Stranica 68 od 581 PrviPrvi ... 1858666768697078118168568 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala!

OT Rekla mi je mama da te vidla. I da imaš lijepu bušu
    a je,ima me

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da se javim
    Svasta nam se izdigadjalo zadnjih dana
    Sad smo dobro i evo nas ušli u 24tj

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bravo crvenkapice! Javljaj nam se
    Jako mi je drago čuti da ste dobro.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam jos uvijek na + 2kg
    Bila sam smrsala pa opet ih vratila
    Da 24tj i + 2kg
    A beba lijepo napreduje 520 gr

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bravo Crvenkapice !
    ja imam sutra pregled,jedva čekam

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Crvenkapice bravo, nadamo se da ste stvarno sada dobro. Javljaj se!
    U nas je sve po starom. Čekamo ponovni pregled, sad su nam svaki tjedan.
    Bris na streptokok je bio uredan i dalje sam otvorena za prst do ovoja, a cerviks je očuvan.
    Sad ćemo vidjeti što će biti na sljedećem.

Znate li za ikakve pogodnosti za trudnice po ovim našim velikim trgovinama i centrima?
    Do sada sam našla u Muller-a, DM-a i Baby Centru. Ima svega u tim bonovima, a danas ću dio iskoristiti za dječju hranu i poslati za pomoć u Slavoniju.
    Znate li za još neke pogodnosti?

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

mozda konzum? Kozmo? Bipa? Interspar? Zvoni mi da nesto od toga isto ima neke pogodnosti

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Konzum ti još ima, za ostalo stvarno neznam

M@tt avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Cure help! Evo prvi problem. Bila ženica na urinokulturi i pojavila se beštija. Escherichia coli!!
    Jel to može biti opasno sada? Što se tiče antibiotika oni se smiju piti u trudnoći ili kako ide s tim? Možda najbolje neki prirodni lijek?

unaprijed zahvaljujem

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

E. Coli moze biti opasna ako se ne liječi , na nalazu vjerojatno pise na koje je antbt osjetljiva i Dr te propise , ,, antibiotik se mora piti i ponoviti Uk nakon
    + caj od brusnice
    Postoje antibiotici koji se u trudnoci smiju uzimati , ne brinite se,,,, ja sam do sada uzimala eritromicin i klavocin i sumamed
    Bolje i antbt nego da nedaj Boze bakterija napravi neko zlo

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    E. Coli moze biti opasna ako se ne liječi , na nalazu vjerojatno pise na koje je antbt osjetljiva i Dr te propise , ,, antibiotik se mora piti i ponoviti Uk nakon
    + caj od brusnice
    Postoje antibiotici koji se u trudnoci smiju uzimati , ne brinite se,,,, ja sam do sada uzimala eritromicin i klavocin i sumamed
    Bolje i antbt nego da nedaj Boze bakterija napravi neko zlo

x

i moram samo dodati da se može koristiti i vitamin C te piti puno tekućine da se mokraćni kanal ispire, ali sve to uz antibiotik.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Crvenkapice drago mi je da je sve dobro,jesi još u bolnici?
    I ja sam pila antib u trudnoći i nije bebi naštetilo,ako se ima bakterija moraju se pit!

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

M@[B]tt[/B] cure su ti sve napisale
    Sretno!!!

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj M@tt prvotno napisa Vidi poruku
    Cure help! Evo prvi problem. Bila ženica na urinokulturi i pojavila se beštija. Escherichia coli!!
    Jel to može biti opasno sada? Što se tiče antibiotika oni se smiju piti u trudnoći ili kako ide s tim? Možda najbolje neki prirodni lijek?

unaprijed zahvaljujem
    Ja sam imala E Coli, na srecu ne u trudnoci, caj od kore badema je izvrstan za to i trajno je se rjesava.
    Uz to sam jos radila pripravak od persina, limuna i jos neceg...ako te zanima mogu naci recept...pa mozda probati prirodno

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

M@tt,nadam se da cete se brzo rijesiti bestije.Sto se tice caja od persuna,mislim da to trudnice ne smiju piti,moze izazvati pobacaj. Ja ga u trudnoci izbjegavam cak i u juhi,a sto cu pusem i na hladno nakon svega..

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

unaprijed zahvaljujem
    Jooj, oprezno s prirodnim ljekovima, postoje antibiotici koji se smiju piti u trudnoci i vecina trudnica tokom trudnoce pije bar jednom!
    Tako da slusati dr i probat se rijesit e.coli!

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Da li se nekome od vas dogodilo da nakon uzv-a ima BH kontrakcije? To se desilo prosli mjesec al nisu bile tako starsne i sad prije par dana nakon uzv-a cijeli dan i cijelu noc, poludila sam,bas neprestana grcenja!
    Vec sam se odlucila ici na hitnu i onda su se prorjedile i jucer skroz prestale!
    Sad me strah uzv-a sljedeci petak, bit cu 34.tjedan- bojim se da se ti lažni ne pretvore u prave trudove ako je to uopce moguce!?

Shadow2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

unaprijed zahvaljujem

Matt odgovorila sam ti na odbrojavanju..
    Al zaboravila jos ovo..
    Poslje antibiotika nek pije d manozu( prirodan pripravak) mogu piti trudnice,dojencad..i super je za e.c

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

pozdrav! nije me bilo neko vrijeme.
    znači paranoje su bile ali ne jake
    Matt vidjeti ćete s ginekologicom. nema mjesta panici, kod tih uk znaju malo zeznuti pa se ponavlja nalaz.
    ja sam imala prvi put e coli i još jednu, da bi mi rekla da nije realno, da ponovim. nakon ponavljanja je uk bila sterilna
    meni jako bitno da kažem, kod davanja mokraće, operite se dole čistom vodom ujutro prije davanja. to uveliko znači!

inače sam skoro 34tt i nekako mi se beba migolji više. jel to radi toga što više nema mjesta? nema više jačih udaraca.
    fali mi to i zabrinjava pomalo. javlja se tokom dana, ali manje, i ko da spava više.
    Posljednje uređivanje od Tiia : 20.05.2014. at 19:36

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam sad 32 tt i nema klasičnih udaraca ali ima pokreta da se prepadnem kako zna zaboljeti.
    Baš je dosta aktivni bebač, pogotovo noću.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

I meni je sad poceo biti nocu aktivniji. Prosli tjedan pogotovo, imao stanku par dana, i sad opet.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Kad pricate o pokretima, mi smo sutra u 37tt i curica je bas aktivna. Sad ne udara, nego se vise migolji il ne znam kako da to nazovem , al bude snazno. Kad me ponekad nogicom, zna biti bolno.
    Nadam se da joj je unutra lijepo, iako je sigurno postalo usko. Al kad se ovako javlja i zabavlja, mora joj biti dobro.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pitanje: jel se moze posteljica straga premjestiti sprijeda??I dal to ima veze na koji je nacin uzv napravljen, vag ili abd?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo da javim da sam zavrsila u bolnici. Otvorena sam od vanjskog do unutarnjeg ušća. Nije ništa dramatično, ali možda ću ići na šivanje. Suze lijem za prvorodenom.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

TinaB, nemam ti ništa pametno za reći, osim riječi podrške i želje da sve bude ok.
    Starija curke je, vjerujem , u sigurnim rukama.
    Znam da ti je sigurno teško, ali nastoj razmišljati pozitivno. To je jedino što u ovom trenutku možeš.
    Drži se, sve mi ovdje trbušaste mislimo na tebe.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

TinaB

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tina,baš mi je žal,nadam se da buš brzo doma
    vidla sam vas danas,ja sam sjedila ispred ultrazvuka al me niste skužili

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

TinaB a joj, nadam se da će se sve brzo riješiti i da ćeš kući svojoj curki.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

KrisZg mislim da se posteljica ne može pomaknuti sprijeda straga, samo biti nisko ili visoko smještena.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

E vidis,u 11tt korionske su bile sprijeda,u 13 posteljica straga i danas opet sprijeda,nish mi nije jasno

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

TinaB to su ti otkrili na pregledu ili UZV?
    Kris danas je bio neki redovni pregled?

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala vam na podršci!

lberc - sorry, ali stvarno te nisam skužila. Sorry

Ljubilica - to su mi otkrili prošli tjedan na pregledu. Ovu noć me zdjelica počela boljeti, imala sam jaki pritisak dolje i... evo.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Triple

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja vam ne mogu opisati svoje stanje uma.Prije pregleda sam odljepila od straha jer sam ustanovila kako se blizi taj 17tt da sam ja sve luđa i luđa.I dok sam na pocetku mislila kako sve mogu prezivjeti prakticki pred bolnicom skoro sam pobjegla jer me poceo hvatati panicni a kao sva sam si hrabra inace.U tom trenutku sam ustanovila da ja ne mogu opet to prolaziti i jedva se natjerala da odem.Dok sam sjedila u kabini cekajuci da me pozovu vec sam hiperventilirala a doktora sam usred pregleda pitala dal je zivo...ovaj je puko od smijeha, kaze sestri:Cuj ti nju, ona pita jel zivo

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kris i ja sam pitala dal je zivo, mozda malo drugim rijecima. To stanje uma je tesko shvatiti, bas smo u banani.
    Ja mislim da necu na tripl. Jel to isto UZV i vadjenje krvi?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ljubilica prvotno napisa Vidi poruku
    Kris i ja sam pitala dal je zivo, mozda malo drugim rijecima. To stanje uma je tesko shvatiti, bas smo u banani.
    Ja mislim da necu na tripl. Jel to isto UZV i vadjenje krvi?
    Da, ja sam pitala bas tim rijecima Izvadis krv u labu, odes dolje na uzv. Pita te: tezinu, godine, jesi uzimala folnu,jesi pusac, imas li dijabetes i ima li slucajeva downa u obitelji.Napravi uzv, upise mjere i cekas dva tjedna.Mene zapravo briga za biokemiju, nije da sada strepim zbog toga, ja sam eto zeljela vidjeti jel zivo Ti imas super nalaz kombiniranog, sjecas se da ja nisam krv vadila...

Valjda ce se sve smiriti kada prodemo 17tt, genijalno kako u jednom trenu se ukopam i najradije bih zbrisala u neku rupu do poroda.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

KrisZg
    Bit će sve u redu, i kako će tjedni prolaziti bit će sve lakše, pogotovo kad prođe 18.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovo za posteljicu sad zbilja ni ja ne znam više. Ali znam da se moje nisu pomicale.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Mislim da posteljica ne može putovati od straga prema sprijeda i obrnuto.
    Jedino joj sijelo može biti niže (blizu ušća) i povlačiti se prema gore. Al to je više zbog širenja cijele maternice, ne baš da posteljica šeta unutra.
    Mi s pregleda - i dalje cerviks prohodan prst do ovoja, al u nestajanju. Jel to znači da bi moglo uskoro il može isto tako do termina?

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam 17+6 i jucer sam bila na UZV-u posteljica je sprijeda centralno, pitala sam doktora koliko sada to moze setati, rekao je vrlo malo!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Tina koji si tjedan sada?
    Sretno , možda je bolje da ti rade serklazu nego samo mirovanje i tokoliza kao sto neki moderni Dr danas sve vise prakticiraju... Ja samo znam da meni nisu stavili sav ja bi svoju bebu izgubila iako mirujem 99%
    Toliko o modernoj medicini ...
    Ti ces moći i doma nakon zahvata a ja sam vise preventivno u bolnici do kraja

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Danas mi je 17 tjedana. Ma nisam čak ni na tokolizi. Samo ležim i mirujem. Danas sam dala urin i UK, krv i briseve, a u ponedjeljak imam UZV. Ja bih htjela da mi to zasiju. Mislim da je to najsigurnije.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma i tokoliza se vise ne daje toliko
    Vec mirovanje , normabeli ...
    Ja to ne razumijem
    U Splitu tokoliza najviše 3 dana pa te skidaju
    U kojoj si bolnici?
    Sretno
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 23.05.2014. at 15:02

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Crvenkapica - rekli su mi da tražim normabel po potrebi. Za sada ga nisam tražila. U OB Bracak, Zabok. Stigao mi je nalaz krvi - CRP mi je visok (35,5), a eritrociti, hemoglobin i hematolrit su nešto sniženi. Urin je ok. UK još nije gotova kao ni brisevi.

smarija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da li je neko imao iskustvo sa bakterijom klebsijelom u cervikalnom brisu i sta ona moze da izazove u trudnoci

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Tina,i meni je dr Batas na početku mislila da se budem počela otvarat,ne znam zakaj i da bum morala na serklažu,da sam trebala bi išla i mirovala bi
    koji te sad dr vodi?
    to kad zašiju mislim da si par dana tamo i onda ideš doma
    ma sve bude ok

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dr. Bračun. Vjerojatno budem u ponedjeljak dobila neke konkretnije informacije. A do onda...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

..a do onda strpljenja

Drži se, znam da ti nije svejedno a i da ti jako fale velika curka i muž
    Nadam se da ćeš uskoro domeka

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    E vidis,u 11tt korionske su bile sprijeda,u 13 posteljica straga i danas opet sprijeda,nish mi nije jasno

Mislim da te to brine, ali, u stvari, razvoj posteljice je takav da u 11. tjednu korionske resice još uvijek prekrivaju cijelu posteljicu i ulaze u maternicu na svim stranama ( osim ušća). Pokušavam objasniti da bude razumljivo. To je u 11. tjednu sve malo, okruglo, poput naranče, tek poslije 13. tjedna počinju se jasnije vidjeti dijelovi ovojnica, i tada se placenta razvija na jednoj strani, kao disk, do tada je ...loptasta, oko skoro cijele bebe, nije još definirana. Da li sam dobro objasnila?

Uglavnom, sve je to sasvim u redu nalaz i normalno. Za koji tjedan će biti na jednom zidu

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj smarija prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je neko imao iskustvo sa bakterijom klebsijelom u cervikalnom brisu i sta ona moze da izazove u trudnoci
    Ja sam ju imala u CB i nakon antibiotika mi je bris bio čist. Nakon toga sam ju imala i u urinokulturi tako da sam opet dobila antibiotike i nakon njih mi je urinokultura bila sterilna. Ginekologica mi je rekla da nije bezopasna, ali da je naravno bitno da se liječi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •