Pokazuje rezultate 1 do 50 od 212

Tema: Vezanost uz igracku...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Neno što si strogaaaa prema nama forumskum babama
    gle, naravno da će ljudi komentirati, ovi ljudi su se izložili onog trenutka kad su izašli u javnost s cijelom pričom
    meni osobno je upalo u oči koliko su oni kao roditelji spremni učiniti, stvarno jako puno
    ja osobno ne bih bila spremna, ne znam jesam od onih koji nemaju živaca ili sam prekomotna

nekako imam osjećaj da bi to kod mene išlo do točke da se vratimo na mjesto događaja, raspitamo se kod zaposlenika jesu pronašli nestaloga itd.itd.

možda zato što moja 10 -godišnjakinja ima trenutno sasvim drugačije brige; ona sad brije na one direction i ostale predpubertetske filmiće, (gleda kako bi osvojila ulaznice za koncert preko nagradne igre); na druženje do 11 s ekipom iz kvarta i baš mi je teško zamisliti da bi mogla brinuti brigu izgubljenog plišanca...
    i zanima me što kažu stručnjaci u svezi glede tog odvajanja - da li treba poticati ili pustiti spontano?
    i kako prepoznati tu granicu gdje vezanje postaje "nezdravo"?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    gle, naravno da će ljudi komentirati, ovi ljudi su se izložili onog trenutka kad su izašli u javnost s cijelom pričom
    meni osobno je upalo u oči koliko su oni kao roditelji spremni učiniti, stvarno jako puno
    ja osobno ne bih bila spremna, ne znam jesam od onih koji nemaju živaca ili sam prekomotna

nekako imam osjećaj da bi to kod mene išlo do točke da se vratimo na mjesto događaja, raspitamo se kod zaposlenika jesu pronašli nestaloga itd.itd.

možda zato što moja 10 -godišnjakinja ima trenutno sasvim drugačije brige; ona sad brije na one direction i ostale predpubertetske filmiće, (gleda kako bi osvojila ulaznice za koncert preko nagradne igre); na druženje do 11 s ekipom iz kvarta i baš mi je teško zamisliti da bi mogla brinuti brigu izgubljenog plišanca...
    i zanima me što kažu stručnjaci u svezi glede tog odvajanja - da li treba poticati ili pustiti spontano?
    i kako prepoznati tu granicu gdje vezanje postaje "nezdravo"?
    Iz vlastitog iskustva - niti se djetetu može nametnuti igračka (sami si to biraju, oni koji žele - ne nužno svako dijete), niti mu je se može zabraniti da ju koristi. Probali smo (imam alergičare i htjela sam to izbaciti iz spavaće sobe). Jednostavno nije išlo - imalo još gore kontraefekte - E. se vratio cuclanju prsta i završio na psihoterapiji (nije to jedini razlog, ali se ne bih iznenadila da je i to jedan od razloga). Pa smo jednostavno pustili i sad su najdraže igračke polako postale najdraže uspomene (njih se ne baca, ne dozvoljavaju mi ih čak ni odnijeti u podrum, a da ih probam kome pokloniti, mislim da bi me se odrekli prek novina). Imaju svoje mjesto u kutiji, ponekad su u krevetu ali ne svakodnevno. Dok su mali (u dobi od 3-4 godine) doživljavaju oduzimanje te najdraže igračke kao da mu otkineš prst, recimo... MOj E. je znao sjediti pred vešmašinom i čekati da se njegov pas opere, he he he...

Davno mi je kolegica s posla rekla "čekaj čekaj, tek u pubertetu klinci često ponore za plišancima, pogotovo ako ih dobiju od osobe koja im nešto znači... " I sad gledam baš to kod svojih - što ćeš pokloniti prijateljici za rođendan? Plišani privjesak, da uvijek kod sebe može imati nešto od mene. Daklem, način vezivanja se mijenja. Sve u rok službe!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    Obitelj se izložila javnosti, a samim time i pozitivnim i negativnim komentarima, ali to ne znači da ne možemo negativne komentare zadržati za sebe Kad su se već ovdje obratili za pomoć, nije bilo potrebe da ih kritiziramo, barem ja tako mislim.

Inače, mi smo prije mjesec dana imali sličnu situaciju, stariji sin je izgubio omiljenu igračku lava u zoološkom vrtu. Tražio ga je satima, plakao, ali nije ga uspio naći I meni je stvarno bilo žao, što je najgore ne mogu se uopće sjetiti od koga ga je dobio da pitam tu osobu gdje ga je kupila, ima ga već godinama. Ipak, to mu je bila dobra lekcija za ubuduće, sada dobro pazi na igračke koje nosi sa sobom. Uzalud moje "propovijedi" o spremanju i čuvanju igračaka, na vlastitim greškama najbolje se uči.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •