Stranica 100 od 581 PrviPrvi ... 50909899100101102110150200 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,951 do 5,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    To sa rukama je sindrom karpalnog tunela u trudnoći. Neugodan, ali bezopasan. Ne liječi se. Porod je lijek

Nastaje zbog nakupljanja vode u tijelu trudnice.

Jep, znam. Pomaze ( jaaaaaako malo, ali pomogne) bandaža ili udlaga ( ja sam si stavila sportsku bandazu) i drzanje sake na ravnom, pogotovo kod spavanja. Nocas sam drzala ruku ravno na jastuku i nije mi toliko trnula ruka. Nocas budem spavala i sa bandazom i sa rukom na jastuku i nadam se barem malom olaksanju. Sad mi je samo jagodica palca cijeli dan utrnuta, a do danas su mi dva dana bile jagodice palca, kaziprsta i srednjaka utrnute, a ujutro mi je cijela saka bila bolna i utrnuta. Rekla mi je frendica da je jedini siguran lijek za ovu tegobu porod

Sent from my iPhone using Tapatalk

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja umirem od gladi, obecali su 6 obroka pa me preselili na drugi kat i ostala bez tog 6.Vecera je u pola 6, a oni tako,nehumano inace uzv super,malo je manje dobila nego kaj smo mislili,sve mjere su za 33+3,2200g.Uglavnom dosadno,cekam vecernji ctg.

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

KrisZg- kak dugo budes u bolnici? U kojoj si?
    Ma budes ti to izdrzala, sutra bude slađi doručak

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

U Merkuru,nemam pojma...

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kris znam taj osjecaj odvratne gladi a oni ti nedaju jest. Uh...izdrzat ces ti to ssigurna sam. A da prosvercas nekaj hrane?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ah nije u tome poanta,nisam mala pa da krsim dijetu da mi skoci secer pa da me drze dulje.Prezivjela noc,cekam dorucak,ctg uredan.

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Tina sutra si 36-i tjedan, zar ne?

Bit će sve dobro, mora! Drži se, još malo i Jan je u tvojim rukama

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj TrudyC prvotno napisa Vidi poruku
    Tina sutra si 36-i tjedan, zar ne?

Bit će sve dobro, mora! Drži se, još malo i Jan je u tvojim rukama
    Sutra mi je 36 tt. Ako izdrzim slijedeći petak skidaju sav, a onda kud koji...

Floridita - blues je zbog moje kćeri koja je prvasic, a mame joj nema doma. I koja je jako tužna i teško podnosi ovi situaciju.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ah nije u tome poanta,nisam mala pa da krsim dijetu da mi skoci secer pa da me drze dulje.Prezivjela noc,cekam dorucak,ctg uredan.
    A sorry nisam znala da si na djeti. Onda si kupi ak vec nisi one grickalice od rize. To mozes jest uvijek jer su bas za dijabeticare.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pitanje...ja sam sad 5+2 i stvarno sam napuhnuta! Pretpostavljam da je to normalno? Bas mi smeta to...u prvoj t mislim da nisam imala tih problema.
    I onak osjetim povremeno dolje kao da me neato lagano pikne ili slicno onom kad m dolazi..m...Normalno ili?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

nivesa ja nisam mogla sjediti normalno koliko sam bila napuhnuta, i stalno me probadalo, ali ništa neizdrživo,,, cure pitanje sada sam 15+4 jel moguće da osjetim bebu, znam ponekad zabridit stomak, kao da me nešto poškaklja, znam da je prerano jer i prva je trudnoća, alli čitala sam na internetu da prve pokrete osjetiš kao mjehuriće i leptiriće????

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam cula bebicu vec sa nekih 14 tt, kao da je netko pokucao iznutra isto prva trudnoca Ma,to mi iz IVF- a od zelje cujemo ranije

Kris, izdrzi, uz toliku glad secer ce bit vrhunski

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mozes. Bas tako kao leptirice ili mjehurice. Svako je individualan nemoras spadat u statistiku pa osjetit sa 17-18 zato jer vecina tak.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj floridita prvotno napisa Vidi poruku
    curke, jel koja od vas ima filing da je bebina glavica dole nisko u rodnici??? ja se danas ne mogu ustat, prošetat, pomaknut s lijeva na desno, tj nagnut se s lijeva na desno kad sjedim jer imam neakav pikajući osjećaj dolje niskoniskoniskoniskoniskoooooo - šta bi to moglo biti? kaj mi je moja bucka nasjela na cervix?
    Točno ovako sam se osjećala negdje tamo oko 36. - 37. tjedna. Odjednom skoro da nisam mogla hodati od pritiska. I već sam pomislila da je to početak poroda i uplašila se da ću opet roditi ranije, kad ono - ništa. Kako došlo - tako prošlo. U međuvremenu prošao i termin i još uvijek ni p od poroda na vidiku.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Evo mene sa pregleda..sve super..nije vise na zadak...danas 29+6 procjenjen na 1,6 kg..

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

anabeg , da li možda znaš mjere sa pregleda u 26 tjednu ? mene prestrašili da je glavica za tjedan dana manja ...

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Super!

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nivesa baš mi je drago radi tebe
    anabeg super za pregled, lipo što se bebo okrenija! Ja sutra imam pregled, bit ćemo 32+3, nadam se da se i moja bebica okrenila i da se cevix nije skratio!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene sa pregleda..sve super..nije vise na zadak...danas 29+6 procjenjen na 1,6 kg..
    Super!!! A mi smo izgleda terminuse!!!!! I meni je 29+6 danas

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

funky, bome prave terminuše ajde pratimo se sretno do kraja!!!

Baš me današnji pregled umirio. Baš je detaljno sve pregledao, glavu, srce, želudčić, bubrege, mjehur..sve mjere su super..zatvorena..cerviks je zadnji put bio 3,75, a danas 3,9..neznam jel zadnji put malo krivo izmjerio ili je sad još veći, uglavnom super. ušće znak T. Ma baš sve ok.. Sad sam se napunila pozitivnom energijom do sljedećeg pregleda, koji je za 3 tjedna.

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Moja bebica se od sinoć toliko rita, stomak mi je na sve strane, koliko god mi je to super i slatko, ponekad baš zna biti bolno. Ako se sad nije namjestila i okrenula, ne virujem da će do poroda

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

loly jel tebi ono pregled danas? ili sam nešto krivo pohvatala..
    nadam se da se okrenula ja sam se isto bojala da se neće okrenuti, ali eto okrenuo se..valjda će tako i ostati...

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Je evo idem upravo na pregled, javim se sa vijestima, dobrim, nadam se!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Danas prvi pregled...osim ak me dr ne odbije jer idem iduci tj u vinogradsku....uh drzite mii fige!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Nivesa ti si trudna? Jeeej
    Kako sam to propustila, a pratim vas sve i navijam
    Sretno, sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Loly prvotno napisa Vidi poruku
    Je evo idem upravo na pregled, javim se sa vijestima, dobrim, nadam se!
    Loly srico ajde ne panici okrenit ce se do 11 miseca evo vibre ~~~~~~~~~~~~

floridita avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa Vidi poruku
    Floridita - blues je zbog moje kćeri koja je prvasic, a mame joj nema doma. I koja je jako tužna i teško podnosi ovi situaciju.
    a mišica malena, ma bude ona to sve preživjela kad braco dode domeka
    danas ti je 36 tjedana - sad još malo i domeka si. sigurno bude malo ranije bio porod obzirom na serklažu, ali beba je sad već prilično zrela i bilo bude sve super. držim fige i šaljem ti ogromanjske puse i vjerujem da će sve bit super. neko to od gore vidi sve

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ah propustila sam prije pročitati da i nivesa ide na pregled..vrati nam se i ti sa dobrim vijestima

Loly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

nivesa sretno danas
    TinaB drži se!
    Kris kakvo je kod tebe stanje?
    Kod nas sve super, bebica se okrenila glavicom, cervix se još malo skratio, ništa zabrinjavajuće, bebica procijenjena na 2200 g

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Nivesa i Loly,za lijepe vijesti sa uzv ~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
    Ja pak imam lose vijesti,na cerviksu nadena e coli i uveli su mi klavocin 3*1 venozno. Ne moram vam niti reci koliki je strah od ove bestije !!! Tek smo 25+5 tt

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a hebe mu Murypa kako ta beštija se uvukla,a kod mene urinokultura sve ok pokazala,a toliko toga u sedimentaciji je bilo,neka si ti sad tamo beba je velika i bit če to dobro pusa mislim na tebe terminušo

ARIANM avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj nalaz OGTT natašte 5,2 nakon 1 h 9,1 i nakon 2h 6,2. Dr. mi samo telefonski očitao i kaže dijeta da je ovaj srednji previsok. Tko se kuži u ovo. Ima li netko da zna kakva je to prehrana,sjećam se da je netko spominjao da može poslati pa ako ima dobre duše nek mi javi. Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Jo,i u mene je UK sterilna unatoc visokim leukociima u urinu,ali bris cerviksa pokazao EColi ...samo se nadam da ju antibiotik ubije!!!

saraya avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Moj nalaz OGTT natašte 5,2 nakon 1 h 9,1 i nakon 2h 6,2. Dr. mi samo telefonski očitao i kaže dijeta da je ovaj srednji previsok. Tko se kuži u ovo. Ima li netko da zna kakva je to prehrana,sjećam se da je netko spominjao da može poslati pa ako ima dobre duše nek mi javi. Hvala
    ah...velkam t d klab vidi nije tako strašno...ali ćeš pripaziti i malo brojati šta jedeš...nemam nigdje zapisano, ali uglavnom, više manjih obroka dnevno...ja čak doručkujem šnitu kruha, margarin i med+čaša mlijeka, mali žličica pekmeza na kruh...neće biti ništa, ali onda gledaj da taj dan balansiraš sa šećerom, nakon toga nemoj cappucino s 2 žlice šećera nego gorku nesicu, ili čaj, pa onda neku voćku, pazi sada na grožđe, ono je puno šećera, bolje jabuke, mandarine, ali ne ono-sjednem pa jedem, nego 2 voćloce o gotovo, pa za 2h opet nešto...znači poanta je u disciplini...mene je dugo patilo kako znam šta puno diže šećer, pa sam si kupila aparatić za dijabetičare...pazi se sokova, ja sam ih izbacila...to mi se pokazalo kao gore od reda čokolade...u dm-u imaš dorina čokolada sa steviom-udri zanimljivo, čokolino mi se pokazao da mi ne diže šećer...mjerila sat vremena iza obroka...kod ručkova i glavnih obroka pazi samo da kao prvo ne grabiš ponovno i ako jedeš rižu ili tijesto, nemoj navaliti još i na kruh uz to...eto to je uglavnom to i ne brigaj...malo su prerigorozni ti naši doktori...ali radi tvoje savjesti postupi tako...to nije klasična dijeta, nego manje u više obroka i dosta vode

a da se pohvalim s glavoboljama, evo ih već tjedan dana...i stalno čekam da stanu...istina nisu toliko intenzivne kao na početku, ali uh..

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja sam valjda sutra kuci, strogo moram paziti kaj jedem i opet kontrola u dnevnoj na vv.Tu su zaista svi super i pazljivi,nemam se na kaj pozaliti.

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Nivesa i Loly,za lijepe vijesti sa uzv ~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
    Ja pak imam lose vijesti,na cerviksu nadena e coli i uveli su mi klavocin 3*1 venozno. Ne moram vam niti reci koliki je strah od ove bestije !!! Tek smo 25+5 tt
    Muy nadam se da ce sve bit ok jer ipak su skuzili na vrijeme.
    Ja sam bila kod dr na uzv. 5+3 ne cuju se jos otkucaji al je rekao da sve izgleda za sad ok. Da mozda iduci tj cujemo srceko.

Blueone1 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj ARIANM prvotno napisa Vidi poruku
    Šaljem u privatnoj poruci, ali nakon 1 h referentna vrijednost je do 10, a ti imaš 9, tako da stvarno ne znam o čemu priča tvoj doktor!
    Posljednje uređivanje od Blueone1 : 03.10.2014. at 18:26

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bravo Nivesa,a slijedeci tjedan cekamo ~~~~~~~~~~~!!

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Uh uh...daleko je to...

piki avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    690

Početno

Nivesa ~~~~~~~ za srceko drugi tj.
    Arianm nedaj se bez razloga strpati u kategoriju gestacijskog dijabetesa jer to povlaci svasta za sobom. Meni su zbog toga indiucirali porod prije termina jer eto da se ne zakomplicira.

Krtica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Cure jel vas ginekolog slao vaditi tsh? Ja sam 23tt i tsh mi je 3.06. Dr kaže da je malo povišen pa sam sva uplašena. Jel netko ima ikakvih saznanja ili nalaz sličan mome. Uglavnom dr je rekao da na sljedećem pregledu ćemo dogovoriti daljnje pretrage, a pregled je 21. pa mi nekako dugo čekati.
    Ogtt sam radila al meni je vađena krv nakon sat vremena a ne nakon 2 sata. Primarna ginekologinja mi krivu uputnicu poslala, a trudnoću vodim kod privatnika. U startu mi je bil 5,0, nakon 1h 6.8. Jel nakon dva sata bude viši ili niži u odnosu na 1 sat nakon ispijanja glukoze?

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mene je slao vaditi TSH na samom pocetku trudnoce i bio je ok nalaz, negdje oko 1 ako se dobro sjecam.

OGTT sam radila oko 20. tt i kod mene su vadiki krv samo nataste i nakon 2 sata, obe vrijednosti su bile ispod 5 pa mislim da ti nakon sat vremena vjerojatno secer skoci od glukoze, a nakon dva da se treba smanjiti.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

startni mora biti ispod 5,1, srednji ili taj nakon 1 sat mora biti ispod 10, a nakon 2 sata ne smije biti veći od 8,5..Krtice mislim da je tvoj nalaz dobar..tsh sam vadila negdje oko 15 tjedna i rezultat je bio 2,030 što je ok..baš sam sad išla gledati u nalaz ref. interval za tsh je 0.270-4.200.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nataste mora biti do 5.1,jako su rigorozni sto se toga tice.Tsh u trudnoci mora biti ispod 2.5 i to se regulira terapijom. Danas idem kuci weee

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni je za malo povisen TSH ( ali u granicama) ipak u trudnoci dalo eutirox od 25, mislim da je to najmanja doza,sad se TSH vrti negdje oko 1, kaze dr ne prekidati terapiju u trudnoci, pijem jednu tabletu ujutro nataste,ne smije se nista jesti nakon nje pola sata...
    Kris, super za otpust, mozes li doma i onaj sesti obrok smazati?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ma mogu, vazno je jesti po malo svakih 2,5h. Mala se spustila, napisali su glavica na ulazu u zdjelicu, F=x/2...tako da sada samo cekanje

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Papi,papi i odmaraj...neka te jos malo 2 u 1

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jep, znam. Pomaze ( jaaaaaako malo, ali pomogne) bandaža ili udlaga ( ja sam si stavila sportsku bandazu) i drzanje sake na ravnom, pogotovo kod spavanja. Nocas sam drzala ruku ravno na jastuku i nije mi toliko trnula ruka. Nocas budem spavala i sa bandazom i sa rukom na jastuku i nadam se barem malom olaksanju. Sad mi je samo jagodica palca cijeli dan utrnuta, a do danas su mi dva dana bile jagodice palca, kaziprsta i srednjaka utrnute, a ujutro mi je cijela saka bila bolna i utrnuta. Rekla mi je frendica da je jedini siguran lijek za ovu tegobu porod
    Evo ga! Danas je i meni krenulo....trnci u rukama i nogama...čini mi se da sam i natečena, na nogama se ne vidi zglob, nestao je Ugodan osjećaj nije nikako, a do poroda ima još 4 tjedna....osim ako mališan ne odluči ranije..(nadam se da hoće, pa makar tjedan dana ranije...)

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a mišica malena, ma bude ona to sve preživjela kad braco dode domeka
    danas ti je 36 tjedana - sad još malo i domeka si. sigurno bude malo ranije bio porod obzirom na serklažu, ali beba je sad već prilično zrela i bilo bude sve super. držim fige i šaljem ti ogromanjske puse i vjerujem da će sve bit super. neko to od gore vidi sve
    U petak bi mi trebali skinuti sav pa se nadam da ce onda krenuti.
    Neka neko od gore povuče tako konce....

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

TinaB, još samo malo... Znam da ti se i taj dan čini jako daleko, ali i to će proći...najbitnije je da sve prođe kako treba No kako to da šav skidaju sa 37 tt, zar ne treba čekati punih 38 ili je dovoljno da se uđe u 38. tjedan?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •