Meni se ne sviđa ta neka ideja da smo svi kao nekako previše hoch da se bavimo i razmišljamo o kućanskim poslovima. Poanta je da su oni tu i da ih netko mora napraviti. Kućanski poslovi, kao i ostale dosadne ne-hoch stvari u životu, su jednako tako dio života kao i ostale veličajne stvari i treba se znati s njima nositi.
Netko je rekao da ne želi da 20-godišnjak provede niti sat u ribanju kamenca...Ja ne vidim zašto ne. Ja sam se od 10-godine naribala kamenca i kamenca pa sam svejedno stigla pročitati puno knjiga, stigla sam bome i ljubovati, i filozofirati, a u izlascima mi nitko nije bio ravan... Hoću reći, zašto bi jedno isključivalo drugo? Uostalom sam stajališta da te redovite obaveze u kućanstvu zaista uče puno toga. Uče te odgovornosti, empatiji, strpljenju, organizaciji....Uči te zajedničkom životu, potrebama drugih ljudi i podjeli odgovornosti. Zašto bih ja svoju djecu zaštitila od toga? Ja isto želim čitati knjige i imam svoj ljubavni život, a kamenac je zajednički. Pa ajmo ga zajedno i ribati, pa će svatko tu i tamo stići malo i uživati u životu. Da bi netko bio
homo faber, netko mora biti i
animal laborans. A ne želim vazda ja biti tegleća marva.
Javim se ponovno kad mi dijete stasa do ove dobne skupine