Prvo da pozdravim sve cure sa foruma, divne ste i pune informacija pogotovo za nekoga poput mene, koja sam do prije nekoliko dana bila totalno neupućena u ovo sve.
U srijedu ujutro sam zamolila MM da napravi spermiogram jer sam htjela biti nekako mirna odmah, pa ako eventualno postoji neki problem da ga krenemo rješavati.
Inače ja sam 88.,uredne menstruacije, brisevi uvijek uredni, jedini problem je ureaplasma koju smo 2 puta izliječili skroz, a MM 82.
Nalaz spermiograma u Cito-a teska oligoastenozoospremija (0.9 mil u ml, od toga A tipa 0%, B samo 12.5%).
Nakon suza i šoka, prihvatili smo oboje dijagnozu i sad se bacamo na rješavanje problema, iako smo do prije par dana bili stajališta ako se desi desi, ali nigdje nam se ne žuri.
Preporučeni postupak je IVF-ISCI, pa me zanima da li se sve što se radi i privatno u Cito poliklinici radi i i na KBC Firule? Ne znam uopće odakle krenuti, dobila sam popis pretraga koje trebam napraviti, a mislila sam sutra nazvati sestru Zdenku koju ste spominjali u prijašnjim postovima, pa da mi i ona da neke smjernice što i kako dalje. Moram napomenuti da MM nije bio kod urologa, znači sva naša saznjanja o problemu se temelje na jednom spermiogramu, ali obzirom na katastrofalan nalaz, sumljam da su prevelika odstupanja vjerovatna. Treba duboko udahnuti i kreniti dalje, startamo sutra ujutro sa pozivom.
Neki savjeti o kronologiji rješavanja svega su i više nego dobrodošli.
Zanima me da li se i u KBC-u odmah radi nama preporučeni postupak u Cito IVF+ISCI ili se prije pokušava sa inseminjacijom i IVF?