Pokazuje rezultate 1 do 50 od 275

Tema: Boriti njihove bitke?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Pa meni se baš ne čini da svi čekaju može li to dijete samo riješiti.
    To je počelo prije mjesec dana pa mislim da ovo ne stoji. U 4 godine vrtića ne sjećam se da sam se umiješala u išta. Nekako sam mislila kako je i samo po sebi jasno da s njim o tome (i svemu) razgovaram. Jučer sam spomenula nadimak, rekao je da njemu to uopće nije važno i kako ga I. tako zove samo kad je s bratom ili sa starijim curicama pa se pravi važna tako da mi se čini kako ipak nema razloga za brigu.

Ne znam kako je u Zg, ali specijalac tu kod nas nije Arnold Schwarzenegger u Komandosu nego osoba bitno smanjenih intelektualnih sposobnosti. Iako, mislim da i nije toliko bitno koliko netko sa strane vidi nadimak uvredljivim.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Anemona, vrijedi ta ružna konotacija "specijalca" i u zg.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    To je počelo prije mjesec dana pa mislim da ovo ne stoji
    Ma nije upućeno tebi osobno, pišem općenito.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jučer sam spomenula nadimak, rekao je da njemu to uopće nije važno i kako ga I. tako zove samo kad je s bratom ili sa starijim curicama pa se pravi važna tako da mi se čini kako ipak nema razloga za brigu.
    Super.
    Ja sam primijetila da odrasli često s obzirom na svoje iskustvo često nameću djeci svoje osjećaje u vezi neke situacije. Ne uspijevaju sačekati da dijete to isprocesuira i samo stvori osjećaj oko toga nego mu nametnu svoj.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Super.
    Ja sam primijetila da odrasli često s obzirom na svoje iskustvo često nameću djeci svoje osjećaje u vezi neke situacije. Ne uspijevaju sačekati da dijete to isprocesuira i samo stvori osjećaj oko toga nego mu nametnu svoj.
    E super, ovo sam htjela reći, ali nikako naći način kako da kažem

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam kako je u Zg, ali specijalac tu kod nas nije Arnold Schwarzenegger u Komandosu nego osoba bitno smanjenih intelektualnih sposobnosti. Iako, mislim da i nije toliko bitno koliko netko sa strane vidi nadimak uvredljivim.

I kod nas je tak. U Varaždinu postoji škola za djecu smanjenih intelektualnih sposobnosti, i od nekad su to ljudi zvali "specijalna škola", a tu djecu pogrdno "specijalci". Već jako dugo nisam čula da netko to krositi ali u doba kad sam ja išla u osnovnu školu, uvreda je bila reći nekom da je "spec". Čak se govorilo "svaki spec ide u mec (elektrotehnička škola)"

Ja se ne bih miješala kod takvih stvari, miješala bih se kod zlostavljanja. Mi smo prošle godine u vrtićkoj grupi imali jednu malu (hvala bogu otišla je u školu) koja je mojoj (koja je bila jedina nova u grupi) svaki dan govorila nešto ružno, u stilu: ti si ružna, ružno se smiješ, ružno crtaš, imaš frizuru kao vještica, imaš samo jednu winxicu ja imam 8, danas si se baš ružno obukla, svaki dan nešto novo...

Naučila je s vremenom da je ta curica nebitna, da je njeno mišljenje totalno nebitno, da ide u vrtić s frizurom kakvom želi i komentira "tak mi je svejedno kaj bu H. rekla". Zna da je lijepa i pametna, i da je dobra prema svima i da oni koji joj ružno govore uopće nisu vrijedni nikakve pažnje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •