Stranica 8 od 15 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 724

Tema: Djeca u kuhinji

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Em nemajka, em lijena, što ću.
    Ima nas još koje svoje zanimacije stavljamo na visoko mjesto. Upravo sam se vratila s yoge i sad se spremam uvaliti pred tv. Netko drugi je pripremio večeru i uredio kuhinju. Nisam ni pitala tko je - svi koji su bili doma i kojima je kuhinja trebala.

Inače, kad smo kod ovoga "nemajka i lijena" mislim da nam svima to treba - malo vremena za sebe i malo odmora. A musavi prozori (na primjer) i drugi poslovi zbog kojih bi nas mogla gristi savjest - nek čekaju bolja vremena. Ionako opet pada kiša...koga briga...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    mojca, pojednostavni si zivot i (mislim da smo ti to vec prije nekog vremena savjetovali) nadi sposobnu cistilicu.
    i razmisli sto zelis i sto moras. moras raditi zimnicu? ili imati hobi?
    Svako malo isprobam novu čistilicu, dobra je dva-tri dolaska, a nakon toga postane ista kao i ova stara koju imamo valjda 15 godina.
    Jednostavno je tako.

A zimnica nije hobi, fakat ne znam kako sam dospijela u taj svijet, već je kuhinja postala jedino mjesto gdje mogu probati nešto novo.
    Moj atelje je postao kombinacija skladišta i peglaone, da bi izvadila boje i napravila mjesta za slikanje, trebala bi prvo sve pospremiti/izbaciti...
    I istina, ranije dok nisam mogla spavati, kao što je sad slučaj, a to je bilo strašno rijetko,a sad je gotovo pa pravilo, lijepo sam čitala knjigu, a sad tipkam.

Peterlin, nadam se da je to istina što pričaš... Za sad ne zelim ići na ništa dva tri puta tjedno, jer je vrijeme koje bi propustila biti sa Smjehuljicom neprocjenjivo. A, i da odlučim ići, garant bi pola propustila jer md ne bi došao na vrijeme.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I da, kuham u jednom loncu, nije uvijek express, ali toliko povrća koliko ja potrošim za jednu juhu ili rizoto, trazi puno vremena već i za pranje, čišćenje, sjeckanje, ribanje. Meso slabo trošimo, većinom to i cuvalica spece (piletinu), ali nije isto oprati jednu mrkvu koliko je Beti imala u svome foto stripu ili pol kile koliko ja stavim u juhu. I još sjeckam ribam...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja stavljam hrpe povrća
    ali, zato je sjeckalica tu

heboga, nekako mi draže davati savjete o dojenju nego sjeckati mrkvu na jednake kockice

onoga trenutka kada odlučiš što ti je važno, sve će ti biti potaman, vjeruj mi

da je meni netko prije pet godina rekao kako ću djeci baručivati rođendanske torte
    ili kupovati narezane i složene plate u intersparu... ja bih mu vratom zakrenula
    a sad... sva sam ponosna na sebe što se sjetim 24 sata prije otići i naručiti

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

apri, daj mi reci za šta konkretno koristiš tu sjeckalicu?
    ok, za usitnjavanje luka.
    za povrće. za koji tip jela povrće?
    gruntam si koliko bi meni bila od koristi.
    malo prezam od tih kućanskih aparata koji mi na kraju završe u podrumu jer ih ne koristim.
    i, šta mi se dogodi jučer?
    siđem u podrum po blender. dolje mi je jer sam uzela veći pa mi za malo voća ili neke kaše uvijek bio nepraktičan.
    nema blendera.
    vidio moj muž da ga ne koristimo već dugo pa ga poklonio nećaku koji ima bebu.
    i kojem će isto biti nepraktičan jer je veliki, a meni baš sad treba.
    moram si ići kupiti drugi
    šalim se. sama sam si kriva, stvarno ga godinama nisam upotrebljavala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

aj na pp
    već sam dodijala i bogu i vragu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja vec dva rucka mrkvu, persin i luk isjeckala na sitno na tom cudu od Apri, a onda jednu mrkvu nasjekla na kolutice da se vidi da je ima
    gotovo u tren.
    napravila minestrone jucer, ali nisam u expresu, vec u normalnom loncu, krckalo se dok sam ih vozila na taekwondoo (je se tako pise)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja vec dva rucka mrkvu, persin i luk isjeckala na sitno na tom cudu od Apri, a onda jednu mrkvu nasjekla na kolutice da se vidi da je ima

evo, znači, sjeckalica počela izbacivati pretise iz kuhinja!

spajka, možeš li mak mljeti na nju, šta misliš?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e sad ti odmah mak, ne znam ja to ne meljem.
    ali slicna koju imam doma melje secer.
    Apriiiii jel moze mak?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam
    sigurno može, ako melje šećer i orahe usitno skroz
    i ako u 40 sekundi od cijelih lješnjaka napravim maslac od lješnjaka...
    ma može 100%

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

heboga, nekako mi draže davati savjete o dojenju nego sjeckati mrkvu na jednake kockice

da je meni netko prije pet godina rekao kako ću djeci baručivati rođendanske torte
    ili kupovati narezane i složene plate u intersparu... ja bih mu vratom zakrenula

Imam sjecklaicu, Apri, već sam ti lani zahvalila na tom savjetu.
    Ovu: http://www.elipso.hr/mali-kucanski/s...BOSCH-MMR15A1/
    O sjeckanju mrkve vjerujem da znam dovoljno jer sam pohodila nekoliko tečajeva kod Pejića, a oni su od toga napravili čistu filozofiju. Ova sjecklaica mi služi za luk, češnjak, peršin, sladoled od banana, šlag na brzinu, lješnjake i sl na gubo...

Imam i http://www.elipso.hr/mali-kucanski/s.../TEFAL-MB756G/ dragi kupio za rodjendan... a nije znao da zapravo želim ovaj model http://www.elipso.hr/mali-kucanski/s.../TEFAL-MB8115/ koji sjecka i na kockice... ali i ovaj koji imam je super.
    Riba korjenasto povrće, melje orahe poput starinskog ručnog mlinca (gornja sjeckalica me nije fascinirala po tom pitanju, ok je za nuždu, ali to nije to), istina puno vremena sam uštedila... ali i i dalje je količina posla koji se samo množi po kući u nesrazmjeru s količinom vremena.

Ključni problem je tome da sam ja sama, iako imam MD-a, sama sam... njega nema doma do navečer, a kad je doma onda to vrijeme nas troje provodimo zajedno, jer to je važno. I ono vrijeme prije nego on dođe, dok sam sama sa Smjehuljicom provodim s njom... jer to je važno. I usput tu i tamo nešto malo napravim s njom...
    Sve ostalo radim prije posla, dižem se u pet ujutro (ili ranije kao jutros kad ne mogu spavati), jurim po kući ne bi li napravila, kuham, slušam dedin izvještaj o tlaku, bavim se vešom... i nikako da ulovim trenutak da bude sve na svom mjestu... stalno me neki klinac čeka da ga se primim. A radim samo minimum, čisti minimum.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dođi k meni na jabuku
    pa da vidiš šta je hektika, LOOOOL

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mojca, smanji ocekivanja i svedi perfekcionizam na nizi level
    bit ce ti puno lakse

a kako malena bude odrastala, bit ce i vise vremena, sigurno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, tak je to.... Za različita vremena (i obiteljske obveze) treba imati različite taktike organiziranja. Po principu najmanje štete.

Ja sam imala period kad sam naručivala torte (dok sam radila u firmi na drugom kraju grada, a djeca bila u jaslicama), a moji roditelji i dan danas znaju reći "naruči opet onu tortu, jako nam je fina" pa im udovoljim iako sad stignem i mogu i sama.... Zapravo ne sama, nego uz dvojicu sinova koji pomažu - jedan prži lješnjake, drugi ih melje... raspored posla postoji. I sve ide. Moj mlađi uživa slagati platu od sira i kulena, ukrašavati maslinama itd - nemam ja s tim nikakvog posla. ALI tome je prethodio duuuugačak period "kreativnog nereda" u kući. Preživjeli smo. Bilo je bitno da smo čisti, siti (a ne na hrenovkama), da su podovi oprani u vrijeme dok su djeca plazila po njima, a sve ostalo - izborna nastava, ako i kad se stiglo.

A od čistilice sam odustala onog trena kad mi je izvukla suđericu i iščupala ventil vode, napravila poplavu itd. Užaaaaas... Mislim da sam o tome pisala bar isto toliko puta kao apri o Boschovoj sjeckalici.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    bit ce ti puno lakse

Lako je to reći, a teško izvesti, pogotovo kad zađeš u neke godine kad dugo imaš visoke kriterije. I ne pitajte kako znam - iz iskustva.

Umijeće je napraviti kompromis.

I opet se vraćam na onu knjigu Paule Jhung koju svako toliko spomenem: Kako izbjegavati kućanske poslove

"Cveba" iz te knjige je kako koristiti klince koji ne žele nositi papuče da glancaju parkete hodajući u čarapama - samo im malo treba pripomenuti da ne zaobilaze kuteve, he he he....

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, ali onda imam triput veću patnju zbog nedobro opranih čarapa
    ili da svima pokupujem crne?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kupis termo i daš da obuku naopako dok glancaju. Na pravoj strani se neće ni vidjet da su otale prljave.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ahahaha
    ovo je već viši nivo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam već duže vrijeme bez sjeckalice jer sam slomila plastiku oko noževa. I nikako da nazovem servis jel imaju zamjenski dio. Moja je u kompletu s mikserom. No nakon ovoga mislim si da bi ipak mogla uzeti ovu Boschovu
    Posljednje uređivanje od larmama : 23.09.2014. at 08:59

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je odlična ova koju je mojca linkala, ona željena
    http://www.elipso.hr/mali-kucanski/s.../TEFAL-MB8115/

super je što sjecka na kockice i riba

moj blender kad melje orahe ih nekako smoči i nije to to kao na onaj mlinac

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, ali onda imam triput veću patnju zbog nedobro opranih čarapa
    ili da svima pokupujem crne?
    Moj E. ima crne, crne s plavim i sive frotiraste (iz Lidla, za nikakve novce).

A možeš nabaviti i ovo (bit će fora neko vrijeme): http://www.silux.hr/proizvodi/dodatn...oda-walk-clean

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja moram nahvaliti svoj Boschov multipraktik bez kojeg više ne znam napraviti pošten ručak (mm bi rekao, ne znaš ni s njim ) ! Sjecka na kockice, riba povrće - sitnije ili krupnije, reže povrće na šnite - tanje ili deblje, reže povrće na štapiće, ima mali mikser za frapee, sokove... E to je proizvod za koji mi nije žao dati novce, a jako je jednostavan za rukovanje.

Mojca, potpuno te razumijem, prvo dijete, još malo... U toj fazi je i meni još bilo stalo da sve bude tip top. Sad me stvarno nije briga. Neću biti licemjerna, ja bih jako voljela da mi je sve uglancano i da imam takvu energiju da mogu iz dana u dan sve održavati tip top, ali stvarno nije vrijedno živaca, vremena i truda. Sigurna sam da ćeš vremenom to shvatiti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

rehab, koji je to model?

Samo skupljam informacije i tako godinama (jer moj stari multipraktik nikako da rikne), ali zanima me.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rehab, kakav je to?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    bit ce ti puno lakse

Ma koji perfekcionizam...
    Daleko je to od perfekcionizma. Ovo je čisti minimum.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

http://www.njuskalo.hr/image-bigger/...a-13699598.jpg

Evo i mog ljubimca, zaboravila sam da ima cjedilo za agrume. Izgleda kao SF, ali stvarno je prejednostavan za rukovanje, presavršena stvarčica !

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Kupis termo i daš da obuku naopako dok glancaju. Na pravoj strani se neće ni vidjet da su otale prljave.

Zakon!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

emily prvotno napisa Mojca, smanji ocekivanja i svedi perfekcionizam na nizi level
    bit ce ti puno lakse

Lako je to reći, a teško izvesti, pogotovo kad zađeš u neke godine kad dugo imaš visoke kriterije. I ne pitajte kako znam - iz iskustva.

Umijeće je napraviti kompromis.
    vjerujem ti

moji kriteriji su oduvijek niski

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moj E. ima crne, crne s plavim i sive frotiraste (iz Lidla, za nikakve novce).

A možeš nabaviti i ovo (bit će fora neko vrijeme): http://www.silux.hr/proizvodi/dodatn...oda-walk-clean

Ima da vas sve pozovem u goste i obujem vam ove papuče.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš o svemu ovome pričam jučer s frendicom koja puca po šavovima jer kako tvrdi- niš ne stigne.
    Treba preokrenuti prioritete i sve ide.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Samo da se pohvalim da je jučer moj 4-godišnjak sa mnom kuhao juhu od bundeve: sjeckao je luk u Bosch sjeckalici, stavljao začine, vrhnje, miješao...Seka od 9g nije imala interesa za ništa...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ma koji perfekcionizam...
    Daleko je to od perfekcionizma. Ovo je čisti minimum.
    Ali većina nas je iskusila par godina života ispod higijenskog minimuma, jer djeca nikad više neće imati 2 ili 3 godine, a prašine i pesjih dlaka će biti i prije i poslije toga.

Hajde ti lijepo s curicom popodne skupljati kestene i žireve po kvartu, pa radite ovo: http://www.silux.hr/proizvodi/dodatn...oda-walk-clean

A kad bude trebalo čistiti, zažmiri na jedno oko.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja moram nahvaliti svoj Boschov multipraktik bez kojeg više ne znam napraviti pošten ručak (mm bi rekao, ne znaš ni s njim ) ! Sjecka na kockice, riba povrće - sitnije ili krupnije, reže povrće na šnite - tanje ili deblje, reže povrće na štapiće, ima mali mikser za frapee, sokove... E to je proizvod za koji mi nije žao dati novce, a jako je jednostavan za rukovanje.

Mojca, potpuno te razumijem, prvo dijete, još malo... U toj fazi je i meni još bilo stalo da sve bude tip top. Sad me stvarno nije briga. Neću biti licemjerna, ja bih jako voljela da mi je sve uglancano i da imam takvu energiju da mogu iz dana u dan sve održavati tip top, ali stvarno nije vrijedno živaca, vremena i truda. Sigurna sam da ćeš vremenom to shvatiti.

I mene zanima koji je to model?

Ma koji tip-top... ni prašinu više ne brišem češće od jednom u deset dana i to samo s tamnih površina... sreća pa uz ovu silnu kiše i nije bilo tako puno prašine kao inače...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovaj bijeli nastavak s noževima je za sjeckanje, njega najviše koristim. Drugi bijeli nastavak je za ove metalne diskove. To su tri metalna diska za ribanje, rezanje na šnite i rezanje na štapiće. Svaki disk ima nož na dvije strane, pa okrećete disk ovisno želite li deblje ili tanje šnite, krupnije ili sitnije naribano povrće, itd. Ova posudica smještena iznad na multipraktiku je za sokove, to najrjeđe koristim. Ove dvije posudice za žutim umetkom unutra su za cijeđenje agruma, iscijedi ih do zadnje kapi, praktično ako pravite bokal limunade i slično.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da se pohvalim da je jučer moj 4-godišnjak sa mnom kuhao juhu od bundeve: sjeckao je luk u Bosch sjeckalici, stavljao začine, vrhnje, miješao...Seka od 9g nije imala interesa za ništa...
    I ovo je tipično - klinci dođu u fazu kad ih više zanima društvo nego mamina kuhinja. I zato je bitno četverogodišnjaku dati da kuha juhu od bundeve s mamom. Bar će znati da se i to može. A kad prođu "mali pubertet" (i kad se osjete sposobnim za nešto ozbiljnije) vratit će se u kuhinju. Barem su se moji vratili. S pol guzice dobrovoljno, a drugu polovicu smo malo potaknuli, he he he....

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I mene zanima koji je to model?
    Stavila sam iznad sliku, vidiš li ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stavila sam iznad sliku, vidiš li ?
    Nema slike.

Možeš samo i napisati koji je model, pa ćemo mi naći sliku.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku

tako ti je i kod nas
    on je sa pet pravio buhtle (sve što nije vezano uz pećnicu), a ona je sa 11 prvi put ispekla jaje

ali zato ona čita od 4. (prave knjige), a on ne zna spojiti četiri slova u riječ
    i aj ti sad reci!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ali većina nas je iskusila par godina života ispod higijenskog minimuma, jer djeca nikad više neće imati 2 ili 3 godine, a prašine i pesjih dlaka će biti i prije i poslije toga.

Hajde ti lijepo s curicom popodne skupljati kestene i žireve po kvartu, pa radite ovo: http://www.silux.hr/proizvodi/dodatn...oda-walk-clean

A kad bude trebalo čistiti, zažmiri na jedno oko.
    Hvala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nema slike.

previše dijelova
    prekomplicirano za mene

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nema slike.

http://www.njuskalo.hr/image-bigger/...a-13699598.jpg

mcm 2200-450w

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala.
    Sh*t!
    Ovo sam mislila: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...qoPseOpRtby9Fe

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

previše dijelova
    prekomplicirano za mene
    Previše, ako je tebi dovoljna sprava samo za sjeckanje.
    Meni često treba za rezanje na šnite, npr. šampinjone ili krumpir, ili za ribanje - kupus, mrkva, itd.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E, fala! ALi to imam i rado bih nešto jednostavnije, za svakodnevnu upotrebu. Nije ovaj loš, ali nemam prostora na radnoj plohi, pa mi je tlaka to stalno rastepati i sastavljati. A za one koji imaju mjesta - to je prava stvar.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

To već radimo.
    Tamo gdje vodimo pesicu na fizikalnu je sve puno kestenja, uvijek se vratimo punih džepova. Jako je uzbudljivo skupljati kestenje po kiši... a tek bockave kućice.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

E, fala! ALi to imam i rado bih nešto jednostavnije, za svakodnevnu upotrebu. Nije ovaj loš, ali nemam prostora na radnoj plohi, pa mi je tlaka to stalno rastepati i sastavljati. A za one koji imaju mjesta - to je prava stvar.
    Onda su ti vjerojatno dovoljne ove male sjeckalice kakvu ima Apri, ovo je zbilja jednostavan multipraktik.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jer i ja to isto pokušavam, ali ne stižem. Jedno dijete koje želi sujedlovati u svemu, a ja joj to želim i omogućiti, pa nam za paniranje ili pravljenje kolača treba i usisavač
    MD nikad nije doma, dva psa, deda od 88 godina, dva stana u kući, život na dvije etaže koje nisu spojene (svekar je na etaži između) veliko stubište u honik, dva dvorišta, kiša, blato... pa sad je i pesica bila operirana cijeli tjedan je bio u znaku toga, veš se gomila, svugdje zaostaci... osjećam se kao u tvornici... ako nešto propustim napraviti, lančana reakcija je strašna. Čistilica dolazi jednom tjedno na par sati i to što napravi je pomozibože... ali bar nešto ja ne moram... Dođe vikend, bude mi stresan za poluditi, zbrišemo nekud van, a kad se vratimo poživčanim jer nisam ništa napravila... i tako u krug. Ako idem napraviti nešto ekstra, npr. nešto za zimnicu ili malo složeniji ručak, ode sve kvragu... O čitanju i hobijima nema ni govora.

Ne znam koliko ti je dijete, ali ako je malo naravno da je teže.

Netko reče da odhebeš perfekcionizam - slažem se.

Meni je recimo peglanje bilo užasno velika stavka koja oduzima previše dragocjenog vremena - nabavila sam sušilicu i peglu palim samo kad moram nešto poravnati = ooogromna ušteda vremena.

Ako već imaš čistilicu - uvali joj poslove koji su tebi najteži i s kojima možeš čekati tjedan dana dok ponovno ne dođe.

Sve ostalo rasporedi usputno...npr. našpricaj kadu, wc, umivaonik...dok to stoji ubaci veš u mašinu.Ovo je odstajalo i treba ti ravno 1 minuta da prebrišeš.
    Ako to radiš svaki dan uštedit ćeš hrpu vremena nego da radiš tipa jednom tjedno.

Isto tako i s kuhinjom - kako kuhaš tako i čistiš za sobom i automatski brišeš radnu površinu, fronte i zglancaš sudoper.
    Za to je također potrebno par minuta, a ako se radi svaki dan nema većih zaprljanja.

Kod mene je osnovno pravilo u tjednu da se svi poslovi moraju obaviti dok se kuha.Ja doslovno ubacim u petu i letam vamo tamo.
    Za poslije si jedino ostavim stavljanje veša u sušilicu i spremanje istog i eventualno pečenje buhtli, kiflica ili nečeg sl.

