Stranica 78 od 101 PrviPrvi ... 2868767778798088 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,851 do 3,900 od 5043

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 2. dio

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni je fora kako se šalju mailovi da se treba pridružiti u molitvi za Linićevo odravljenje... a nije li to malo neobično, mislim, bolest takva često vodi u smrt... a smrt je ono kad te bog pozove... a on kao pastir božji, zar se ne bi trebao odazvati pozivu?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja se slažem s bodulicom. Ako nekom nešto pomaže, tko sam ja da sudim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sevka, moja heroina još od Embrij akcije i njene kontraakcije, iako joj skoro pa ni ne znam taktove najvećih hitova:

http://hot.net.hr/zvijezde/zvjezdarn...o-manipulaciji

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Severina mi je skroz ok

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kad čitam ovakve stvari dođe mi baš muka.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

i meni dođe muka. ovo mi je puno gore nego priča oko ZO, gdje su, slagala se ja ili ne, branili svoja prava. prava da njihova djeca ne moraju slušati ZO.

ovdje je 710.000 potpisa skupljeno da se nekome drugome ograniče njihova prava. 710.000 potpisa mržnje. i gotovo. a tko ne misli da je tako, da se ne radi o mržnji, e pa taj je, sori, izmanipuliran.

no, zanima me mišljenje pravnica. ovo što naša vlada sad pokušava, mislim da je skroz krivo.
    referendum se mora raspisati, referendumska odluka mora se ugraditi u ustav. sad, nema se više puno opcija. opcije su bile, al ih vlada nije iskoristila. podcijenili su inicijativu, a precijenili narod, nisu vjerovali da mogu skupiti niti duplo manje potpisa. a skupili su ih gotovo duplo više.

citiram NL:

Regulaciju referendumske materije valja propisati izmjenom Ustava, u ustavnoj proceduri, a ne novim zakonom. To je jedini ispravan put. Pokušaj vladajuće koalicije da posebnim zakonom spriječi referendum predstavlja ustavnu akrobatiku koje se ne bi postidio ni Vladimir Šeks, premda je notorni hadezeov pravni čarobnjak jučer branio ustavna načela.

I ovdje puno možemo naučiti ako pogledamo preko vlastite ograde. Nakon dva desetljeća i više od 20 referenduma u Sloveniji, kada je taj institut neposredne demokracije naveliko korišten u populističke svrhe i kao sredstvo destabilizacije vlasti, Slovenci su se baš ovih dana napokon dogovorili da će otežati proceduru raspisivanja referenduma i ograničiti referendumska pitanja. No učinili su to promjenom ustava. Iz referendumske materije isključili su odlučivanje o proračunu, ali i pitanja koja zadiru u ljudska prava propisana ustavom. Dakle, tri najveće stranke ipak su se na kraju, nakon bezbrojnih sukoba, suglasile da će ustavom ograničiti mogućnost zloupotrebe referenduma, doduše tek onda kada je Sloveniji zaprijetio potpuni slom.

Nadajmo se da hrvatska politika neće toliko čekati.
    dakle, trenutno nam je jedina opcija masovan izlazak na referendum. a toga me strah. ovih 710.000 će sigurno izaći. u izlazak ovih drugih, nažalost - sumnjam.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.06.2013. at 09:30

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam sigurna niti da će izaći tih 710.000 jer je jedno sakupiti potpis na cesti, a za otići na biračko mjesto i glasati treba ipak uložiti nešto truda.
    Mislim da nema previše ljudi koji su zainteresirani za ovo pitanje.
    No, još ih je manje koji su zainteresirani da referendum ne prođe - tako da predviđam malu izlaznost, ali referendum svakako prolazi.
    A slažem se da je ovo što vlada sad pokušava poptuno pogrešno.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    i

dakle, trenutno nam je jedina opcija masovan izlazak na referendum. a toga me strah. ovih 710.000 će sigurno izaći. u izlazak ovih drugih, nažalost - sumnjam.

Neće. Ja znam neke ljude za koje bih dala ruku u vatru da neće potpisati, pa su potpisali.

Jedan frend je potpisao jer nije htio da ljudi oko njega misle da je peder. Glupo, djetinjasto, i bezveze, ali na referendum n ebi izašao.

