Da se javim
Svasta nam se izdigadjalo zadnjih dana
Sad smo dobro i evo nas ušli u 24tj
Bravo crvenkapice! Javljaj nam se![]()
Jako mi je drago čuti da ste dobro.
Ja sam jos uvijek na + 2kg
Bila sam smrsala pa opet ih vratila
Da 24tj i + 2kg
A beba lijepo napreduje 520 gr
Bravo Crvenkapice !
ja imam sutra pregled,jedva čekam![]()
Crvenkapice bravo, nadamo se da ste stvarno sada dobro. Javljaj se!
U nas je sve po starom.Čekamo ponovni pregled, sad su nam svaki tjedan.
Bris na streptokok je bio uredan i dalje sam otvorena za prst do ovoja, a cerviks je očuvan.
Sad ćemo vidjeti što će biti na sljedećem.
Znate li za ikakve pogodnosti za trudnice po ovim našim velikim trgovinama i centrima?
Do sada sam našla u Muller-a, DM-a i Baby Centru. Ima svega u tim bonovima, a danas ću dio iskoristiti za dječju hranu i poslati za pomoć u Slavoniju.
Znate li za još neke pogodnosti?
mozda konzum? Kozmo? Bipa? Interspar? Zvoni mi da nesto od toga isto ima neke pogodnosti
Cure help! Evo prvi problem. Bila ženica na urinokulturi i pojavila se beštija. Escherichia coli!!
Jel to može biti opasno sada? Što se tiče antibiotika oni se smiju piti u trudnoći ili kako ide s tim? Možda najbolje neki prirodni lijek?
unaprijed zahvaljujem
E. Coli moze biti opasna ako se ne liječi , na nalazu vjerojatno pise na koje je antbt osjetljiva i Dr te propise , ,, antibiotik se mora piti i ponoviti Uk nakon
+ caj od brusnice
Postoje antibiotici koji se u trudnoci smiju uzimati , ne brinite se,,,, ja sam do sada uzimala eritromicin i klavocin i sumamed
Bolje i antbt nego da nedaj Boze bakterija napravi neko zlo
Crvenkapice drago mi je da je sve dobro,jesi još u bolnici?
I ja sam pila antib u trudnoći i nije bebi naštetilo,ako se ima bakterija moraju se pit!
M@[B]tt[/B] cure su ti sve napisale
Sretno!!!
M@tt,nadam se da cete se brzo rijesiti bestije.Sto se tice caja od persuna,mislim da to trudnice ne smiju piti,moze izazvati pobacaj. Ja ga u trudnoci izbjegavam cak i u juhi,a sto cu pusem i na hladno nakon svega..
Da li se nekome od vas dogodilo da nakon uzv-a ima BH kontrakcije? To se desilo prosli mjesec al nisu bile tako starsne i sad prije par dana nakon uzv-a cijeli dan i cijelu noc, poludila sam,bas neprestana grcenja!
Vec sam se odlucila ici na hitnu i onda su se prorjedile i jucer skroz prestale!
Sad me strah uzv-a sljedeci petak, bit cu 34.tjedan- bojim se da se ti lažni ne pretvore u prave trudove ako je to uopce moguce!?
pozdrav! nije me bilo neko vrijeme.
znači paranoje su bile ali ne jake
Matt vidjeti ćete s ginekologicom. nema mjesta panici, kod tih uk znaju malo zeznuti pa se ponavlja nalaz.
ja sam imala prvi put e coli i još jednu, da bi mi rekla da nije realno, da ponovim. nakon ponavljanja je uk bila sterilna
meni jako bitno da kažem, kod davanja mokraće, operite se dole čistom vodom ujutro prije davanja. to uveliko znači!
inače sam skoro 34tt i nekako mi se beba migolji više. jel to radi toga što više nema mjesta? nema više jačih udaraca.
fali mi to i zabrinjava pomalo. javlja se tokom dana, ali manje, i ko da spava više.
Posljednje uređivanje od Tiia : 20.05.2014. at 19:36
Ja sam sad 32 tt i nema klasičnih udaraca ali ima pokreta da se prepadnem kako zna zaboljeti.
Baš je dosta aktivni bebač, pogotovo noću.
I meni je sad poceo biti nocu aktivniji. Prosli tjedan pogotovo, imao stanku par dana, i sad opet.
Kad pricate o pokretima, mi smo sutra u 37tt i curica je bas aktivna. Sad ne udara, nego se vise migolji il ne znam kako da to nazovem, al bude snazno. Kad me ponekad nogicom, zna biti bolno.
Nadam se da joj je unutra lijepo, iako je sigurno postalo usko. Al kad se ovako javlja i zabavlja, mora joj biti dobro.![]()
Pitanje: jel se moze posteljica straga premjestiti sprijeda??I dal to ima veze na koji je nacin uzv napravljen, vag ili abd?
Samo da javim da sam zavrsila u bolnici. Otvorena sam od vanjskog do unutarnjeg ušća. Nije ništa dramatično, ali možda ću ići na šivanje. Suze lijem za prvorodenom.![]()
TinaB, nemam ti ništa pametno za reći, osim riječi podrške i želje da sve bude ok.
Starija curke je, vjerujem , u sigurnim rukama.
Znam da ti je sigurno teško, ali nastoj razmišljati pozitivno. To je jedino što u ovom trenutku možeš.
Drži se, sve mi ovdje trbušaste mislimo na tebe.![]()
Tina,baš mi je žal,nadam se da buš brzo doma
vidla sam vas danas,ja sam sjedila ispred ultrazvuka al me niste skužili
TinaB a joj, nadam se da će se sve brzo riješiti i da ćeš kući svojoj curki.
KrisZg mislim da se posteljica ne može pomaknuti sprijeda straga, samo biti nisko ili visoko smještena.
E vidis,u 11tt korionske su bile sprijeda,u 13 posteljica straga i danas opet sprijeda,nish mi nije jasno
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
TinaB to su ti otkrili na pregledu ili UZV?
Kris danas je bio neki redovni pregled?
Hvala vam na podršci!
lberc - sorry, ali stvarno te nisam skužila. Sorry
Ljubilica - to su mi otkrili prošli tjedan na pregledu. Ovu noć me zdjelica počela boljeti, imala sam jaki pritisak dolje i... evo.
Ja vam ne mogu opisati svoje stanje uma.Prije pregleda sam odljepila od straha jer sam ustanovila kako se blizi taj 17tt da sam ja sve luđa i luđa.I dok sam na pocetku mislila kako sve mogu prezivjeti prakticki pred bolnicom skoro sam pobjegla jer me poceo hvatati panicni a kao sva sam si hrabra inace.U tom trenutku sam ustanovila da ja ne mogu opet to prolaziti i jedva se natjerala da odem.Dok sam sjedila u kabini cekajuci da me pozovu vec sam hiperventilirala a doktora sam usred pregleda pitala dal je zivo...ovaj je puko od smijeha, kaze sestri:Cuj ti nju, ona pita jel zivo![]()
Kris i ja sam pitala dal je zivo, mozda malo drugim rijecima. To stanje uma je tesko shvatiti, bas smo u banani.
Ja mislim da necu na tripl. Jel to isto UZV i vadjenje krvi?
Da, ja sam pitala bas tim rijecimaIzvadis krv u labu, odes dolje na uzv. Pita te: tezinu, godine, jesi uzimala folnu,jesi pusac, imas li dijabetes i ima li slucajeva downa u obitelji.Napravi uzv, upise mjere i cekas dva tjedna.Mene zapravo briga za biokemiju, nije da sada strepim zbog toga, ja sam eto zeljela vidjeti jel zivo
Ti imas super nalaz kombiniranog, sjecas se da ja nisam krv vadila...
Valjda ce se sve smiriti kada prodemo 17tt, genijalno kako u jednom trenu se ukopam i najradije bih zbrisala u neku rupu do poroda.
KrisZg![]()
Bit će sve u redu, i kako će tjedni prolaziti bit će sve lakše, pogotovo kad prođe 18.
Ovo za posteljicu sad zbilja ni ja ne znam više. Ali znam da se moje nisu pomicale.
Mislim da posteljica ne može putovati od straga prema sprijeda i obrnuto.
Jedino joj sijelo može biti niže (blizu ušća) i povlačiti se prema gore. Al to je više zbog širenja cijele maternice, ne baš da posteljica šeta unutra.
Mi s pregleda - i dalje cerviks prohodan prst do ovoja, al u nestajanju. Jel to znači da bi moglo uskoro il može isto tako do termina?![]()
ja sam 17+6 i jucer sam bila na UZV-u posteljica je sprijeda centralno, pitala sam doktora koliko sada to moze setati, rekao je vrlo malo!
Tina koji si tjedan sada?
Sretno , možda je bolje da ti rade serklazu nego samo mirovanje i tokoliza kao sto neki moderni Dr danas sve vise prakticiraju... Ja samo znam da meni nisu stavili sav ja bi svoju bebu izgubila iako mirujem 99%
Toliko o modernoj medicini ...
Ti ces moći i doma nakon zahvata a ja sam vise preventivno u bolnici do kraja
Danas mi je 17 tjedana. Ma nisam čak ni na tokolizi. Samo ležim i mirujem. Danas sam dala urin i UK, krv i briseve, a u ponedjeljak imam UZV. Ja bih htjela da mi to zasiju. Mislim da je to najsigurnije.
Ma i tokoliza se vise ne daje toliko
Vec mirovanje , normabeli ...
Ja to ne razumijem
U Splitu tokoliza najviše 3 dana pa te skidaju
U kojoj si bolnici?
Sretno
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 23.05.2014. at 15:02
Crvenkapica - rekli su mi da tražim normabel po potrebi. Za sada ga nisam tražila. U OB Bracak, Zabok. Stigao mi je nalaz krvi - CRP mi je visok (35,5), a eritrociti, hemoglobin i hematolrit su nešto sniženi. Urin je ok. UK još nije gotova kao ni brisevi.
Da li je neko imao iskustvo sa bakterijom klebsijelom u cervikalnom brisu i sta ona moze da izazove u trudnoci
Tina,i meni je dr Batas na početku mislila da se budem počela otvarat,ne znam zakaj i da bum morala na serklažu,da sam trebala bi išla i mirovala bi
koji te sad dr vodi?
to kad zašiju mislim da si par dana tamo i onda ideš doma
ma sve bude ok
Dr. Bračun. Vjerojatno budem u ponedjeljak dobila neke konkretnije informacije. A do onda...![]()
..a do onda strpljenja
Drži se, znam da ti nije svejedno a i da ti jako fale velika curka i muž
Nadam se da ćeš uskoro domeka
Mislim da te to brine, ali, u stvari, razvoj posteljice je takav da u 11. tjednu korionske resice još uvijek prekrivaju cijelu posteljicu i ulaze u maternicu na svim stranama ( osim ušća). Pokušavam objasniti da bude razumljivo. To je u 11. tjednu sve malo, okruglo, poput naranče, tek poslije 13. tjedna počinju se jasnije vidjeti dijelovi ovojnica, i tada se placenta razvija na jednoj strani, kao disk, do tada je ...loptasta, oko skoro cijele bebe, nije još definirana. Da li sam dobro objasnila?
Uglavnom, sve je to sasvim u redu nalaz i normalno. Za koji tjedan će biti na jednom zidu![]()