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Meni je ovo o čemu dolega priča čisti sf. Ja sam se nekako nadala da ću postati organiziranija kad rodim, međutim to je eskaliralo.
    Razumijem točno kako se Mojca osjeća. Nakon što skuham ručak, moram pospremati kuhinju oko sat vremena jer to kakav sam ja nered u stanju proizvesti radi jednog ručka neshvatljiv. To što je ručak uglavnom zbilja prefin mi na kraju prisjedne.
    O planini neispeganog veša neću ni početi.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mojca, žao mi je što ti je teško. ne bih nikako da zvučim kao da pametujem, ili nešto dociram.
    No rekla bih, par stvari, pa ako možeš i njih nešto izvuči onda super, ako ne možeš, onda zaboravi.

Ja mislim da je važno ono, što od nas čini (u globalu gledano) zadovoljnima, koliko toliko ispunjenima i uravnoteženim osobama. Ako nas to što mislimo da je važno čini kronično nezadovoljnima, umornima, prilično neuravnoteženima, itd... Onda nešto ne štima.
    Svatko od nas ima i dane i tjedna i mjesece kad je na rubu snaga u ime nekog"višeg" cilja. No ako to od temporarnog pređe u kronično, onda je vrijeme za razgovor sa samim sobom.

Nije poanta ni u zimnici, ni u tome što radiš. Imaš ljude koji svakodnevno kuhaju pet sljedova, rade mermelade, zimnice, torte i sto čuda - no poanta je ako iz njih zrači entuzijazam, uživanje, ono " u skladu sam sam sa sobom i sa svemirom" onda je to odlično. Ne poznajem dolegu, ali recimo njen post mi tako zvuči.
    No ako tome nije tako, ako je čovjek na rubu živčanog sloja, onda ni jedna zimnica, napravljena torta, opeglana košulja, ili neki poslovni projekt nije vrijedan toga.
    Ja kad tebe čitam ( sjećam se i od prije, na sličnim temama) imam osjećaj, kao da se ti osjećaš kao da su ti se neke sudbinske stvari natovarile na glavu i tu tu ništa ne možeš.

Realno gledajući postoje naravno stvari koje su naprosto sudbina, ili koje je teško promijeniti, no ipak je sasvim dovoljan broj stvari koje itekako možemo promjeniti. Samo treba promijenti način gledanja
    na stvari.
    Pa eto par sasvim pragmatičnih prijedloga:
    Kažeš, ni ne znaš kako si došla do toga da ti je kuhinja postala jedino mjesto isprobavanja? Pa nije ni važno. Naprosto izađi iz toga, odmah.
    Kada ste navečer vas troje zajedno, lijepo budite zajedno tako da vas dvoje sjeckate tu mrkvicu ili što već i skuhate ručak za sutra. Pri tom se smijite i brbljajte sa smjehuljicom, blesavite se i
    uživajte.
    Ne znam kakvi su ti financijski okviri, ali razmisli i o tome, da umjesto sa te izbezumljije filozofija sjeckanja mrkvice od pejića, da naprosto naručiš jelo kod njih. ( ne znam koji su im cijene, ni njima ni nekim drugim bio dostavama, istraži)
    Umjesto da zimnicuješ, uloži to vrijeme da nađeš dobru čistilicu. Kad imaš novac za nju, prilično je nerazumno da plačaš loše obavljen posao. Vjerujem tvom iskustvu, ali matematički statistički je logično da postoje i dobre i sposobne.
    I prvenstveno, odmakni se od toga što je važno i što moraš. I razmisli što te veseli, što te čini živom, što želiš da tvoj život jest. Samo taj jedan jedini imamo.

Nije važno što osoba A može. Ti nisi osoba A. Ti si osoba mojca. Pa ako tebe taj multitaskig uništava, onda on nije za tebe. Za tebe je nešto drugo. A što to drugo jest, moraš sama pronači. A prepoznati ćeš lako. Jer ćeš biti živa, nasmijana i u ljubavi sa životom.

Ps. Razmisli da za probu, ti i tvoj dragi malčice zamijenite uloge.

Stranica 8 od 15 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •