Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
A što vas briga što tko misli? Zašto se uopće zamarate? Što mislite, koliko komentara sam ja dobila na računa svojih četvero djece? Kad bih se ja obazirala na ljude oko sebe, imala bih dvoje djece, sina i kćer, oboje bi trenirali neki sport, ja bi pekla kolače svaki vikend i znala bih kuhati. Ljudi su pokvareni i zločesti. Uz sve to, ljudi gledaju iz svoje perspektive, pa nekad, kad i ne žele biti otrovni, ipak ispadnu. Ali da se nešto živciram oko tuđih komentara, baš i ne.
Trina, ti si zdravi razum ovog foruma! Svaka ti je na mjestu.

Uostalom, John Lennon davno je rekao "Život je ono što nam se događa dok mi smišljamo druge planove..."

Ovaj topic zapravo dobro pokazuje koliko smo mi opterećeni time "što će reći selo...". Nije to od jučer, a bome ne mogu ni za sebe reći da sam se uspjela izvući iz toga. Možda bi na podforumu "kutak za filozofski trenutak" trebalo otvoriti neku temu o tome koliko nam je bitno što ljudi kažu.

Anemoni ovaj topic treba da posloži svoje misli, a nama očito isto treba da komentiramo. Eto, nisam iznimka...nisam ni po čemu drugačija od moje bake i njezinih sestrični koje su komentirale štajaznam rođakinju koja se nikad nije udala "...a bila je feš ". Njima je bilo nezamislivo da se žena njihovih godina (btw. koja je imala svoju karijeru, svoj stan, svoje hobije i svoj samodovoljan život) jednostavno nije HTJELA udati. A tak je i danas. Iskusila sam to na svojoj koži jer do iza tridesete nisam imala ni stalnu vezu ni muža ni djecu, pa su me gledali ovak:

Baš se pitam otkud ljudima ideja da standardna obitelj "tata + mama + dvoje djece" prevladava... Glupo mi je navoditi statistiku jer ne znam kako se računa.

Evo ovako stoje stvari u razredu mog sina:
8 obitelji s jednim djetetom
9 obitelji s dvoje djece
2 obitelji s troje djece
1 obitelj s petero djece

Od toga - jednoroditeljskih obitelji ima najmanje tri.

Anemona, nadam se da će ti ovi topici pomoći da danas sutra budeš u miru sa svojim izborom (odnosno s time kako stvari ispadnu) bez obzira na konačni broj djece. Obitelji s jednim djetetom danas ionako nisu iznimka, vjerojatno ih ima više nego svih ostalih, ali statistika je redovito iskrivljeno prikazivanje stvari jer dovoljna ti je jedna veća obitelj da podigne prosjek svima.