Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
Za početak, ako već nisi, obavezno si kupi knjige: Jesper Juul - Vaše kompetentno dijete i Jesper Juul - Hura idemo jesti . Dugoročno će ti ove knjige biti od velike pomoći, ne samo za hranjenje nego i druge stvari - da ti lakše bude procjeniti gdje povući granicu, kada "progutati knedlu" i pustiti dijete.
Kome da odgovorim svejedno je,te knige imam i u malom prstu.Odgojitelj sam po struci,napisah već ali ovo je m o j e dijete koje sam dobila iz 4-og pokušaja i to sam napisala.Rodila "5 do 12"izbjegla smrt za dlaku,razbolila se izbjegla smrt za dlaku.Ne mogu se izdići iznad problema i odbaciti strahove samo tako, n e m o g u.Volila bi da je drugačije da mogu,trudim se,barem mislim da se trudim.Ostavljam je gladnu i po 5 sati ali ona ne traži jestizato ju nudim i dajem joj da si sama stavlja žlicu u usta jer ona tako želi(mislim koliko to 6-mj.dijete može)hrane ima više po podu i po njoj ali eto.A o vodi ili čaju,sokiću da ne govorim,na bočicu ni u ludilu a iz čaše pije samo onda kad si sama primi,a primi oduzgora,tako da je sva ulijana od glave do pete.Dakle,ako ona nema kontrolu nad nečim što stavlja u usta neće joj staviti nitko ni da sa kliještama otvara.Ona stisne usta i doviđenja,mogu sjesti i plakati.Sad od nedavno ima varalicu jer joj odgovara zbog bolnih desni.Ne dopušta da joj netko prčka po ustima i točka.Jedino nemam knjigu "Moje dijete ne želi jesti" Da li se isplati kupiti?možda tamo nešto pametno nađem.