskih obitelji koji traže izuzeće od sati plivanja, nego muslimanskih. a u ch su školski sati plivanja nešto kao dio škole. sva djeca idu na to i uče, fakat uče, plivati.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne kužim zašto kršćani traže izuzeće od plivanja, što im je tu sporno. Osim ako su neki od onih "sektaša" (pardon my french).

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

na ovo prvo pitanje, odgovorim drugom prilikom. preumorna sam večeras.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ne kužim zašto kršćani traže izuzeće od plivanja, što im je tu sporno. Osim ako su neki od onih "sektaša" (pardon my french).
    pretpostavljam da jesu. samo što sam taj podatak tek nedavno saznala, do tada sam bila uvjerena da samo musliman traže izuzeće (i čak idu pred ustavni sud, ali ako se ne varam, presuda ne bude u njihovu korist).

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče Nedjeljom u 2 - tema je bila spolni odgoj a ne crkvene nekretnine i ređenje žena- za to neka idući put pozove neke veće "ribe".. ja na mjestu Damira Stojići mu uopće ne bi odgovoarla na ta pitanja jer to nije bila tema emisije, već provokacija....

Gledala sam par rasprava svećenika Stojića na temu spolni odgoj i bio je savršen , a u obje emisije gospodina Stankovića je po meni podbacio jer se nije držao zadane tematike...on je svećenik koji radi s mladima i bavi se njihovim" problemima"...a ne crkvenim nekretninama i ređenjem žena koje se u ostalom nemaju što ticati jednoga ateista- ako se netko po pitanju teme ređenja u KC treba buniti ili ne to su onda katolkinje a ne ostali koji to nisu!

Iskreno evo ovo što ću ja ovdje reći meni bi možda da to kažem nekom svećenik koštalo " izbacivanja" iz KC OK ajd pretjerujem- zgražanja KC

1. po meni KC ne redi žene (ne zbog naukovanja Isusa Krista) već zbog puno "praktičnijih" razloga koje su se kroz povijest pokazale točne...žene svećenice= trudnoća, brak, može ih netko silovati itd. (brate Misa bi trajala 3 sata najmanje, ha,ha)

muškarci svećenici= nije isto kao žena jer oni "mogu" napraviti djecu s strane ali ih ne moraju kao žena "roditi" da ne objašnjavam dalje sve= jednako= novac

ako se svećenici žene nisu toliko usredotočeni na Crkvu=narod, već svoje obiteljske probleme, novac tako ide njihovoj obitelji ne ni narodu ni Crkvi itd.

po meni celibat nije nikakav problem niti oni koji ga krše- po meni ako si ti pristao na taj celibat onda ga se i drži (jer brale moj nitko te nije tjerao u to)...kad si u vojsci poštuješ vojna pravila, na poslu poslovna itd.

Povijest je pokazala da sve one religije koje su ukinule celibat, dopustile ređenje žena prouzrokovale su "gubitak moći" te iste Crkve ..pogledajte protestante, bastiste pa ima ih 100 ogranaka ..rasuti svagdje i svugdje...pravoslavci itd.

Ja vjerujem da su Isusa slijedile žene ali ih se u doba muške dominacije u kojoj je Isus živio vjerovatno izbacivalo i iz vjerskih spisa. Ja iskreno ne vjerujem da nije bilo žena na posljednjoj večeri (tko im je kuhao) -osim ako to u ono doba nije bilo primjereno.

I ako drugi to zamjeraju KC mora im se priznati da ne samo novčano KC Vatikan ima sve svoje vjernike još pod jednim "okriljem" na okupu gdje je Papa poglavar...
    KC još uvijek ima jedinstvo ma kakvo ono izgledalo na van i što god se iza toga krilo!

Treba li se Crkvi dati "vlast"- naravno da ne- treba li Ona kao i svi ostali imati pravo izraziti svoje mišljenje u svrhu demokracije- naravno da DA...pa moglo bi se reći bez obzira na količinu praktičnih vjernika tj. katolika po posljednjem broju stanovništva katolici su još uvijek u većini- što bi značilo da KC može reći da govori i u ime "većine" naroda.
    Ja uopce ne znam zasto je damira stojica pozvao u svoju emisiju. Ali aco je odavno vec postao sapunica, tako da me to ni ne treba cuditi. Ne znam sto se to damira tice i sto ga se ima pitati za misljenje. Tko je on, neki strucnjak za inkorporiranje zdravstvenog odgoja u skole? Za predavanje zdravstvenog odgoja u skolama? Ako sve to nije, a nije, nema potrebe da trosi svoje i nase vrijeme. Zdravstveni se odgoj poceo predavati, dio je obveznog skolskog programa i sad okolo trebaju gostovati samo oni koji nam o tome mogu pricati kao strucnjaci, konkretno i suvislo. Kako bi se reklo, za damira i njegovu firmu je prosla baba s kolacima. I ne znam, kad je vec tamo bio, zasto nije mogao reci jednu-dvije i o nekretninama O tome zna jednako kao i o spolnom odgoju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.index.hr/vijesti/clanak/z...te/659520.aspx

