Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
Ma da, više ćemo znati kad joj vet pregleda zubiće.

Malo me je ovo zateklo, od kada joj je ispao taj zub (navlačile smo igračku), uspjela sam joj malo pregledati zube (i sada, koliko je dala) i ostali uopće nisu u tako lošem stanju Niti jedan nije nalikovao ovom što je ispao. Žućkasti su, mjestimično smećkasti, nisu više onako blještavo bijeli kao nekada. Ima kamenca, ali nisam stručnjak.

Možda je kuhana hrana pospješila kamenac, nemam pojma, više od pola godine joj kuham, iako u jednom obroku prije spavanja dobije i malo dehidrata, ali ga većinom proguta bez žvakanja, tu i tamo ga žvakne.

Probali smo joj prati zube od početka, ali nije išlo. Onda smo probali i sa sprejem za usta, tek od toga bi se grozila. Pa smo odustali.
Kužim. Kuhana ili dehidriana nema velike veze, obično ljudi misle ako pas jede dehidriranu da tim hrskanjem uklanja i kamenca što ustvari nije točno. Psima, ko i nama jednostavno treba držati higijenu usne šupljine i tu je sva mudrost. Problem nastaje tu kao i kod vas kad pas nije navikao da mu se ulazi u gubicu. Moj je imao i sa 11 godina biserno bijele zube, ali ja sam mu četkala zube od kada je još bio štene, a kosti je žvakao jednom tjedno, obično one velike teleće, i to samo ona dio di su hrskavicetj. one kugle, nakon toga sam mu uzimala. To naravno vama sad ne može puno pomoći jedino eto skinuti taj kamenac i plag što ima i ipak onda probati barem sa onim kožnim kostima da ih žvače ako su joj zubi ipak ok, ono, nisu u stadiju da su se počeli klimati ili da su postali porozni, onda joj to hrdanje neće naštetiti.