-
Mojca, žao mi je što ti je teško.
ne bih nikako da zvučim kao da pametujem, ili nešto dociram.
No rekla bih, par stvari, pa ako možeš i njih nešto izvuči onda super, ako ne možeš, onda zaboravi.
Ja mislim da je važno ono, što od nas čini (u globalu gledano) zadovoljnima, koliko toliko ispunjenima i uravnoteženim osobama. Ako nas to što mislimo da je važno čini kronično nezadovoljnima, umornima, prilično neuravnoteženima, itd... Onda nešto ne štima.
Svatko od nas ima i dane i tjedna i mjesece kad je na rubu snaga u ime nekog"višeg" cilja. No ako to od temporarnog pređe u kronično, onda je vrijeme za razgovor sa samim sobom. 
Nije poanta ni u zimnici, ni u tome što radiš. Imaš ljude koji svakodnevno kuhaju pet sljedova, rade mermelade, zimnice, torte i sto čuda - no poanta je ako iz njih zrači entuzijazam, uživanje, ono " u skladu sam sam sa sobom i sa svemirom" onda je to odlično. Ne poznajem dolegu, ali recimo njen post mi tako zvuči.
No ako tome nije tako, ako je čovjek na rubu živčanog sloja, onda ni jedna zimnica, napravljena torta, opeglana košulja, ili neki poslovni projekt nije vrijedan toga.
Ja kad tebe čitam ( sjećam se i od prije, na sličnim temama) imam osjećaj, kao da se ti osjećaš kao da su ti se neke sudbinske stvari natovarile na glavu i tu tu ništa ne možeš.
Realno gledajući postoje naravno stvari koje su naprosto sudbina, ili koje je teško promijeniti, no ipak je sasvim dovoljan broj stvari koje itekako možemo promjeniti. Samo treba promijenti način gledanja
na stvari.
Pa eto par sasvim pragmatičnih prijedloga:
Kažeš, ni ne znaš kako si došla do toga da ti je kuhinja postala jedino mjesto isprobavanja? Pa nije ni važno. Naprosto izađi iz toga, odmah.
Kada ste navečer vas troje zajedno, lijepo budite zajedno tako da vas dvoje sjeckate tu mrkvicu ili što već i skuhate ručak za sutra. Pri tom se smijite i brbljajte sa smjehuljicom, blesavite se i
uživajte.
Ne znam kakvi su ti financijski okviri, ali razmisli i o tome, da umjesto sa te izbezumljije filozofija sjeckanja mrkvice od pejića, da naprosto naručiš jelo kod njih. ( ne znam koji su im cijene, ni njima ni nekim drugim bio dostavama, istraži)
Umjesto da zimnicuješ, uloži to vrijeme da nađeš dobru čistilicu. Kad imaš novac za nju, prilično je nerazumno da plačaš loše obavljen posao. Vjerujem tvom iskustvu, ali matematički statistički je logično da postoje i dobre i sposobne.
I prvenstveno, odmakni se od toga što je važno i što moraš. I razmisli što te veseli, što te čini živom, što želiš da tvoj život jest. Samo taj jedan jedini imamo.
Nije važno što osoba A može. Ti nisi osoba A. Ti si osoba mojca. Pa ako tebe taj multitaskig uništava, onda on nije za tebe. Za tebe je nešto drugo. A što to drugo jest, moraš sama pronači. A prepoznati ćeš lako. Jer ćeš biti živa, nasmijana i u ljubavi sa životom.
Ps. Razmisli da za probu, ti i tvoj dragi malčice zamijenite uloge.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma