http://www.znet.hr/2013/06/tribina-s...jiznici-zadar/
ko je blizu neka navrati![]()
evo nešto i za zagrepčane:
https://www.facebook.com/events/186903494802209/
![]()
A što na ovo kažete? Papa priznao da u Vatikanu postoji gay lobi
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/pap...---290264.html
Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.06.2013. at 20:39
Ništa novog, al eto pišu strani mediji i nešto drugo osim tema ljetovanje i nogomet:
http://www.ft.com/cms/s/0/240fb59a-d...#axzz2VwImuTAC
Rusi hoće zabraniti "homoseksualnu propagandu"
42% ispitanih misli da homo-st treba biti kažnjiva.
Anfang Mai wurde in der Stadt Wolgograd ein 23-Jähriger von seinen Bekannten zu Tode gefoltert. Die Täter erklärten, sie hätten ihn ermordet, weil er schwul sei. Anfang Juni wurde auf der Halbinsel Kamtschatka ein 39-jähriger Mann aus demselben Grund getötet, sein Körper wurde verbrannt.
Evo i skromnija verzija na hrvatskom
Jutros na radiju neka emisija o referendumu, pa su se javljali slušatelji, baš super je bilo za dignuti mi tlak rano ujutro
Stvarno me rastužuju neka razmišljanja, ako se ovakve tendencije u društvu nastave, stvarno ću razmisliti o odlasku iz Hrvatske.
Ne želim da moje dijete živi u takvom društvu.
Kad smo kod pederskog lobija, baš je i neki slušatelj spomenuo kako je pederski lobi "kriv" što se sedamdesetih homoseksualnost skinula s liste bolesti![]()
Evo malog osvježenja: intervju-heni-erceg-otisla-sam-s-normalnim-ljudima-praviti-feral
meni će feral zauvijek imati posebno mjesto u životu, ostavio je nevjerojatno jaki utjecaj na mene. bila sam još u gimnaziji, u doba kad tražiš svoj identitet, kad se u mojoj kući čitao feral, od korica do korica, jedva smo čekali da izađe. sasvim sigurno je utjecao na formiranje mojih i vrijednosnih i političkih stavova.
u, kako bi mi svi ovdje nahebaliKazne su drastičnije ako se propaganda širi putem interneta
ne znam, naravno da se treba boriti da hrvatska bude tolerantnija, da se u većoj mjeri poštuju sva ljudska prava. al kad malo gledam iz perspektive koja nije europska, ...europa, pa i hrvatska, se čine kao mjesta neloša za život. ne govorim sad o ekonomiji. nego o poštivanju ljudskih prava.stvarno ću razmisliti o odlasku iz Hrvatske
hebate, u onom singapuru baciš papirić na pod i možeš završiti u zatvoru, u rusiji ne možeš na forumu izjaviti gay is ok, u turskoj prosvjednika u kolicima jučer gađalo vodenim topovima, u sudanu ti ne gine 60 udaraca bičem ako popiješ pivu, ne daj bože prevariti muža, u barem 10-tak zemalja na svijetu ti je to smrtna kazna. itd.
X!
Kao da sam ja ovo pisala.
Davne 1993. tek sam se bila zaposlila u jednoj firmi koja je prodavala uredsku opremu netko iz Ferala je došao kupiti fax. Odjurila sam šefu sva uzbuđena i tražila da im damo maksimalni mogući popust. U znak zahvalnosti sam dobila majicu koju sam s velikim guštom i ponosom nosila. Još ju imam.![]()
Ma jennie ima ti takvih pojedinaca svugdje. Ok, ajde negdje su ti odnosi uređeni zakonom, pa zatucanost ostaje uglavnom na verbalnom, ne i fizičkom nasilju i možda je većinska javnost nešto tolerantnija uslijed javnih ličnosti koje su na ozbiljnim funkcijama, a homoseksualci su, ali ono što je Europa izgradila do sada, tj. neke europske zemlje, isto je trajalo. Mislim da i mi prolazomo još jedan svojevrsni Hrvatski preporod. Ide polako i trnovito, ali bude. Za sljedećih 50 godina, nećemo se više ni sjećati ovih današnjih nebuloza.
Za nostalgične http://media.ba/bs/magazin-novinarstvo/amarcord
I meni. Ja se čak sjećam trenutaka kad sam čitala neke važne tekstove...
Recimo onaj o Pakračkoj poljani. Moj podstanarski stan na Jarunu, sjedim za stolom, pijem kavu, čitam i mislim si...****te, ****te, ****te, ovo ne može proći tek tako. A prošlo je.
Ili trenutak kad prolazim Draškovićevom, a kod kolportera novi Feral s naslovnicom na kojoj su Franjo i Slobo u krevetu...
Voljela sam kupiti Feral i ponosno ga nositi ispod ruke da se vidi da nas ima![]()
Tajne-veze-bogatih-voda-katolickog-pokreta-za-promjenu-ustava
Cijeli članak je u Globusu. Ako netko želi, mogu mu ga poslati na mail (10MB).
Baš!
Cvijeto, pa jasno je meni da je u Hrvatskoj u globalu ok naspram ostatka svijeta, ali isto tako postoje i "civiliziranije" zemlje. Mi konkretno imamo priliku da možemo ići živjeti u jednu takvu zemlju jer mm ima državljanstvo, a ja se već godinama opirem i opirem...i već mi ponestaje argumenata![]()
Još nisam vidjela emisiju gdje sugovornici sa strane inicijative nisu pojeli u razgovoru drugu stranu. Ne razumijem zašto u emisiju dolaze nepripremljeni. Zar nitko nije imao protuargument na tezu koju kroz cijelu emisiju Miletić provlači da je homoseksualnost stvar izbora ponašanja pojedinca. Dobro, maknuli smo se od toga da je bolest koja se može liječiti, ali da je izbor ponašanja za koji onda treba i preuzeti odgovornost... Pa da mu se ne zna odgovoriti koja je definicija obitelji. Pa da se ne zna problematičnost teksaške studije objasniti u tri razumljive rečenice, nego se ulazi u slijepu ulicu sa objašnjenjem da je rađena na posvojenoj djeci... Baš se razočaram svaki put.
Evo, sad u nedjelju imat cemo prilike gledati Željku Markić kod Stankovića. Jao, nadam se da će se pripremiti. Stanković. Za Markićku ne sumnjam.
ms. mar... ajd mi malo objasni to za teksašku studiju.... nisam imala vremena se njome baviti.
ali to što kažeš je istina - miletić i markićka - za njih fakat treba imati živaca i znanja..
s tim da se viktor još dobro držao kako u biti nije dio aktivističkog pokreta. zanimljive su ove teze koje miletić prenosi... da se treba preuzeti odgovornost...
inače, kad je on bio u americi (tako sam čula na jednoj tribini) je rekao da je bolje posvojenu djecu davati psima nego gay osobama.![]()
Koliko god apsolutno smatram tj. znam da je homoseksualnost urođena, opet ne vidim zašto bi to bilo krucijalno u obrani prava homoseksualnih osoba.
A ne znam, je li onda opravdanje za diskriminaciju ako sam ja sama odabrala npr. biti ateistica, ili imati crvenu kosu, ili udati se za srbina, ili imati 3 tetovaže....?
Istraživanje je u nedovoljnom broju (ako uopće) obuhvatilo broj lezbijskih ili gej obitelji u kojima su djeca bila planirana, odnosno djecu istospolnih parova koji su odlučili imati djecu. Anketirana su djeca roditelja koji su imali vezu sa istospolnim partnerom, a ne ona koja su živjela u takvim obiteljima.
To je, po meni dovoljno da se iz tog istraživanja nikako ne mogu vući zaključci koji se vuku.
Opširnije - anketirane je u skupinu 'otac gay' ili 'majka lezbijka' svrstavao odgovor na pitanje je li njihov roditelj ikada imao vezu s osobom istoga spola. Ostali su dijeljeni u različite skupine (usvojeni, iz razvedenih brakova, jednoroditeljske obitelji i intakne biološke obitelji). Onda su se ovi iz 'gay' skupina uspoređivali sa skupinom intaktne biološke obitelji iz koje su dakle bili isključeni razvedeni brakovi i sl.. A ako još uzmemo u obzir da su anketirane osobe rođene i odrastale u periodu kada je neprihvatljivo bilo biti homoseksualac pa su mnogi njihovi roditelji živjeli u lažnim heteroseksualnim brakovima koji su se raspali, to su velikim dijelom djeca iz tih raspadnutih brakova.
I sam autor je izjavio da ne tvrdi da je seksualna orijentacija odgovorna za rezultate kao i da je moguće da danas homoseksualni parovi, koji žive u vremenu koje ih više podupire, žive u stabilnijim zajednicama.
Malo kvarim tijek pa ću staviti u zagradu
(I kao zabrana i kao dozvola)
najbolje mi je bilo čuti prosvjednike gay pride-a u splitu koji su nakon parade iz sve snage navijali "we are the champions".
a nije im pala na pamet orjentacija pok. freddie mercury-a![]()
http://akademskikrug.rs/na-lomacu-s-popovima/
ne znam kako stojite sa ćirilicom, pokušala sam da prebacim na latinicu, ali ovaj sajt nudi samo opciju na ruskom
autora ne muči to što je SPC umešana u mnoge afere, što ne odgovaraju za teška krivična dela, ne, njega muči što je to sad na naslovnicama a ne kao do sada na sedmoj, osmoj strani novina
inače, pratila sam ovo oko splitskog prajda, bravo za Spliti novog gradonačelnika
zelim se osvrnuti zelju j_g da svoje dijete odgaja u sredini koja je drugacija od Hrvatske. ni ja ne zelim da se bilo tko pa tako ni jen (a ciji se svjetonazor podudara s mojim) iseli. zelim da moja djeca imaju neke: jen, mc, vertex, cvijetu, osobe poput sudionika ovog topica s kojima ce dijeliti nacela pravednog i tolerantnog drustva.
ljuta sam, dakako, zbog svega. uvrijeđena. tesko mi je prihvatiti da zemja u kojoj zivim nije sekularna. ali nece nikada ni biti ako se oni koji misle kao ja - isele.
i to moze biti podrucje borbe, odgajati svoje dijete u tom duhu, hrabriti se u drustvu prijatelja razgovarajuci o tome i da - reci svoje misljenje i demokratski na izborima.
to je bas rekla i mima simić u nu2. da je cin domoljublja ostati tu i boriti se za bolje drustvo.
gledala sam Mimu. bila je odlicna.
naravno, ne zelim ja nikoga sprijeciti da ide bilo gdje, ali cesto u zadnje vrijeme cujem - dođe mi da odselim. znam da je to cesto retoricki, ali neki ce zbilja otici. ekonomska situacija u H nije bajna, a stvari poput inicijative mogu u odluci o odlasku 'pogurati' mnoge ljude koji bi mogli doprinjeti razvoju ovog drustva.
hvala što ste mi otkrile mimu na nu2 (prvi put sam požalila što ne gledam tv). prije desetak godina upoznala sam je dok smo pohađale ženske studije i najfascinantnija je osoba koju sam upoznala tijekom svog školovanja.
podsjećam na današnju tribinu:
https://www.facebook.com/events/1869...02209/?fref=ts
Evo za zabavu malo Hitchensa koji ljuti žene
http://www.youtube.com/watch?v=bpA7pfR0FIc
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...A&feature=fvwp
pa ne ljuti sve žene, neke žene stvarno misle da su nježniji spol
sigurna sam da u splitu ima i splićana koji se danas NE mole sv. anti.
Ma nisam ni mislila na sve, nego na te konkretne o kojima se radi u clip-ovima.
A sveti Ante...njegovu figuricu ima i moja ateistička svekrva, i nešto joj posebno znači. Tako da, tko zna...![]()
kako imam poznanicu koja boluje od MS, ovo me ništa ne čudi, već sutra može opet završiti u kolicima, jer to je takav tijek bolesti... baš zaglupljuju ovaj narod... link
placebo je nekad neupitan
doduše, nemam ništa protiv ako nekome taj isti placebo zaista pomogne...dapače. ljudski mozak je jedan sasvim nepredvidiv i čudesan organ.
protiv toga sam da se takvi skupovi održavaju kao način da se iz čovječje muke i nedaće izvlači nekakva osobna korist. ne kažem da je konkretno ovdje o tome riječ, ali ne bi stavila ruku u vatru da netko i to dobro ne naplati.
Npr. kad pomislim na Međugorje prva asocijacija mi je $ :/
Ali ponavljam, ako će nekome pomoći good for him.
Posljednje uređivanje od Bodulica : 14.06.2013. at 03:12