Pokazuje rezultate 1 do 50 od 594

Tema: Emocionalno jedenje /ovisnost o hrani

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

fala cure,
    ali kod mene je nešt kompliciranije u pitanju, jer mogu ja i više dana bez kruha,bez čokolade , bez ovog onog i nisu mi problem te neke "zamjenske" namirnice..neko kratko vrijeme,.. i to vrijeme ja uopće ne "trpim" neko odricanje..iliti suzdržavanje....ali onda me ubije to kad sve bude sjajno a ja pokleknem iznenada i štajaznam najednom pojedem 4 mozartkugle... poludim najednom skroz
    tak da izgleda moram fakat uzet neki režim od više dana i to si strogo zacrtat.......
    a i ne bi ja dramila oko ove 4 mozartkugle od jučer (jer sam fakat poduzela hrpu drugih pozitivniji promjena) da sad ne osjećam jad i bijedu i bijes u isto vrijeme... i neku malodušnost - ono - ko da sam popila neku tabletu.....(a nije niti pms)
    morat ću se prestat osvrtat unatrag

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Canaj prvotno napisa Vidi poruku
    fala cure,
    ali kod mene je nešt kompliciranije u pitanju, jer mogu ja i više dana bez kruha,bez čokolade , bez ovog onog i nisu mi problem te neke "zamjenske" namirnice..neko kratko vrijeme,.. i to vrijeme ja uopće ne "trpim" neko odricanje..iliti suzdržavanje....ali onda me ubije to kad sve bude sjajno a ja pokleknem iznenada i štajaznam najednom pojedem 4 mozartkugle... poludim najednom skroz
    tak da izgleda moram fakat uzet neki režim od više dana i to si strogo zacrtat.......
    a i ne bi ja dramila oko ove 4 mozartkugle od jučer (jer sam fakat poduzela hrpu drugih pozitivniji promjena) da sad ne osjećam jad i bijedu i bijes u isto vrijeme... i neku malodušnost - ono - ko da sam popila neku tabletu.....(a nije niti pms)
    Za početak odradi taj sugar detox, da si smanjiš te napadaje "ludila" za slatkim.

A onda kad ti se poslije dogode, ili uzmi neku namirnicu koja je vrlo ok a slatka je (npr datulje ili mousse od banane/avokada itd) ili pojedi taj junk što ti se jede ali svjesno to napravi - uživaj u njemu, nemoj osjećati grižnju savjesti poslije i osvijesti si da je to bilo tada i da nije uobičajena praksa.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 22.08.2013. at 10:07

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Canaj prvotno napisa Vidi poruku
    fala cure,
    Sve sam ti natipkala gore.
    ali jos nešto ...ja sam se odlučila ne zdrerati ako imam los dan pa se natrpam sa skrobom ( da , dan- jer ako krenem tada to bude cijeli dan), samo odmahnem rukom i bez emocija ( to je vazno!) drugi dan sam na pravom putu . Ne unositi emocije u hranu , to je vazno!
    sto se tiče slatkisa, meni su u toj fazi slatkisi bili crna cokolada , slag posipan kakaom ili cimetm , ili kakao bez ikakvih zasladivaca.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

moja sestra je takav emocionalni jelac. ona kad je pod stresom u stanju je progutati sulude količine hrane. naravno totalnog junka. ja nisam mogla vjerovati kad sam vidjela o kojim se količinama radi. nakon takvih razdoblja jako pazi na prehranu, odnosno radikalno smanjuje unos bilo čega. što za rezultat ima stalno fluktuiranje u težini do 10 kilograma. još je mlada pa ne osjeća posljedice, ali to je stvarno loše po organizam.
    osobno, pod stresom potpuno gubim apetit. ali slažem se da uh vuku na još. ja recimo nikad ne kupujem kekse i velika pakovanja slatkog. jer ako ih nakon ručka krenem jesti nastavit ću dok se ne pretrpam. pa ako kupujem slatko kupim jedan sladoled ili malu čokoladicu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    moja sestra je takav emocionalni jelac. ona kad je pod stresom u stanju je progutati sulude količine hrane. naravno totalnog junka. ja nisam mogla vjerovati kad sam vidjela o kojim se količinama radi. nakon takvih razdoblja jako pazi na prehranu, odnosno radikalno smanjuje unos bilo čega. što za rezultat ima stalno fluktuiranje u težini do 10 kilograma. još je mlada pa ne osjeća posljedice, ali to je stvarno loše po organizam.
    osobno, pod stresom potpuno gubim apetit. ali slažem se da uh vuku na još. ja recimo nikad ne kupujem kekse i velika pakovanja slatkog. jer ako ih nakon ručka krenem jesti nastavit ću dok se ne pretrpam. pa ako kupujem slatko kupim jedan sladoled ili malu čokoladicu.
    Ne moraš imati keksa ili čokolade kad si emocionalni izjelica. Mozes pojesti ogromne količine žitarica sa mlijekom , kruh putar pekmez , nekoliko tanjura griza na mijeku , jogurt sa pekmezom ...Svašta , ne mora biti iz pakiranja. Moze biti i vise manje zdrava hrana , ali velike količine bez mjere i osjećaja . Kako neki pod stresom gube apetit drugi ga dobiju .

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne moraš imati keksa ili čokolade kad si emocionalni izjelica. Mozes pojesti ogromne količine žitarica sa mlijekom , kruh putar pekmez , nekoliko tanjura griza na mijeku , jogurt sa pekmezom ...Svašta , ne mora biti iz pakiranja. Moze biti i vise manje zdrava hrana , ali velike količine bez mjere i osjećaja . Kako neki pod stresom gube apetit drugi ga dobiju .
    joj da, to je točno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •