sirius, vrlo je teško komentirati kosjenkinu situaciju, iz perspektive ove tvoje. a uspoređivati je - nemoguće. kako kaže peterlin, nema pravila. i kod istog djeteta su naše reakcije različite, ovisno o situaciji. a kamoli kod različite djece.
evo, vidi martu, moj je neka kombinacija njenog najstarijeg i najmlađeg, ovaj srednji ga je u potpunosti zaobišao
![]()
a da dodam, moj je valjda i malo, hm, uobražen, ne znam kako da drugačije to kažem, a da opisuje pravo stanje stvarii volim ga tu i tamo malo spustiti na zemlju. ej, nisi baš tako bogom dan.
e sad, jedino što ja uopće ne mislim da je sustav skroz tako loš, kako vi kažete. recimo, spajalice, pa ne bih se baš složila s tobom da ocjena definitivno nije omjer znanja/uloženog truda. opet ponavljam, ako govorimo o prosječnoj djeci. i, sad dolazimo do najveće mane tog sustava. prilagođenost prosjeku.
mislim, mana. i nije mana jer tako i treba biti. no, uz vrlo male promjene, taj problem se izuzetno efikasno rješava. i u tom slučaju, na sam sustav u principu, ja osobno, i nemam neke veće primjedbe. samo, nažalost, te promjene ovise o entuzijazmu prosvjetnog radnika.