Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
moj otac mi je pričao o jednoj babi iz njegovog sela koja nije vjerovala u uroke, crne vragove, duhove i sl. i da bi to seljanima dokazala, bila je spremna otići u noći na groblje. kako bi mogla dokazati da je uistinu bila na groblju (jer ju nitko nije htio pratiti u to doba noći), najavila je da će zabosti svoj drveni štap u zemlju. ujutro će se onda svi moći uvjeriti da je ona bila na groblju i da duhova nema. i tako krenula ona oko ponoći prema groblju. i valjda ju je ipak bilo malo frka ono u mraku i fijuće vjetar oko nje. došla do sredine groblja i u žurbi zabila onaj drveni štap u zemlju i odmah se okrenula da krene natrag prema svojoj kući. ali - nešto ju je povuklo za dugu suknju i nije joj dalo da se pomakne ni koraka dalje. babi od straha otkazalo srce i seljani su ju ujutro pronašli mrtvu na groblju. :/

Ja tu istu priču čula. ALi moja ima i objašnjenje,
Krenula baba na groblje... bla bla... Zabola štap, htjela krenuti nazad, ali nije mogla krenuti, stao joj herz od šoka jer je nešto držalo... ujutro ju našli mrtvu sa štapom koji je probo suknju i bio zabijen u zemlju.

Očito sam iz malo naprednijeg sela.