Jedna prijateljica koja je lezbijka je potpisala jer ju je pitala kolegica s posla da potpiše.

I tako.

Tužno, ali istinito. Sigurna sam da takvih primjera ima dosta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako do referenduma dođe, ja i dalje mislim, da će referendum proći. drugu stranu se preslabo čuje, a ova je dosadna i napasna. eto, danas na dnevnik.hr uživo prenose strejt povorku. ajd da se kladimo da će se više ljudi skupiti danas, nego sutra.
    a ovaj prajd bi trebao biti najmasovniji do sad.
    a možda se i varam, možda me samo još drži revolucionarno raspoloženje s taksima. i to je isto moguće

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Utjecajni su.
    Evo, i Roda se danas oglasila, ali njih sigurno neće prenositi kao da se oglasio Ilčić ili Markićka.
    Mediji vole karikature, ovi drugi su im preozbiljni. Valjda misle da tako misli "običan čovjek".
    I tako, umjesto da educiraju "obične ljude", podilaze im.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa i ja sam sigurna da bi referendum prošao

Samo mislim da nije istina da je svih ti 710 000 potpisa reprezentativno.

Bravo Roda!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kakva strejt povorka? prvi put čujem.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ova, jen

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

omg

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i osiguranje. osiguranje od koga? pa oni od kojih se inace osigurava bit ce tamo.
    koje pre*eravanje.

ja ne znam nikog ko je potpisao. a i ako je, srami se reci.

bit ce jadno ako ce ovo biti najposjeceniji referendum od 91.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ljudima su prijetili otkazom, ako ne potpišu. svakakvih priča ima.

cvijeto, ni meni ovi potezi vlade nisu jasni. a iskreno rečeno mi nije jasno zašto se više nade ne polaže u ustavni sud. netko bi trebao ispred svih civilnih udruga i građana koji nisu suglasni s ovim referendumom predati žalbu ustavnom sudu i dobro obrazložiti zašto je ovo pitanje protuustavno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Like na Rodin statement!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

http://www.youtube.com/watch?feature...v=ph_suaghxME#!

ne volim baš ovakva natjecanja, a nisam nešto sklona ni tim teškim životnim pričama koje gotovo uvijek prate te emisije i koje onako u američkom stilu pršte od patetike, no priča ovog mladića me je jako rastužila

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je samo išlo kroz glavu kakve bi reakcije bile da je to neki hrvatski show. Zamišljam muk u publici. Možda se varam.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

znate onu poznatu "kad su došli po komuniste..." našla sam riječi pastora martina niemoellera koji je govorio o odgovornosti, zanimljivo za pročitati:

When Pastor Niemöller was put in a concentration camp we wrote the year 1937; when the concentration camp was opened we wrote the year 1933, and the people who were put in the camps then were Communists. Who cared about them? We knew it, it was printed in the newspapers. Who raised their voice, maybe the Confessing Church? We thought: Communists, those opponents of religion, those enemies of Christians – “should I be my brother’s keeper?”

God didn’t ask me where I was from 1937 to 1945, he asked me where I was from 1933 to 1937. From 1933 to 1937 I didn’t have an answer. Maybe I should have said: I was a brave pastor of the Confessing Church in those years, I risked speaking critically and thus risked freedom and my life? But God didn’t ask me about all that. God asked: Where were you from 1933 to 1937, when human beings were being burned here? Those weren’t my Christian brothers, who were burned there, those were Communists, Jehovah’s Witnesses, etc. That’s why I didn’t do anything.

dio govora “pozivamo njemačku bogu "
    Here is the basis of our Christian recognition of guilt in consideration of what happened. We did not recognize the Lord Christ when he came into our lives in the form of a suffering brother. I didn’t recognize him when he was put in the camp as a Communist, nor did I recognize him, when he was murdered as an incurably ill person, nor did I recognize him, when he was gassed and burned as the poor victims of his own people. Here I became guilty in my very personal responsibility and I cannot excuse myself, neither before God, nor before humanity.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je samo išlo kroz glavu kakve bi reakcije bile da je to neki hrvatski show. Zamišljam muk u publici. Možda se varam.
    Na žalost, mislim da se ne varaš :/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Stiže podrška iz najmanje očekivanog smjera

http://www.24sata.hr/domace-zvijezde...sualaca-319422

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne znam jesam li skeptična, no ja u ovome ne vidim podršku.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa nije. to je ona "bi a da ne udje".

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma kakva podrska.
    Ali makar se trudi biti politicki korektan, pa ajde, ocekivala sam gore.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Peglanje imidža. Ali nije mu baš pošlo za rukom.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A možda se boji da gay desničari ne prestanu kupovati albume.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

obožavam seinfelda - the outing

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ovo je zemlja za (sve) nas

vidimo se na prajdu!

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vidimo se!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a s druge strane, uf kakav gušt bi bio da se referendum raspiše i ne prođe. to bi zauvijek izbilo argument o 87% katolika, glavni argument svih ovih inicijativa.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

vidimo se!

kad sam vidjela post o Linićevom ozdravljenju, mislila sam da se netko grupno moli za ministra

referendum - nekako sam skeptična da se neće održati, a i teško mi je progutati argumente vladajućih. ne vjerujem da ima šanse da izađe 1 500 000 birača.
    Po splitskom se prajdu vidi kako je lako ljude okretati. Lani su svi divljali, sad su svi suzdržani, sljedeće će godine svi s vertexinom obitelji prošetati. Ako ovo sad uđe u Ustav, onda se neće ubrzo mijenjati, jedino ako SDP dobije dvotrećinsku većinu u sljedećem sazivu pa sabor izglasa izmjenu ustava. Koliko je to realno, ne moram ni govoriti. Za promociju ljevice nam je doduše Karamarko najbolji suradnik.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

slazem se jelena. puno je onih "bmk".
    mislim da je takvih najvise.

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

nego, što se zbiva s Večernjim listom? Uživo prate Pride, naslov glasi: "Nepreglednu povorku pozdravljaju građani u Jurišićevoj". U tekstu ispod pišu kako građani pozdravljaju povorku, mašu im i plješću, ukratko, samo pozitiva. Zatim, ovakve, pozitivno intonirane članke, nisam očekivao pročitati na njihovom portalu -
    http://www.vecernji.hr/vijesti/moj-s...-clanak-569720

http://www.vecernji.hr/kolumne/refer...kolumna-569716

I šećer na kraju, Milan Ivkošić otvoreno kritizira nogometnog izbornika Igora Štimca u članku "Štimac, ne treba nam tvoje domoljublje i Gospa Međugorska, nego dobra igra i pobjede". Ukratko, moja reakcija

edit: kada sam pisao ovaj post, još je uletio ovaj članak - http://www.vecernji.hr/vijesti/suden...-clanak-569832
    Posljednje uređivanje od Ljufi : 15.06.2013. at 16:00

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

24 sata TV prenose cijeli pride, super i veselo sve izgleda!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

već sam zabrinuta za sebe koliko me nerviraju, bude u meni agresiju i niz negativnih osjećaja, baš ono, imam fizičku reakciju gađenja, jada, mržnje, ne znam točno opisati, povraća mi se kad vidim te face, posebno Željku M., imam osjećaj da bih bila u stanju nauditi joj, sram me toga, iskreno, ali eto, tako je. vrlo je štetna za mene i moju obitelj.
    ovo je na razini emocija. što se razuma tiče, nadam se da vlada(jući) neće pasti na foru i nastojati spriječiti taj referendum, jasno je da ga mora biti http://www.pravri.hr/hr/novosti/poziv.pdf, čak i da nije tako, ne bi se smjelo dopustiti da oni, manipulatori, agresivci i nasilnici ispadnu žrtve (jadni mi, mi narod, nas stotine tisuća, mi borci za dobro, mi...). na kraju krajeva, koliko god besmislen, apsurdan bio, koliko god da košta, vrijeme je da im mi drugi odgovorimo, jer ovo je prešlo svaku granicu dobrog ukusa. ja zaista želim da referenduma bude i da saznam(o) u kakvoj državi zaista živim(o). ako i ovdje bude izlaznost mala, a rezultat takav kakav oni žele, pa nismo ni zaslužili bolje...

Isobela avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mene je sram države u kojoj su moralne vertikale Aleksandar Stanković i Severina, mene je sram drzave u kojoj ne smijes izreći misljenje protivno misljenju raznoraznih udruga (lgtbžnjjklj), mene je sram države u kojoj manjina maltretira većinu (nemojte mi molim Vas prodavati priču o ljudskim pravima, jer pravo na brak- sud u Strasbourgu- nije ljudsko pravo) , na kraju krajeva sram me je drzave gdje jedna udruga (poput roda) umjesto da stiti prava djece, stiti prava gay parova! Osnovno pravo djeteta je pravo na majku i oca! Nemojte mi molim vas sad pricati o djeci iz domova, vjerojatno i vi sami znate da je vise parova MŽ koji bi htjeli posvojiti dijete nego djece koja se mogu posvojiti...
    Nemam nista provtiv gay parova (štoviše imam i prijatelje, koji nisu za posvajanje), ali da je normalno da dijete odrasta u tom okruzenju- NIJE. Toliko od mene. Hvala i zbogom!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pride je bio prekrasan. ogroman. bilo je jako jako puno djece. savrsena atmosfera. sad smo došli doma. prelijepo. najljepsi do sad.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bilo je predivno. al zaista predivno. toliko ljudi, takva vibra, prolaznici pljescu, masu, ono malo policije se seta uz povorku, jedva da ih ima. zagreb je zaista danas bio ponosan.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Isobela prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je sram države u kojoj su moralne vertikale Aleksandar Stanković i Severina, mene je sram drzave u kojoj ne smijes izreći misljenje protivno misljenju raznoraznih udruga (lgtbžnjjklj), mene je sram države u kojoj manjina maltretira većinu (nemojte mi molim Vas prodavati priču o ljudskim pravima, jer pravo na brak- sud u Strasbourgu- nije ljudsko pravo) , na kraju krajeva sram me je drzave gdje jedna udruga (poput roda) umjesto da stiti prava djece, stiti prava gay parova! Osnovno pravo djeteta je pravo na majku i oca! Nemojte mi molim vas sad pricati o djeci iz domova, vjerojatno i vi sami znate da je vise parova MŽ koji bi htjeli posvojiti dijete nego djece koja se mogu posvojiti...
    Nemam nista provtiv gay parova (štoviše imam i prijatelje, koji nisu za posvajanje), ali da je normalno da dijete odrasta u tom okruzenju- NIJE. Toliko od mene. Hvala i zbogom!
    ja sam sretna što se mic po mic, polako ali sigurno,
    klima u ovoj državi polako mijenja,
    što smo vidjeli i danas u zg i neki dan u splitu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja se pridruzujem pohvalama pridea. Stvarno je bilo jako ugodno i pozitivno bez mrznje gradjana, vec samo pozdravi, mahanje i pljesak.
    Policajci su bili totalno opusteni. Buduci da su nas pred koji mjesec pred katedralom gadjali i mrzili, da nas je policija morala stititi, a sad nista od toga, ocito je koliko su mrzitelji dirigiranii organizirani, a ne neka volja prosjecnog hrvatskog gradjanina.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pridružujem se
    Baš je bilo lijepo

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Žao mi je da nisam bila, snimke koje sam vidjela u dnevniku su mi napunile srce! Bravo Zagreb!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nadam se da ce ove nasilnike uloviti:
    http://www.libela.org/vijesti/3887-n...-split-pridea/

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo i u Iranu popusta religijska stega. Mozda nam i s istoka dodje povoljniji vjetar.
    http://www.jutarnji.hr/umjerenjak-ro...orima/1108924/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da, baš je bilo lijepo. Krasni transparenti :
    "Nisam časna, ali klečim"
    "Stavi mi prst(en)"
    "Bozanićka, na koljena"
    itd.
    Sve s ukusom, na visokom kulturnom i intelektualnom nivou, čime se vole dičiti. Ni traga primitivizmu. However, drago mi je da je povorka prošla neokrznuta fizičkim i verbalnim napadima, nadam se da će do idućeg Pride-a poraditi na svojoj kulturi, kao i oni manijaci što su se do ove godine razbacivali šakama i prijetnjama

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bilo je odlično! Napunila sam baterije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •