Kaj smijem to na svoju ruku pit?
Kaj smijem to na svoju ruku pit?
Nivesa smijes piti mg u trudnoci od pocetka iako nije uobicajeno da vec sada patis od grceva u nogama, osim ako nemas kronicni nedostatak mg. Znam da si rekla da pijes dosta vode, tako da ne bi niti dehidracija bila tome uzrok.
Ljubilice za medazol pise da se godinama upotrebljava u praksi bez posljedica ali da treba izbjegavati visoke kratkotrajne doze, nije mi jasno jel si vec dobila gljivice ili kakvu upalu??
Ja sam zaspala i kako mi je lupila u zeludac ili gurnula tako mi se tekucina vratila u grlo i udahnula sam, mislila sam da je gotovo :/ Naravno pocela sam kasljati i do kupaone sam vec bila sva mokra, na momenat nisam uopce mogla skuziti kaj se dogada, onako pospana. Sad me frka opet leci.
Mozda zato kaj stalno stojim na poslu?? Ne znam.
Krenuo mi je neki zutozeleni iscjedak i na onoj trakici za urin leukociti +++. Onak ostane na papiru a i dr je jucer prilikom pregleda ostalo na rukavici :bljak:
Upravo sam vadila krv i urin pa cu sutra dobiti nalaz
Nivesa slobodno si kupi Magnezij i probaj s njim. Sretno
Jutro svima, ne mogu vjerovati da o istom pišemo...noćas sam mislila da se gušim. Probudilo me gušenje iz sna, skočila sam iz kreveta (inače se jedva dižem) i kiselina mi je ušla u dušnik. Pola sata sam kašljala, verglala...i onda ujutro dođem na forum i vi o tom pišeteZato ja volim ovaj forum...vidiš da nisi jedini i da je sve to normalno
Danas mi je gotov guk profil...baš me zanima, al kakav god da bude više neću ići vaditi krv
Ljubilica, kakav ti je tlak? Pitam zato jer je meni tlak pred kraj trudnoce skocio na 140/90, isto sam imala +++ na trakici za urin i zbog toga su mi inducirali porod. Dijagnoza preeklampsija.
Medazol sam koristila nekoliko puta tijekom trudnoce. Sve je bilo u redu.
Ja sam i povratila i jutros mi je tako zlo, nista mi ne pase. Ko krepana macka.
Ljubilice, uzmi medazol. Infekcija ili urinoinfekt vise stete naprave, to zelenkasto sam i ja imala ali brisevi i urin sterilni.
Dino, ti si imala pozitivne proteineLeukociti su kod upale a proteini kod preeklampsije.
Ja sam sada ljuta ko pas, ispada da sam dobila 5,5 kila. Pala sam kilu a imam zatvor vec danima. Fakat me brine ta njihova dijeta, tj. koliko je se drzim, ne dobivanje na kilazi...pa od cega ona raste???? Bila sam spremna da cu se udebljati i briga me za to ali me ovo fakat iznenaduje.
Saraya čitam tvoj post da ideš sutra u bolnicu? Jel sve u redu?
meni je dosta vađenja krvi. Jučer hormoni štitnjače, danas taj torch i što je zanimljivo neke stavke (genitalni herpes) iz te analize ću čekati dva mjeseca. Baš su brzi ovi u Osijeku.
Tsh mi stalno raste, a hormoni štitnjače su u redu. Bar za sada.
KrisZg meni je doktor objasnio da bez obzira ako i padnemo na kilaži bebica dobiva sve što joj je potrebno. Taj trenutni pad ne škodi bebici. Bitno je jesti kvalitetno.
guk profil mi je u redu. Amen! Izluđena sam više od 2000 kcal. Umjesto da normalno živim i zdravo se hranim, ja važem, brojim, pretvorit ću se u posni sir.
no sada ću ih zvati da mi jasno kažu kolike su ref.vrijednosti za 2 h nakon jela, jer to nigdje ne piše, piše samo za natašte.
Nego da vam kažem što mi je doktorica rekla za VV-tu kliniku žele zatvoriti... i sada, da bi oni zadržali svoja radna mjesta, snizili su ref.vrijednosti i sada ispada da imate šećer, a do prije 2 god ga ne bi imali-za tu istu vrijednost koju imate danas.
Njima je u ineresu napucati si broj ljudi koji se kod njih liječe, da bi postojala svrha da ih se ne zatvori.
Tako da mislim da ako baš nemate stvarno visok šećer-se trebate opustiti. Služimo im kao 'još 1 pacjent'.
KrisZg - ne brini se za bebu, ona će sebi uzeti sve što joj treba. cure sjetite se da su se zdrava djeca rađala i u logorima gdje nije bilo 3 obroka, a kamoli 6 zdravih obroka. Priroda je napravila i napravit će svoje, bebama nam neće ništa faliti. Ne znam koliki ti je šećer,ali ako nije visok, ja bi normalizirala prehranu.
dobila sam VV.
Ref. vrijednosti za 2h nakon jela su <6,8.
Pozdrav cure!!
Evo prikljucujem vam se zabrinuta.. Trudna sam 6 tjedana i u cetvrtak idem na prvi pregled. Vec 4 dana me boli lijevo rame, nocas me toliko boljelo da nisam spavala. Danas sam napravila glupost i guglala, pa saznala da bol u ramenu moze biti znak izvanmatericne trudnoce :/ zabrinuta sam od kad sam ugledala +, a sad jos i ovo... Ponekad mislim da nam je previse informacija dostupno
Sent from my [625 using Tapatalk
Hej Krtice,danas sam 36tt i otvorena 1prst(nalaz od petka) dr me zeli hospitalizirati i malo pratiti,strogo mirujem,da izdrzimo jos bar do 37tt pa onda carski zbog moje anamneze! Na zadnjem uzv prije 3tj,beba je bila ok! I 2313g. Samo ne zelimo prijevremeni porod! Pa mi nije svejedno..
Bas te isto citam,kako torch u bolnici? Ja sam ga vadila u drapsinovoj i to poludila jer je bio djelomican! Nema npr.parvo B19 i jos nesto..pa cemu onda torch??? A taman je bílo pete bolesti ko pošasti!!! Na kraju sam bila u izolaciji do 26tt!! Za bolnicu su mi rekli da ne rade!! Kako se osjecas fizicki? Da se zaletis s muzem u Zg?
Nadam semeni je danas komadic cepa otisao,imam laganu bol u ledima i trbuh se jos malkice spustio.U cetvrtak sam na pregledu.
Cure
Pridružujem se i na ovom forumu, sad ću polako početi s iščitavanjem tema![]()
Meni je ginekolog rekao nešto drugo. Referentne vrijednosti za gestacijski dijabetes ne donose se u Hrvatskoj, niti na VV, već ih donose globalna udruženja liječnika dijabetologa/endokrinologa, pri čemu se uzimaju vrijednosti koje donesu američko i europsko udruženje. Te vrijednosti jesu snižene u odnosu na prije par godina, uglavnom zbog SAD-a, gdje se uredne trudnoće kontroliraju puno rjeđe nego kod nas pa su imali puno slučajeva gestacijskog dijabetesa koji je bio nekontroliran tokom trudnoće, za koju se smatralo da je uredna. ovako se na prvoj pretrazi krvi kod malog povišenja glukoze ta trudnica odmah pojačano kontrolira i izbjegavaju se poslije komplikacije i nekontrolirani slučajevi.
Meni osobno je GUK na tašte na običnoj pretrazi bio 5.2, što je automatski GD i moram priznati da sam zaista pazila što jedem i time dobila do 32. tjedna samo 9 kila. dok sam u prve dvije trudnoće znala završiti sa +15 do 17. I bebe su bile velike.
dakle, možda VV sad ima više pacijentica, ali oni sigurno nisu utjecali na smjernice, već ih samo preuzeli od relevantnih tijela.
Mislim da dobivanje na tezini nema usko veze sa GD. Moje cure su dobivale po 20 i vise kg u trudnoci, a nikakvog GD nije bilo. Isto tako znam dvije cure sa GD koje su dobile po cca 6kg. Prijateljica ima dijabetes tipa 1, dobila u obje trudnoce preko 15kg a bebe su tezinom bile u granicama.
Ja sam jucer na kraju razg sa dr u vezi Medazola i odlucila mi je napraviti CB. Sad cekam nalaze. Al kaze da sam pokupila i gljivice i neku upalicu ( koliko ona vidi ) i da bez straha krenem sa Medazolom, daju ga i na perinatalnim odjelima a i bebina organogeneza je zavrsila pa nek se lijecim. Danas cu dobiti nalaze urina i krvi pa da vidimo sta ima i tamo. Covjece, sva sam ispregledana, ali i drago mi je zbog toga. Sve za mog crvica malog
slažem se da uz velik dobitak težine ne mora biti GD, ja sam gledala stare nalaze iz prve dvije trudnoće gdje sam radila i OGTT i uvijek mi je bio ok nalaz, pa sam se svejedno udebljala jako i bebe su bile velike (zbog genetike također vjerojatno). a ovaj puta mi je zaista prvi puta u životu GUK na tašte bio 5.2.
Htjela sam reći da činjenica da je dijagnosticiran rano pomaže nekima kao što sam jada stvarno kontroliraju prehranu, drže šećer pod kontrolom i ne završe s +10 kila nakon trudnoće
Bok trudnice, evo da vam se predstavim. Ovo mi je treća trudnoća i trenutno brojimo 10+4 tt. I svaki tjedan koji napunimo me uveseljava![]()
KrisZg jesi ti negdje napisala da si sveukupno dobila 5i pol kila? Ja sam ti u prvoj trudnoci dobila 27 kg, a secer na taste mi je bio 3,5 a nakon case secera za 120 min bio je 4,1. Svi se iscudivali da nemam secer.
KrisZg, oprosti na pitanju ali koliko te to ima viška od prije?!
Pitam jer i ja imam koju kilicu viška![]()
Posljednje uređivanje od tetagogolina : 15.10.2014. at 16:08
I meni je ostalo stomaka od druge trudnoce, tako da sad iako se moj stomak nebi trebao jos vidjeti on se vidi i to pravo lijepo, reko bi neko da sam u 4,5 mj![]()
cure pomoć mala, danas me uhvatila nekakv bol u stomaku i leđima kao da ću dobiti, legla sam malo odmoriti da me prođe i osjetim da mi se javi trenutna bol u stomaku na desnu stranu, sada sam 17+3 bebu sam osjetila, imam li potrebe ići doktoru, prije tjedan dana na pregledu sve je bilo u redu????
Pitam to jer čitam ima žena koje idu na porod s 90 kg, ali drage moje, tu fali još jedan bitan podatak- visina. Nije isto imat 90kg sa 175cm i sa 160cm. Dobro mislim??? Ja sam u prvoj trudnoći išla rodit s 89kg i bila sam sebi ooogroooomna, a počela sam T sa 73kg(dobila 4kg samo od stimulacije), ali i 173cm.
A sad sam na 75kg.....i voljela bih dobit što manje na kilaži![]()
Možda sam malo offtopic,a možda i nisam,priznajem malo me strah kila, a ustvari je nebitno u usporedbi sa zdravljem bebe![]()
Hm,ja imam 165 i usla sam u trudnocu sa 90 i vjeruj mi da ima malo aktivnijih trudnica od mene.Ja sam bila spremna da cu ici roditi sa preko 100,jer sam u prosloj dobila 18kg a startala sa 64.
dobrodošlica novim trudnicama i sretno do kraja
Ja sam sve tri trudnoće počela sa popriličnim viškom kilograma, visoka sam 160cm..prvu trudnoću startala sa 78, išla roditi sa 84..drugu trudnoću startala sa 80kg i do pred sam kraj trudnoće se nisam maknula sa te kilaže, u zadnja dva tjedna te trudnoće sam dobila 1kg..sad sam na 31+5 i dobila sam 4kg..s tim da nisam sigurna ni jesam li dobila točno 4 jer neznam točno startnu kilažu, imala sam između 78-80kg..nisam se duže vrijeme vagala prije trudnoće, bježim od vage ko vrag od tamjanastvarno nisam posebno pazila sa prehranom, hranila sam se kao i prije trudnoća, ali eto kile u trudnoći ne idu na mene, što je dobro jer da sam na svoju kilažu natukla još kakvih 15-20kg pitam se kako bih se kretala uopće..
Kris kažeš da ti govore da si smršavila, pa vjeruj da i jesi, jer sam i ja nakon druge trudnoće, to jest mjesec dana nakon poroda imala 14kg manje nego na početku trudnoće, nikad mršavija...ali eto do ove trudnoće sve sam kilograme uspjela vratiti natrag...
e i da nadodam, da moj mali dobitak na kilogramima nije imao nikakav utjecaj na težinu djeteta, prva cura je rođena sa 3260, druga cura sa 3450..
Čuj, važno je i kako se ti osjećaš, ne nose svi kile jednako, sve je to individualno, najvažnije je da se ti osjećaš dobro i da je bebica zdrava....pa poslije dojenjem možda ode višak...a i to dojenje...15mj. sam dojila malenu, dok su moje prije jele ko mahnite te dojile i mršavile, ja sam pazila da jedem zdravo: povrće, ribu, bijelo meso,voće....dojila svako malo, a umjesto mršavljenja još dobila koju kilicu
![]()
Ni moj nije imao utjecaj na težinu djeteta, prosječna kilaža mi je 57 kg na 167 cm visine, prije prve trudnoće imala sam 54 kg i došla do 80 kg, znači 26 kg u plusu, u drugoj sam bila 20 kg u plusu, a ovaj put je 21 kg, a sudeći po apetitu bit će i ovaj put preko 25. Do sad sam imala sreću što je sve relativno brzo otišlo, vidjet ćemo hoće li i ovaj put tako. Ma kako bude, bit će, samo neka sa bebicama bude sve dobro!
Sve je dobro dok beba napreduje,dr.ulla je pricala na seminaru da na bebu od 3kg prosjecno sve skupa ide 7kg,znaci,maternica,voda,mast koje se skladisti za dojenje.I vazno je da se dobro osjecate.Meni je trbuh u prvom planu i sto se estetike tice,lijepo izgleda bez obzira na te kile.
Da u potpunosti se slažem, ne nosi svatko isto svoje kilograme, bio to višak ili manjak...na svoju visinu ja bi kao trebala imati 50-ak kilograma..ajme meni ja se ne mogu ni zamisliti s tim kilama..kao srednjoškolka sam uvijek imala oko 65kg i meni je to bilo super..sve se to nekako lipo rasporedilo i sama sebi sam super izgledala..poslije sam u nekoliko godina natukla 10tak kilograma i onda sam se sve do trudnoća vrtila između 75-80..voljela bih ja manje, ali to tako teško ide..volim ja papati, ne mogu reći da se debljam od vode i zraka, ali stvarno osjećam da se moram izgladnjivati da bi uspjela skinuti koji kilogram i to duže vremensko razdoblje, a onda ako par dana zaredom dobro pojedem sve to uspijem vratiti...ah ti kilogrami, vječiti problem većini žena..
Ja sam se udala sa 58kg, imam fotografije kao podsjetnik, a onda sam počela kuhati, peći kolače, bureke, pite i sl. divne stvarčice i u godinu dana op na 68kg
, a nakon poroda sam izgubila bila 10kg, a onih 6 drugih nikako dole....pa sam prije 2 godine išla na neku 5-tjednu dijetu i došla na 73kg i tu sam stala do prošlog mjeseca, sad lagano krećem put gore
.....ah ti kilogrami....
![]()
Pih,imala sam i ja nakon dvoje 60kg.Udebljala se dok sam bila sef kuhinje u 2god![]()
Cure help. Uzv danas trauma... plod 3mm . Zv odlicno izgleda. Po m 7+2 a dr na prvom pregledu rekao da misli da je manja t. Vadila betu danas prvi put 12100... ne znam kaj bi mislila.
Posljednje uređivanje od nivesa : 15.10.2014. at 19:55