Centar za ženske studije i Ženska mreža Hrvatske priopćili su da su zgroženi i zabrinuti zbog najave da će američka dr. Judith Reisman nastupiti u Hrvatskom saboru i zatražili su svih državnih dužnosnika da odbiju susret s njom.
    A zaašto ne bi došli na predavanje pa ju pitali zna li ona da svojim predavanjem krši Ustav i uručili joj poziv na sud?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uopce ne znam zasto je damira stojica pozvao u svoju emisiju. Ali aco je odavno vec postao sapunica, tako da me to ni ne treba cuditi. Ne znam sto se to damira tice i sto ga se ima pitati za misljenje. Tko je on, neki strucnjak za inkorporiranje zdravstvenog odgoja u skole? Za predavanje zdravstvenog odgoja u skolama? Ako sve to nije, a nije, nema potrebe da trosi svoje i nase vrijeme. Zdravstveni se odgoj poceo predavati, dio je obveznog skolskog programa i sad okolo trebaju gostovati samo oni koji nam o tome mogu pricati kao strucnjaci, konkretno i suvislo. Kako bi se reklo, za damira i njegovu firmu je prosla baba s kolacima. I ne znam, kad je vec tamo bio, zasto nije mogao reci jednu-dvije i o nekretninama O tome zna jednako kao i o spolnom odgoju.

X
    žao mi je što sam uopće protratila tih sat vremena. to je bila licemjernost na djelu i povrijeđen ego u kombinaciji jer se eto nitko nije s njima upustio u dijalog, a oni su tako otvoreni ka svakoj komunikaciji koja se tiče običnog čovjeka sve dok im se ne dirne u kesu...e onda baš više nemaju o čemu pričati

Posljednje uređivanje od Bodulica : 28.01.2013. at 23:46

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što nikako ne mogu shvatiti je ovo: "Objasnio je da Crkva uvažava se da se to (masturbiranje) događa, ali se vjernike potiče da prijeđu preko toga."
    Zašto bi vjernici trebali prelaziti preko masturbacije, po čemu je ona loša za vjernika ili crkvu? Što bi se to dogodilo da crkva prihvati znanstveno utemeljeni stav da je masturbacija korisna i neodvojiva od normalne ljudske seksualnosti? Mislim, kužim, ali ne zapravo ne kužim...Može li mi netko to objasniti?
    Mene ovo stvarno zanima, ima li netko voljan objasniti?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Tek sad sam stigla pročitati link, baš mi je sjeo.
    Naime, dok sam ga čitala sjetila sam se razgovora na sličnu temu s kolegom koji se prije tri mjeseca, nakon nekoliko godina života, iz UAE preselio u Jordan, ovaj dio oko AIDSa u članku me podsjetio na njegovu priču o tome kako posljednjih godina raste broj slučajeva AIDSa u UAE - različiti izvori objašnjavaju da veliki broj Emiraćana kad putuju na Zapad (najčešće London) prvo što odrade je posjet prostitutkama, ne razmišljajući o zaštiti ili posljedicama, a pri povratku doma, ukoliko su zaraženi, zaraze i svoju ženu. Ono što je najstrašnije i zbog čega mi je to i ispričao, jesu slučajevi kad doktori nisu oboljelu ženu upoznali s dijagnozom zbog sramote za njenog muža i onda se događa da boluje i umire "a nitko pa ni ona sama ne zna od čega".

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uff, draga, to je već debela nadgradnja. Baza je ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Maslow'...archy_of_needs

Čovjek koji nema zadovoljene osnovne potrebe (hrana, zaklon, spolno zadovoljenje) ne može misliti o ničem drugom...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

[QUOTE=Zuska;2329539]Mene ovo stvarno zanima, ima li netko voljan objasniti?[/QUOTE
    mislim da smo puno puta pisali o tome, ali ja ne bih objašnjavala na ovom topicu, jer nikad dobro ne prođe,pa ako te stvarno zanima linkat ću ti neke izvore ne oudv topicu, može?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mene ovo stvarno zanima, ima li netko voljan objasniti?
    Laički, seksualnost samo u svrhu prokreacije.
    Nema razmnožavanja nema seksa ni ničega što ima seksualne konotacije.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa znam to, Cubana, ali hoću dublje, zašto je samozadovoljavanje grijeh? Jesu li zadovoljne individue opasnost za crkvu?
    Peterlin, hoćeš li reći da su frustrirani pojedinci lakši za manipuliranje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa znam to, Cubana, ali hoću dublje, zašto je samozadovoljavanje grijeh? Jesu li zadovoljne individue opasnost za crkvu?
    Peterlin, hoćeš li reći da su frustrirani pojedinci lakši za manipuliranje?
    Pa da! Ali ne mogu to vezati samo uz crkvu, kompletna politika uvijek je funkcionirala na taj način.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dobih izvjestaj s prve tribine. sad je i jugo komunizam kriv sto danasnji studenti koji su rodjeni u hrvatskoj gledaju pornografiju. gospodja reisman stvarno zivi u proslosti.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bokte, još će Mira Furlan ispasti najveći krivac.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    dobih izvjestaj s prve tribine. sad je i jugo komunizam kriv sto danasnji studenti koji su rodjeni u hrvatskoj gledaju pornografiju. gospodja reisman stvarno zivi u proslosti.
    svašta. postoji li izvještaj negdje na netu ?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •