Ma apsolutno stoji da neka djeca jednostavno manje spavaju od druge djece. Jednako tako mislim da stoji da majčino stanje, psihičko, emocionalno i fizičko utječe na dijete. Moje iskustvo ( ne napadam nikog niti ikome pametujem već iznosim osobno iskustvo koje nekome može i ne mora pomoći) je da kad ne spavaš, pa si nervozan od umora, ali i od činjenice da druge mame spavaju ili da si s prvim spavao, da se ta nervoza prenosi na dijete pa dijete još manje spava( sluša, miruje, riješava frustraciju bez dreke ili fizikih obrauna ili štogod) pa si ti još umorniji i od nespavanja i od nervoze uspoređivanja ili s drugima ili s prethodnim djetetom ili s idealom u glavi... pa si u krugu... A taj krug nema smisla i uistinu pomaže i mami i djetetu naći duhovni, mentalni, duševni, nazovikakohoćeš mir majke... Jednostavno, dijete reagira na podražaje i kad osjeća da je majka staložena i mirna spava bolje (sluša bolje. miruje dulje, rješava frustraciju na socijalno zadovoljavajući više način) i svima je život lakši. A do tog mira se po meni ne dolazi ni na forumu ni u razgovoru nego unutarnjim rastom za koji triger može biti svašta, ali vjerujem da na kraju krajeva osoba odlučuje prihvatiti život kakav jest i to bez ali.