Stranica 22 od 47 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 2344

Tema: odgoj pasa

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam za nas, mada od kada sam ga vidjela na svojoj kosi, nije mi svejedno, koja prva sazna, neka napiše.

Možda ni kod vas nema zaraženih, na linkanom piše da ih u Istri nema pa možda ni kod vas
    Ja isto tako računam dok skidam krpelje s ljubimaca i ukućana
    u svakom slučaju, treba pratiti hoće li se početi širiti crvenilo oko mjesta uboda. Kod ljudi, teže ćeš to vidjeti kod dlakavaca.

Ako ostane glava, nakon nekog vremena će se zagnojiti i ispasti. Ali možeš skočiti kod veterinara (ili doktora).

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo udomili psetance staro dva mj. piski i kaka svugdje po stanu, ali zanimljivo, bez problema obavi sve i vani. iako idemo na kratko jer nije sva cjepiva primio. a inace se s tvorom naganja po stanu i totalno smo zaljubljeni
    e da, spava s nama i izdrzi bez piskenja do 8 ujutro bez beda

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne bi vas htjela plašiti, ali pripazite se tih krpelja, nisu više bezopasni kao nekad, postotak zaraženih se povećava iz godine godinu i širi se i prema našim prostorima.

Mi se od unazad dvije godine redovito cjepimo, dječji doktor nam neda mira i podsjeti nas na to svake godine, ne znam kako je kod nas, tu se možeš cijepiti gdjegod, čak i kod dječjeg doktora, pošto je za odrasle ugriz zaraženog krpelja stvarno opasan zbog meningoencefalitisa, a zaraženih je sve više, pa iz tog razloga forsiraju.

Prijateljicu od moje tete je ugrizao prije par godina zaraženi, zdrava i normalna žena je na žalost izgubila skoro posve moć rasuđivanja, bolest se razvila u roku pola godine, sada žvi u domu jer se nije više sposobna brinuti za sebe.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo karta rizičnih područja

rizična područja europe

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tamo di joj je bio krpelj, pipam kao neku kvržicu, valjda je ostala glava, vet je rekao da je to normalno, samo da i dalje pratim ponašanje.

Nego, je li itko vodio psa na skidanje kamenca?

Moja stomatologinja joj je postavila dijagnozu: paradentoza, ispali zub je cijelim korijenom bio pod kamencem, vet (nakon telefonske dijagnoze ) kaže, ako je tako, da mora na skidanje kamenca, jer joj prijeti ispadanje zubi, a i infekcije koje se mogu razviti. Mene strah.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja kuja još ima mengu. Već preko 20 dana, popizdit ću više.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Moja kuja još ima mengu. Već preko 20 dana, popizdit ću više.
    I ona pizdi, ali doslovno

Strpi se još par dana, uskoro će prestati.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pizdi po krevetima i kauču. Dok smo kući onda je u svom krevetu a kad ostane sama, onda tulum po mekanim površinama. Morat ću joj one mudantice kupiti. A i napaljena je sva, stalno ko svekrovog bretonca skakuće, nadam se da je neizvedivo da se pare. Glupa ženska

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nu nje, kakva bi bila nego napaljena?! Jadan bretonac, mala bi dala, ali joj gazdarica ne da

Džaba ti je sada za mudantice, jedino za slijedeće tjeranje, sad pusti nek odpizdi svoje pa sve operi.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A o neizvedivosti…naslušala sam se svakakvih priča, veličine su nekad relativna stvar

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Tamo di joj je bio krpelj, pipam kao neku kvržicu, valjda je ostala glava, vet je rekao da je to normalno, samo da i dalje pratim ponašanje.

Nego, je li itko vodio psa na skidanje kamenca?

Moja stomatologinja joj je postavila dijagnozu: paradentoza, ispali zub je cijelim korijenom bio pod kamencem, vet (nakon telefonske dijagnoze ) kaže, ako je tako, da mora na skidanje kamenca, jer joj prijeti ispadanje zubi, a i infekcije koje se mogu razviti. Mene strah.
    Nije normlano da ostane glava, jer krpelj onda nije vani i može nastati još veći problem. Pod kvržicom je mislio pod normalno da je nakon ugriza i vađenja ostala ta kvržica, a to jeste normalno.

Što se tiče kamenca, ne treba te biti strah, to ide brzo, lako i bezbolno za pse, više te treba biti strah što su psu zubi u takvom stanju da mu je zub ispao od kamenca, a nije toliko pretjerano star. Razmisli o tome kad mu skineš kamenac, a to ćeš morati ako želiš da se stvar ne zakomplicira i da ti pas još poživi, da mu redovito daješ kosti za čišćenje zuba i da mu četkaš jednom puta dnevno zube sa pastom za pseće zube i četkicom.
    Posljednje uređivanje od šafran : 19.04.2014. at 05:18

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama za tjedan dana stiže štene zlatnog retrivera, 3mj staro...

Sto godina nismo imali štene, pa neznam ni kaj nam sve treba za početak?
    hranu ćemo uzeti od sadašnjih vlasnika, treba nam znači nekakva deka/krevetić i posudice za hranu..

Dalje?

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Pod kvržicom je mislio pod normalno da je nakon ugriza i vađenja ostala ta kvržica, a to jeste normalno.
    Na to je mislio kad je rekao da je normalno.

Što se tiče kamenca, ne treba te biti strah, to ide brzo, lako i bezbolno za pse, više te treba biti strah što su psu zubi u takvom stanju da mu je zub ispao od kamenca, a nije toliko pretjerano star. Razmisli o tome kad mu skineš kamenac, a to ćeš morati ako želiš da se stvar ne zakomplicira i da ti pas još poživi, da mu redovito daješ kosti za čišćenje zuba i da mu četkaš jednom puta dnevno zube sa pastom za pseće zube i četkicom.
    Strah me je anestezije.

Četkanje je nemoguća misija. Nikad nije dala da joj prčkamo po ustima. Ne da ih niti otvoriti. A kod veterinara se trese k'o prut.

Kosti joj nikada nisam davala (male i krhke ne dolaze u obzir), o tome ću popričati s veterinarom.
    Posljednje uređivanje od Optimist : 19.04.2014. at 09:36

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Dalje?
    Igračke, bočica s vodom i posudom za van (dođe zajedno), vodilica, ovo (pojas za auto i prekrivač za sjedala) sam već linkala, ali evo opet:

http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...sni-pojas.aspx

http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...145x150cm.aspx
    Posljednje uređivanje od Optimist : 19.04.2014. at 09:44

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Strah me je anestezije.

Četkanje je nemoguća misija. Nikad nije dala da joj prčkamo po ustima. Ne da ih niti otvoriti. A kod veterinara se trese k'o prut.

Kosti joj nikada nisam davala (male i krhke ne dolaze u obzir), o tome ću popričati s veterinarom.
    Nema te šta biti strah anestezije, to su male doze jer skidanje kamenca ide brzo, to nije količina koja se daje prilikom neke operacije. Osim toga pomisli samo što jadan pas ima već u ustima i što kola već njegovim krvnim tokovima.

Niti jedan pas neće prihvatiti prčkanje po ustima ako na to nije navikavan od samih početaka, to isto kao i sve ostalo spada pod osnove odgoja, kao i kod djece kada ih se ući prati zube, ne počinju se prati zubi sa 10 godina, već sa prvim zubom, to svi znamo.

Male i krhke kosti i nisu za čišćenje zubiju.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kad malo bolje razmislim, s obzirom da je psu već ispao jedan zub, i da je kod nje već paradentoza očito u uznapredovalom stadiju kosti i nisu za nju, tako da, da posavjetuj se svakako oko toga sa veterinarom koji će na licu mjesta vidjeti kakvo je točno stanje. U svakom slučaju sretno i neboj se ništa anestezije, više će joj naštetit da ostaviš tako kako je nego taj anestetik u maloj količini.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kad malo bolje razmislim, s obzirom da je psu već ispao jedan zub, i da je kod nje već paradentoza očito u uznapredovalom stadiju kosti i nisu za nju, tako da, da posavjetuj se svakako oko toga sa veterinarom koji će na licu mjesta vidjeti kakvo je točno stanje. U svakom slučaju sretno i neboj se ništa anestezije, više će joj naštetit da ostaviš tako kako je nego taj anestetik u maloj količini.
    Ma da, više ćemo znati kad joj vet pregleda zubiće.

Malo me je ovo zateklo, od kada joj je ispao taj zub (navlačile smo igračku), uspjela sam joj malo pregledati zube (i sada, koliko je dala) i ostali uopće nisu u tako lošem stanju Niti jedan nije nalikovao ovom što je ispao. Žućkasti su, mjestimično smećkasti, nisu više onako blještavo bijeli kao nekada. Ima kamenca, ali nisam stručnjak.

Možda je kuhana hrana pospješila kamenac, nemam pojma, više od pola godine joj kuham, iako u jednom obroku prije spavanja dobije i malo dehidrata, ali ga većinom proguta bez žvakanja, tu i tamo ga žvakne.

Probali smo joj prati zube od početka, ali nije išlo. Onda smo probali i sa sprejem za usta, tek od toga bi se grozila. Pa smo odustali.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U svakom slučaju sretno i neboj se ništa anestezije, više će joj naštetit da ostaviš tako kako je nego taj anestetik u maloj količini.
    I, da, hvala Dogovorili smo se s vet da ju prvo pregleda pa ćemo se onda, naravno, po tome ravnati. Iako je bila na sistematskom, zube joj nije pregledao. Tek poslije toga je zub ispao.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma da, više ćemo znati kad joj vet pregleda zubiće.

Malo me je ovo zateklo, od kada joj je ispao taj zub (navlačile smo igračku), uspjela sam joj malo pregledati zube (i sada, koliko je dala) i ostali uopće nisu u tako lošem stanju Niti jedan nije nalikovao ovom što je ispao. Žućkasti su, mjestimično smećkasti, nisu više onako blještavo bijeli kao nekada. Ima kamenca, ali nisam stručnjak.

Možda je kuhana hrana pospješila kamenac, nemam pojma, više od pola godine joj kuham, iako u jednom obroku prije spavanja dobije i malo dehidrata, ali ga većinom proguta bez žvakanja, tu i tamo ga žvakne.

Probali smo joj prati zube od početka, ali nije išlo. Onda smo probali i sa sprejem za usta, tek od toga bi se grozila. Pa smo odustali.
    Kužim. Kuhana ili dehidriana nema velike veze, obično ljudi misle ako pas jede dehidriranu da tim hrskanjem uklanja i kamenca što ustvari nije točno. Psima, ko i nama jednostavno treba držati higijenu usne šupljine i tu je sva mudrost. Problem nastaje tu kao i kod vas kad pas nije navikao da mu se ulazi u gubicu. Moj je imao i sa 11 godina biserno bijele zube, ali ja sam mu četkala zube od kada je još bio štene, a kosti je žvakao jednom tjedno, obično one velike teleće, i to samo ona dio di su hrskavicetj. one kugle, nakon toga sam mu uzimala. To naravno vama sad ne može puno pomoći jedino eto skinuti taj kamenac i plag što ima i ipak onda probati barem sa onim kožnim kostima da ih žvače ako su joj zubi ipak ok, ono, nisu u stadiju da su se počeli klimati ili da su postali porozni, onda joj to hrdanje neće naštetiti.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

obično ljudi misle ako pas jede dehidriranu da tim hrskanjem uklanja i kamenca što ustvari nije točno.
    Da, da, zato sam i napisala, jer sam i ja mislila da hrskanje djelomično uklanja kamenac.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja ni ne znam da postoji pseća pasta i četkica
    hebemu, tek ovu mlađu navikavam na pranje zubića i sva se preznojim, sad ću i kuju...
    a ona još kaka po kući;mislim kuja, mada ni mala nije potpuna neznalica po tom pitanju
    ne znam jel ona glupava ili šta, ovdje je već 1,5 mj. valjda a još nije skontala
    pomaka ima ali nije dovoljno
    sad još i zubi;onesvjestitćuse;

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Znači postojeći kamenac se može skinuti isključivo kod veta, a pranje i kosti su prevencija? Onda ni nama ne gine odlazak do veta da uredimo očnjake.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Igračke, bočica s vodom i posudom za van (dođe zajedno), vodilica, ovo (pojas za auto i prekrivač za sjedala) sam već linkala, ali evo opet:

http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...sni-pojas.aspx

http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...145x150cm.aspx

Tnx...
    ALi ovi linovi ne rade...

Pojas za auto?
    Kak se to koristi?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pogledala sam sad ovaj pojas, to nam je nemoguće izvesti jer nemam slobodno sjedalo... tri sjedalice su iza..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pojas ti je zgodan kad si sama u autu, ja ga stavim na suvozacko sjedalo i zakopcam pojas oko njegove ormice koju inace ima, nismo uzimali bas pojas, nego samo onaj dio za prikopcati. Onda najbolje da ga vozite u torbi, i da bude dolje kod nogu. Mislim da nije dobro da pas u autu nije vezan, ne samo radi nedajboze nezgode, nego da ne bi iz nekog razloga skocio na vozaca, pa moze biti problema.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 20.04.2014. at 08:59

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja svoju vežem u autu jer mi se jednom desilo da zakočim na semaforu pa je odletila sa sjedala, a ja sam se skoro zabila u auto ispred jer sam ju htjela dići natrag gore. I to je bio jedini put kad sam ju zaboravila zavezati . Kad nema djece iza, sjedne u Lovrinu sjedalicu.

Zubiće joj veterinar pogleda svaki put kad dođemo po ampulu, i još nije ništa rekao za kamenac. Baš budem drugi put pitala.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    Znači postojeći kamenac se može skinuti isključivo kod veta, a pranje i kosti su prevencija? Onda ni nama ne gine odlazak do veta da uredimo očnjake.
    Ivana ako se samo nakupilo na očnjacima, to možeš i sama izgrebati sa noktom i onda još malo četkicom i gotovo. Na očnjacima, i moralima se najprije i najbrže skuplja kod pasa, na premoralima rijeđe uz redovitu higijenu, bitno je samo povremeno to sastrugati dole, iščetkati da se ne naslaguje jedna naslaga na drugu i praktički pretvori u masu koja se više s ničim ne može ukloniti osim stomatološki.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tnx...
    ALi ovi linovi ne rade...

Pojas za auto?
    Kak se to koristi?
    Evo, ovo mi koristimo, sad vidim da piše adapter, zakačimo ga na već postojeću ormicu, lakše je: http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...sni-pojas.aspx

Presvlaka: http://www.pet-centar.hr/detalji_pro...145x150cm.aspx
    Posljednje uređivanje od Optimist : 21.04.2014. at 10:01

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisam našla bolji link, ali ovako izgleda bočica za vodu s posudom: http://www.pet-shop.ba/site/index.ph...mart&Itemid=29

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jutro!
    Jučer smo išli po peseka, cura je prepreslatka... Jučer oko podneva smo ju dopeljali, za vrijeme vožnje (malo više od sat vremena) jednom smo stali jer se uznemirila pa sam zaključila da treba pišat....

Malo je bila tužna cijelo popodne, ali danas ujutro je već ok, sretna, istražuje i njuška po dvorištu...
    Kuži osnovne naredbe tipa sjedi, dođi, lezi, ne skači....

U utorak ju trebamo cijepiti protiv bjesnoće i onda je to to od cijepiva....

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 27.04.2014. at 07:39

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Aj!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajajaj

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Preslatka!
    Mi smo na prvom odmoru sa pesekom (blizu tebe, cvijeto ), jedva smo nasli hotel gdje se smiju voditi psi, iako nam je problem dok jedemo, jucer je lajao dok smo bili u restoranu na veceri, tamo ne smije ici. I za dorucak ga se culo .

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Predivna je

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    iako nam je problem dok jedemo, jucer je lajao dok smo bili u restoranu na veceri, tamo ne smije ici. I za dorucak ga se culo .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moram priznati da je Zg vise pet friendly, ovdje samo svuda znakovi zabrane za pse.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ali kad smo se za 45 min vratili u sobu, koja sreca!!!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo skoro tjedan dana je Bella kod nas i mogu reći da smo odušeljeni, pas je fantastičan!!!
    poslušan, razigran, ne radi štetu, niš ne grize niti razvlači....

Ima pristup u kuću, malo prošeta i ode van...

Sad me samo zanima da li je moguće psa naučiti da nuždu obavlja u jednom dijelu dvorišta?
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 02.05.2014. at 12:58

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma sve je moguće s njima, ja se stalno iznova čudim koliko su pametni.
    i glupi.
    jučer ova naša, dok nitko nije gledao, polizala cijelu zdjelicu u koju se cijedila mast s roštilja bilo valjda dva i više deca masnoće
    dva puta je noćas rigala, ne jede uopće. zvali veta, kaže da pratimo.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko vam je trebalo da shvate pišanje po doma? moj je cca 3 mjeseca star i kod nas je mjesec dana. pelenu nekad upotrijebi, al nije je baš shvatio. za divno čudo vani sve obavlja bez problema, al ipak mu se omakne doma svugdje osim na pelenu (na koju se izvali krele )

ovo je Max
    http://tinypic.com/r/ibhttu/8

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jučer ova naša, dok nitko nije gledao, polizala cijelu zdjelicu u koju se cijedila mast s roštilja bilo valjda dva i više deca masnoće
    moja redovno cisti masnocu iza spahera

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa Vidi poruku
    koliko vam je trebalo da shvate pišanje po doma? moj je cca 3 mjeseca star i kod nas je mjesec dana. pelenu nekad upotrijebi, al nije je baš shvatio. za divno čudo vani sve obavlja bez problema, al ipak mu se omakne doma svugdje osim na pelenu (na koju se izvali krele )

ovo je Max
    http://tinypic.com/r/ibhttu/8
    jao presladak je

mislim da je normalno da mu se omakne sa tri mjeseca, pa i sa 4

mojoj se bome omaklo i sa sedam

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma imaš pravo, al klempo je inače prilično pametan. hoće već poslušati i sjedni i dođi i ne....a nađli su ga u šumi :D nje ga nitko osim mene ničem učio. pa ni mama piškenju i negrizenju

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da, i mi prijavljujemo prinovu
    lunja II, borderica, 4 su joj mjeseca
    predivna je

iako se uz nju, curicu od 4g i bebu od 7mj cesto osjecam kao da sam zapela u onoj pitalici s vukom, kozom i kupusom

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nema veze sa pameti nego im do neke dobi (4 mjeseca sigurno) nisu organi zreli tako da mogu držati ako im je sila.
    To mi je doduše pseći trener rekao za kujice, ne znam vrijedi li isto za muške pse. Ali mislim da je sa 3 mjeseca skroz normalno da mu pobjegne.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima smisla. samo meni je smiješno kako su mi rekli da pesi ne spavaju i pišaju na istom mjestu i da ih miris pelene privlači i da im onda treba vremena da nauče sve to vani jer neki trpe do pelene...
    e pa moj je sve naopako. vani je super, kad je sam doma nikad se ne popiša, na peleni odmara

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja bi pelenu rastrgala zubima, piškila je vani, ali joj se događalo da ne izdrži pa bi to napravila doma.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

jedino mi pada napamet da nakon svakog oborka stavim na povodac i vodim ju na dio dvorišta na kojem bi bilo poželjno da obavlja nuždu..
    Ne brine me da piški svuda, ali kakice me zabrinjavaju, zbog najmlađeg djeteta
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 02.05.2014. at 15:06

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, zar ljudi koji imaju dvorišta ne uče pse da nuždu vrše izvan dvorišta?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

hm, pa niti ne..... Barem ih ja nepoznajem...
    A i teško bi mi to bilo izvedivo, imao u ulici nekoliko velikih lutalica, za kojeg nikad neznaš kad će se pojaviti, tak da baš niti ne šetam bez muža po cesti....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •