vissnja prvotno napisa
lavko sigurna sam da nikome nije teško da shvati da želiš da rodiš živo i zdravo dete
jer smo to sve mi želele i želimo
ali teško je ljudima da shvate da panični napadi, anksioznost i druge psihičke bolesti nisu neko stanje iz koga čovek/žena može tek tako da se trgne
zapravo, pre nego što sam i sama iskusila, isto sam mislila da ljudi malo previše dramatizuju, da se to dešava histeričnim ljudima i tako...
kada sam počela da živim sa panikama i anksioznošću, a dok još nisam 100% shvatala šta mi se dešava, najviše su mi smetali komentari ljudi da se trgnem, da se setim da imam dete, da se samo opustim
to jednostavno ne pomaže, samo daje/pojačava osećaj usamljenosti, osećaj da ljudi ne razumeju vaš problem
napisala sam već da sam i psihijatricu menjala
druga, ona koja mi je pomogla, je žena koja se i sama godinama borila sa paničnim napadima
lekovi su nekada neophodni (kod paničnih napada postoji fizički nedostatak serotonina u mozgu), nekada korisni, ali osnova svega je dobra psihoterapija
to je ono što mislim, lavko da tebi fali
možda me utisak vara, ne znam koliko si već u tome svemu, ali psihoterapija bi trebalo da ti pomogne baš kod tog osećaja bezizlaznosti
zato, jako dobro razmisli da li ti tvoja psihijatrica pomaže u tome ili ne
i ako sumnjaš, promeni je