makedonka1 prvotno napisa
Zdravo svima,
Javljam se iz Makedonije. Puno pohvalne reci ovog foruma, zahvaljujem svih clanova sto su napisali svoje iskustvo, taka da smo mogli naucit sto vise o hipospadii.
Evo u kratko i nas problem:
Imam sin-bliznak 2 godine i 1 mesec. On je rodjen s hipospadijom, al nazalost niko nam to nije reko na pocetka, vec smo saznali kad je mali bio 1,5 godina, kad smo morali ici i napravit operaciju zbog hydrocella levog testisa. Operacija se dobro zavrsila i tada nam je doktor - hirurg detskoj hirurgiju u Skoplje reko da nakon 6 meseca trebamo obavit i operaciju za hipospadija. Inace ne razumem doktorov rukopis, pa ne mogu vam reci koj vid hipospadie ima, jer on ustvari i nista nam nije objasnio oko te bolesti, jedino je rekao samo da je tako rodjen mali i da ne piski kao sto treba, jer mu je pomeren kanalcic (njegov je otvor odma ispod glavici, nekoliko mm ispod normalni). Rekao nam je da nabavimo neki Andractim gel s kojim ce moramo mazati djeteta 1 mesec pred operacii, za da mu penis narasne i da bi bilo lakse operisat ga. Mi smo taj gel nabavili, ali doktor nije znao da nam objasni ni gdje da mazemo deteta, ni koliku puta dnevno, nista o to kako se taj gel koristi djetetom. Tada sam se puno razdraznila, jer vise ni sam znala ni ja sta da radim.
Citam foruma i zahvaljujuci svima, naucila sam koliko je hipospadija ustvari ozbiljna anomalija (jer pre toga stvarno ni sam imala pojma). Isto zahvaljujuci ovog foruma saznala sam i za D-r Djinovic i juce sam mu poslala prvi mail sa slikom. Jos mi nije odgovorio, al nadam se da cu dobit njegov odgovor sto brze.
Dorothy jako mi je zao sto ste morali obavit ponovnu veliku operaciju, i sto imate loseg iskustva D-r Djinovic. Zelim vam puno zdravlja i brz oporavak!!!
I za kraj molim vas neka mi neko kaze koliko je dugo potrebno da doktor odgovori mog mejla, kakvo je iskustvo kod vas, jel brze odgovorio ili ste cekali par dana. Jer imam strasan nemir, svakoj 5 min proveram u inboxu. I ako je neko koristio andractim gel, slobodno nek pise, kakvo je njegovo iskustvo, jel je ta hormonska krema pa ne znam kako ce uteci na malom.
Puno pozdrav!!!!