Pokazuje rezultate 1 do 50 od 724

Tema: Djeca u kuhinji

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Jer i ja to isto pokušavam, ali ne stižem. Jedno dijete koje želi sujedlovati u svemu, a ja joj to želim i omogućiti, pa nam za paniranje ili pravljenje kolača treba i usisavač
    MD nikad nije doma, dva psa, deda od 88 godina, dva stana u kući, život na dvije etaže koje nisu spojene (svekar je na etaži između) veliko stubište u honik, dva dvorišta, kiša, blato... pa sad je i pesica bila operirana cijeli tjedan je bio u znaku toga, veš se gomila, svugdje zaostaci... osjećam se kao u tvornici... ako nešto propustim napraviti, lančana reakcija je strašna. Čistilica dolazi jednom tjedno na par sati i to što napravi je pomozibože... ali bar nešto ja ne moram... Dođe vikend, bude mi stresan za poluditi, zbrišemo nekud van, a kad se vratimo poživčanim jer nisam ništa napravila... i tako u krug. Ako idem napraviti nešto ekstra, npr. nešto za zimnicu ili malo složeniji ručak, ode sve kvragu... O čitanju i hobijima nema ni govora.

Ne znam koliko ti je dijete, ali ako je malo naravno da je teže.

Netko reče da odhebeš perfekcionizam - slažem se.

Meni je recimo peglanje bilo užasno velika stavka koja oduzima previše dragocjenog vremena - nabavila sam sušilicu i peglu palim samo kad moram nešto poravnati = ooogromna ušteda vremena.

Ako već imaš čistilicu - uvali joj poslove koji su tebi najteži i s kojima možeš čekati tjedan dana dok ponovno ne dođe.

Sve ostalo rasporedi usputno...npr. našpricaj kadu, wc, umivaonik...dok to stoji ubaci veš u mašinu.Ovo je odstajalo i treba ti ravno 1 minuta da prebrišeš.
    Ako to radiš svaki dan uštedit ćeš hrpu vremena nego da radiš tipa jednom tjedno.

Isto tako i s kuhinjom - kako kuhaš tako i čistiš za sobom i automatski brišeš radnu površinu, fronte i zglancaš sudoper.
    Za to je također potrebno par minuta, a ako se radi svaki dan nema većih zaprljanja.

Kod mene je osnovno pravilo u tjednu da se svi poslovi moraju obaviti dok se kuha.Ja doslovno ubacim u petu i letam vamo tamo.
    Za poslije si jedino ostavim stavljanje veša u sušilicu i spremanje istog i eventualno pečenje buhtli, kiflica ili nečeg sl.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koliko ti je dijete, ali ako je malo naravno da je teže.

Netko reče da odhebeš perfekcionizam - slažem se.

Meni je recimo peglanje bilo užasno velika stavka koja oduzima previše dragocjenog vremena - nabavila sam sušilicu i peglu palim samo kad moram nešto poravnati = ooogromna ušteda vremena.

Ako već imaš čistilicu - uvali joj poslove koji su tebi najteži i s kojima možeš čekati tjedan dana dok ponovno ne dođe.

Sve ostalo rasporedi usputno...npr. našpricaj kadu, wc, umivaonik...dok to stoji ubaci veš u mašinu.Ovo je odstajalo i treba ti ravno 1 minuta da prebrišeš.
    Ako to radiš svaki dan uštedit ćeš hrpu vremena nego da radiš tipa jednom tjedno.

Isto tako i s kuhinjom - kako kuhaš tako i čistiš za sobom i automatski brišeš radnu površinu, fronte i zglancaš sudoper.
    Za to je također potrebno par minuta, a ako se radi svaki dan nema većih zaprljanja.

Kod mene je osnovno pravilo u tjednu da se svi poslovi moraju obaviti dok se kuha.Ja doslovno ubacim u petu i letam vamo tamo.
    Za poslije si jedino ostavim stavljanje veša u sušilicu i spremanje istog i eventualno pečenje buhtli, kiflica ili nečeg sl.

Kuhinja i kupaona nisu problem. To je uredno. Pukla bi da to nije.
    Kupaonu preletim svako jutro u tri minute. Kuhinju ostavljam čistu nakon jutarnjeg kuhanja, podove metem/usisavam pa i ovlaš opreme svako jutro. Nadam s eda će to sad otpasti jer je Smjehuljica krenula u vrtić (3 godine), pa neće biti doma s čuvalicom preko dana.

Sušilicu i parnu stanicu imam. Unatoč sušilici peglam jer je dva kata niže, pa ne čujem da je završila, zaboravim na nju... dok se sjetim, sve se zgužva pa moram peglati. nastojim sve napraviti preko tjedna da nam vikendi budu slobodni...
    Osnovni problem je život na dvije etaže (s etažom između)... u planu je reorganizacija životnog prostora... ali tko zna kad i kako.
    Drugi problem je što sam sama, MD radi non stop, pa i kad je doma. Kad stigne uključen je u sve.
    Treći problem je reciklaža. Dok sve to odvojim skupim, kartoni od jaja, pet ambalaža, stari kruh....
    A tek Smjehuljicina robica, tone premale robe i nešto prevelike... pa stalno netko nekome preko mene šalje neke vreće s robom, pa taj ne dođe, pa mi se to mota pod nogama...

Čistilici se ne usudim dati ništa osim poda i prozora. Dovoljno štete je napravila. Jedino kad je na godišnjem dobro radi. Držimo ju jer je već 15 godina kod nas, dobro se kuži s dedom, imamo puno povjerenje u nju. Ali ona ne može više od jednom tjedno.

A i nemam snage za još jednu čistilicu. dovoljno ih je bilo, svaka je super prva tri dolaska, nakon toga srednja žalost.
    Ali, ako netko ima savršenu, molim javite.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se slažem s dolegom. Cistilica koja pere prozore svaki tjedan.., hmhm
    Pa neka usisa i opere podove, kupaonu, kuhinju, taj dan kad kuhaš ostaviš nered, pegla, stavlja sušiti veš, briše prašinu, posloži nered.... Ili već ono sto vam najviše olakšava život.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku

dolega, ovo je istina, sve je tako kako pišeš.
    nekada davno ja sam isto bila bezglava i neorganizirana.
    svom mužu zahvaljujem na ovome kakva sam danas, on me naučio ovim prejednostavnim, ali važnim principima preživljavanja: organizacija i samo organizacija.
    koja je više od pola posla.
    ali, gle, iskreno rečeno ti moraš željeti mrdnuti dupetom, ne samo znati da to tako treba.
    sve je istina da ako održavaš svaki dan to je pola sata sve skupa.
    ali treba se natjerati raditi tako, a da je to jednostavno svi bi bili organizirani.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •