Stranica 228 od 581 PrviPrvi ... 128178218226227228229230238278328 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,351 do 11,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj ni pomišljat kupati psa te težine, ne smiješ ništa teže od 5 kg prvih mjesec dana! Inače i ja imam 2 psa, premjestili smo ih u drugu sobu pa neće biti s bebom, a mislim da neće biti problema jer do sada su uvijek sa malim kikićima koji su nam dolazili u kuću bili super i strpljivi, ono kad im dosade sami se maknu. Sve je kako postaviš stvari od početka, oni su dio čopora i sad beba mora u čoporu doći na mjesto prije psa. Ne smiješ mu u početku dozvoliti da on prilazi kad hoće, nego samo kad ga ti pozoveš i shvatit će. Ma ja se toga ne bojim, a imaš i ovdje na Rodi takve teme.
    Uh, teško će mi to pasti. Navikla sam potegnuti kao sivonja kada nešto naumim.
    Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Netko je pisao o zivotinjama i djeci, mislim zutaminuta? Mi imamo 3 kujice i smatramo ih clanovima obitelji. Bile su prekrasne s Pikulicom kad s rodila, normalno su je prihvatile, a uz njih je naucila hodati (drzala im se za leda, dizala se pomocu njih...). Mislim da joj uljepsavaju djetinjstvo i uce je odgovornosti, empatiji i samokontroli. Djeca koja rastu sa zivotinjama su sretna djeca, dakako, ako roditelji znaju te zivotinje odgojiti i nauciti dijete kako da se ponasa s njima.
    Ne brinem se za to nego ne mogu ga gledati neopranog, a i ljeto kažu bit će vruće. Tuširanje bi ga bar malo rashladilo.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

mm ce dok smo mi ta 3dana pod obavezno u bolnici (ne do bog 7 ako bude cr) odvest psa u neki od salona na pranje, iscesljavanje i sisanje... inace mi je to bacanje novaca jer sve to radim sama, al nije da svaki mj dovozimo bebicu kuc pa najbolje tak... a onda do onog vremena za iduce kupanje cu vald vec moc i smijet ga i ja trpat u kadu...
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 07.05.2015. at 17:42

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    mm ce dok smo mi ta 3dana pod obavezno u bolnici (ne do bog 7 ako bude cr) odvest psa u neki od salona na pranje, iscesljavanje i sisanje... inace mi je to bacanje novaca jer sve to radim sama, al nije da svaki mj dovozimo bebicu kuc pa najbolje tak... a onda do onog vremena za iduce kupanje cu vald vec moc i smijet ga i ja trpat u kadu...
    Ovako i mi planiramo. Dok cu ja biti u bolnici, mm vodi copor na proljetno-ljetno sisanje. Tako smo napravili i s Pikulicom.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Trebale ste ga sada vidjeti. Ostavila sam vrata kupaone otvorena jer je vruće. On se stao ispred kada sam izlazila iz tuša i zatulio, kao prošle godine kada sam ga izvadila iz kade, a htio je nazad pod tuš. Sjetio se da je fino pod mlakom vodom. :D

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

adrianova mamica...ti cekas prirodni porod? ne moras na carski?

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da, tako je sada doktorima palo na pamet, pa moram cekat, ali iskreno neznam kak ce se to na kraju zavrsiti, ni kada. Nocas mi se ucinilo da su trudovi poceli, ali samo tri stezanja i stalo je.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Hvala cure
    bebeto, pregled mi je 20.5. tek, a porodiljni bih trebala otvoriti 29.5. Ovako kad se svaki dan mucim cini mi se vjecnost izdrzati do kraja mjeseca. Danas trebam odnijeti nalaze ginekologici, pa cu je pitati sto ako bih tjedan dva ranije na porodiljni prije 29.5.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure
    bebeto, pregled mi je 20.5. tek, a porodiljni bih trebala otvoriti 29.5. Ovako kad se svaki dan mucim cini mi se vjecnost izdrzati do kraja mjeseca. Danas trebam odnijeti nalaze ginekologici, pa cu je pitati sto ako bih tjedan dva ranije na porodiljni prije 29.5.
    Lijepo joj objasni kako se osjećaš i vjerujem da će ti bez problema otvorit bolovanje prije porodiljnog ako već nemaš godišnjeg...
    Ja sam se jutros probudila tako umorna, kao da sam kopala cijelu noć...vanka predivan dan a ja bi se samo zavalila na kauc ko slonica..

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sanja mozda bi bilo dobro da odes ranije na komplikacije jer postoji i ona kraca verzija otvaranja porodiljnog od dvadesetak i nesto dana pa da tvojoj doktorici nebi palo na pamet i ta opcija. Mislim ne zelim te plasiti al svasta se prica a i cuje u svakom slucaju pitaj

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja se stvarno divim zenama koje rade do zadnjeg dana i vracaju se na posal vec nakon 3 mjeseca ...mislim da je to praksa u americi...nama je još i super što imamo pravo na godinu dana porodiljnog...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Moja ginekologica je super po tom pitanju. Vec na proslom pregledu prije tri tjedna me pitala da li cemo otvarati komplikacije i komentirala je sestri da sam njihova jedina trudnica koja jos radi :D Bas cu ju pitati danas (ako dodem na red s obzirom da nisam narucena) koliko unaprijed joj moram reci ako odlucim npr.da bih radila jos sljedeci tjedan.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

U Australiji se vraćaju nakon 3 dana (ako je poslodavac hoće nazad). A nešto sam jučer čitala da EU kaže kako imamo previše prava za djecu i treba ih rezati!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

je, točno
    po njima mi trudnice i rodilje imamo najviše prava
    ali čini mi se da nisu nii daleko od istine
    po evropi porodiljni traje 3-6 mjeseci, ovisno o državi

ali sam isto tako sigurna da su kod njih onda uređene i i jaslice u skladu s tim
    a ne ko kod nas, ne može prije nego napuni godinu dama, pa ne može prije rujna...
    a kako onda
    a dadilja košta npr 4000kn, a ti radiš za minimalac i tako

pa onda ono o radu nedjeljom
    ma nije meni nedjelja problem
    i nisu samo trgovci time zahvaćeni
    ima sila drugih zanimanja koji rade vikende (prvi doktori pa dalje), ali bitno da ljudi dobiju svoj slobodan dan
    al koja korist od slobodnog dana u srijedu, ako npr nedjelju moraju a nemaju kome dijete ostavit jer vrtići bnaravno ne rade nedjeljom
    tu se podrazumijeva da su sve subote, nedjelje i praznici neradni, a nema veze što svi ostali rade

ohh koliko je toga...

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku
    je, točno
    po njima mi trudnice i rodilje imamo najviše prava
    ali čini mi se da nisu nii daleko od istine
    po evropi porodiljni traje 3-6 mjeseci, ovisno o državi

ali sam isto tako sigurna da su kod njih onda uređene i i jaslice u skladu s tim
    a ne ko kod nas, ne može prije nego napuni godinu dama, pa ne može prije rujna...
    a kako onda
    a dadilja košta npr 4000kn, a ti radiš za minimalac i tako

pa onda ono o radu nedjeljom
    ma nije meni nedjelja problem
    i nisu samo trgovci time zahvaćeni
    ima sila drugih zanimanja koji rade vikende (prvi doktori pa dalje), ali bitno da ljudi dobiju svoj slobodan dan
    al koja korist od slobodnog dana u srijedu, ako npr nedjelju moraju a nemaju kome dijete ostavit jer vrtići bnaravno ne rade nedjeljom
    tu se podrazumijeva da su sve subote, nedjelje i praznici neradni, a nema veze što svi ostali rade

ohh koliko je toga...
    Mi smo svjetlosnim miljama iza ostalih uređenih zemalja...i onda se čude što je natalitet u padanju. Osobno molim Boga da se dok rodim ne ukine mogućnost da budem doma 3 g. s obzirom da mi je treća beba. Nemam kome ostavit dijete sa godinu dana a jaslica na otoku nemamo. U vrtić može tek sa napunjene 3 g. Sa prvo dvoje plaćala sam dadilju na koju mi je išlo pola plaće pa mi je sada bolje stat doma i za mizernih 1600 kn nego radit za ništa.
    Alkemičar, kako si ti, kako se držiš ??? Jeli još strogo miruješ ??? Drži li se cervix ??

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bebeto, ne brini za ove 3 godine
    tog prijedloga nema ni u razmatranju za sabor
    a ako ga i izglasaju, ne mogu ga retrogradno primijeniti

ja sam ok. bila u utorak na pregledu
    ono malo cerviksa što je ostalo još drži, a uu se krenulo pomalo otvarati što nije neobično za ove tjedne
    rekao gin da ležim još do kraja sljedećeg tjedna pa onda pomalo krenem šetat kroz kuću
    ako izdržimo do tada, krajem sljedećeg tjedna bi bilo punih 35 tjedana pa onda šta bude
    Posljednje uređivanje od alkemicar : 08.05.2015. at 14:46

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

volila bih još samo da mi uspije prijateljica sljedeći tjedan doć još jednom me ošišat i ofarbat, pa onda kako bude

stvarno nije lako ležat

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Alkemicar kolika je procjena bebe sada?sto dokt kaze jel opasno ako sad rodis?terminuse smo.ja sam sad 34+1tt.
    Ja sam tvrdoglava mazga.tako sam i u prvoj trudnoci.slusam svoje tijelo i neidem u bolnicu dok nemoram.beba se javlja a nocas sam imala uzasne bolove u krizima.smirilo se tek jutros.i onda sam ok.sad lezim i odmaram.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam 33+4 tt i beba je oko 2400
    navodno ne bi trebao biti problem sad jer sam ja u 30tt dobila 2 injekcije dexametazona
    ipak je rekao da nek ležim još a krajem sljedećeg tjedna da mogu malo prošetati kroz kuću
    ti bolovi u križuima i mene često znaju hvatati
    moj ginekolog je rekao nek pijem Mg direkt i to je to

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vratila sam se danas sa UZV-a. Dok je sve normalno, 35 - 36, bedrena kost odskače za dva tjedna naprijed. Nisam je ništa pitala jer sam to pročitala tek kasnije na papiru. Sada pretražujem po internetu za nekakvim objašnjenjem.

littlemouse1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Pozzzz svima..evo danas smo saznali da cemo dobiti deckica... sve je ok bebica lijepo napreduje i razvija se,a ja sam jos na mirovanju,ali sve cemo izdrzat..... pozzz svima..pusa..

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Pisonja... cestitke

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čestitam

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Recite mi da nisam normalna al bas sam poludila... Vec cca 2tj osjetim kako me lupa uvijek gore i migolji se iznad pupka i podbada rebra... i tak sam bila sretna da ce se na uzv pokazat da se lijepo okrenila... danas je bila preko dana nest mirnija i sad navecer podivlja, a ono udarci nisko dolje znam da je rano i ima se vremena okrenit i da se bebe okrecu i na dan poroda nekad, al zbilja sam ju htjela vidit s glavicom dolje! Bar bi nekako bila mirnija...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ivana.sky, a što misliš kako je meni u 38tt s istim pitanjem?!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ma da? Ni on jos ne dubi na glavi?
    Ajd sad sam se malo utjesila.. mislim... vjerujem da ti nije lako, al sve bebe koje znam oko sebe su okrenute i bas me sekira to sto mi svi klimaju glavom sto moja nije.
    A i da se ne okrenu....pa nije smak svijeta! Bitno da je njima lijepo i da su dobro

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Čitala sam dosta o tome i piše da postoji razlog zašto su zauzeli baš taj položaj. A vjerujem da će upasti u onaj mali postotak koji se pred kraj okrene. Pa nije ni to strašno, porodile su se tako mnoge žene, a moj nije veliki pa ne bi trebalo biti problema, kaj ak' malo puknem, budu me zašili, a mm bu dobio curicu Jedino ako bi se kaj skompliciralo pa bude carski, ali o tome uvijek mogu odlučiti u zadnji tren, što se nadam da bu nepotrebno.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Morat cu pitat bas dr u pon ili nekog od sestara u uto kad krenemo na tecaj al mislim da u os uvijek zadak bebe idu na cr... bar ja nisam nikad cula da daju birat

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Alkemičar još ćeš ti dočekat termin i prenjeti !!! Drži se !!!
    Cure ja sam jutros opet tako umorna neznam što mi je...noćas mi je bilo tako vruće..uz otvoren prozor morala sam se svuc iz pidjame jer bi prokuhala...
    Cure kojima otiču noge, jeli vam oteknu u predjelu gležnja ili cijele ??? Ja imam osjećaj ovih par dana da su mi listovi točnije noge do koljena nekako deblje...

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Drage moje cure rodila sam sina od 4480gr i 54cm 7.5. navečer nakon više od 24h ozbiljnih trudova i puno intervencija koje nisam željela prvobitno ali koje su spasile život mom smotuljku najslađem. Imao je i puno sreće tako da sam zahvalna nebesima jer smo oboje dobro. Pisacu priču sa poroda čim stignem pa ću staviti ovdje link... Toliko za sad i sretno svima!!!

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Alkemičar još ćeš ti dočekat termin i prenjeti !!! Drži se !!!
    Cure ja sam jutros opet tako umorna neznam što mi je...noćas mi je bilo tako vruće..uz otvoren prozor morala sam se svuc iz pidjame jer bi prokuhala...
    Cure kojima otiču noge, jeli vam oteknu u predjelu gležnja ili cijele ??? Ja imam osjećaj ovih par dana da su mi listovi točnije noge do koljena nekako deblje...
    Ja kako dan odmice vise ni nemam glezanj ))) a prsti na nogama ko cevapi!! Zapravo cijela sam si ko slon nekako ujutro i dopodne jos nekako al popodne a pogovotovo uvece je katastrofa
    Tjesi me da je kraj blizu

Stork,ti bi pokusala vaginalan porod? Mene je toga bas strah,ja bi radije carski ako ostane na zadak

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Violinchek prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje cure rodila sam sina od 4480gr i 54cm 7.5. navečer nakon više od 24h ozbiljnih trudova i puno intervencija koje nisam željela prvobitno ali koje su spasile život mom smotuljku najslađem. Imao je i puno sreće tako da sam zahvalna nebesima jer smo oboje dobro. Pisacu priču sa poroda čim stignem pa ću staviti ovdje link... Toliko za sad i sretno svima!!!
    Cestitke !!!! Vjerujem da ti nije bilo lako!! Moj necak je bio 4,5 kg pa znam sta mi je sogorica prosla,al najbitnije da ste sad dobro! Mazi svoj smotuljak

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Violinchek cestitke bitno da ste dobro

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Violinchek ceatitam od srca.jedva cekam tvoju pricu.odmori se i uzivaj sa bebicom.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bebeto, ma nećemo mi do termina
    s obzirom je ginekolog blagoslovio ustajanje od sljedećeg vikenda, kad skupim snage,
    sigurno će se i kretanje pojačavati pa čisto sumnjam da ćemo do termina
    menii inače ne otiču noge nego ruke, točnije prsti na rukama
    iako, to mi se zna dešavati kad otopli pa ne znam jel od vremena ili trudnoće

violinchek, čestitam!!!!
    najvažnije da ste vas dvoje dobro

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Violinchek predivna beba, čestitam!

Cure imate temu "Vaginalni porod na zadak". Nemojte se dati uvjeriti od strane doktora da vaše tijelo nije sposobno, ja nisam, iako su dvojica pokušavala, oni će sve probati da njima bude lakše pa čak i metode zastrašivanja, što nije fer prema nama! Pa i nekad, dok su žene rađale doma bilo je poroda na zadak, zašto ne bi sad bilo prirodno?! Ja se npr užasavam carskog jer se bojim opće, a spinalnu sam jednom dobila kod operacije koljena pa su mi oštetili živac i ne bih opet. Vjerujem u Božju providnost i da će sve u ključnom trenutku biti kako mora. A naše tjeskobe i strahove i bebice osjete pa je bolje biti opušten i ne razmišljati o tome!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Violinchek cestitam! Neka je sa srecom!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Violinchek prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitam.

Znači, intervencije su ti pomogle. Imamo odlične doktore unatoč svemu.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Violinchek, čestitam!!!!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bravo Violinchek! Čestitam!

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Stork mene bi bilo strah tako da ako je na zadak pristat cu na cr pa sta bude

Dobro sam napisala jucer kak me proso pritisak... danas ne mogu stat na noge od boli u preponama i ledjima

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cestitam violinchek!
    I moj decko je zasad na zadak, veli dr da se stigne okrenut jos i nekoliko puta... nadam se da bude

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Violinchek, cestitam! Konacno zajedno.

Ja danas 33tt i stalno se oitam kada cu poceti osjecati ono "jos malo"? Daleko mi je 37, s kamoli 40tt..

Kako stojite sa strijama, curke? Ja u prvoj trudnoci nisam dobila nista, ali Pikulica se rodila kad je bila velika kao sad momcic, tako da trbuh sada krece u nepoznate sirine, haha. Za sada sam ok, tu i tamo mazem s biobaza kremom za trudnice i nadam se da cu i ovaj put proci bez strija.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ValaMala mackala sam se od početka i nevenovom masti i biobazom i kokosovim maslacem jer me od početka trbuh svrbio i svejedno imam taj baby tatoo oko pupka, gore par komada, ispod manje, sve u srebrnastim šarama, sa strane ništa, a sad sam si k'o bracera

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Violinchek cestitam od srca !! Na kraju price najvaznije je da ste oboje dobro !!!
    ValaMala i meni se cini da je 40 ti tjedan miljama daleko...ali docekat cemo i mi to Sto se tice strija ja ih nisam imala jedino u prvoj trudnoci a tada se nisam ni mazala, sa curkom mi je stomak bio krvav, sada sam opet puna strija iako se mazem i ja biobazom ali koza mi se jednostavno ne moze toliko rastegnut. Nego cure ja sam vecinom na internetu preko mobitela...pogledam sto imam pa iskljucim wifi, mislite li da to zracenje skodi nasim bebama ??

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Nemam strija zasad, mazem jedan dan kakao maslacem, drugi biobazom... inace mi je jako suha koza ali dosta elasticna... a i da popucam, nije mi bed, s ponosom cu ih nosit
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 09.05.2015. at 17:18

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ne javlja nam se danas AdrianovaMamica, možda je krenulo...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čestitam Violinchek. Kako kažeš, najvažnije je da ste oboje dobro!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja imam uuuužasno suhu i perutavu kožu
    i prije trudnoće mi je bila suha a kroz trudnoću neviđenih razmjera
    još nisam našla ništa što može izdržati duže od 4sata da ne moram opet mazati
    al strija još nemam a iskreno se nadam da ih neću ni dobiti. u prvoj nisam

bebeto, toliko toga oko nas zrači da ne znam šta bih ti rekla
    ja sam npr na laptopu, al ležim i naravno da je sve na wifi
    a pored mene i poslovni i privatni mobitel
    ne razmišljam o tome iskreno iako bih možda trebala

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma nije nist krenulo, i dalje sam u komadu, jutros je mm provirio pod jorgan da vidi jel mi trbuh jos tu ha ha. Ja se tjesim jer znam da ovo ne moze trajat jos duze od 13 dana. A mm me zivcira jer iz dana u dam tupi da ja kazem u pon doktoru nek me porode na carski. I neznam vise na koji nacin da mu objasnim da to nejde po mojoj zelji. A i nije mi milo isforsirat operaciju, ako mozda ne moram na nju.
    A strije dobila unazad 2 tj, dotle nije bilo ni jedne iako sam 2 put rodila, al moj trbuh se zaputio ovaj put u nevidene sirine.
    Trenutno mi kilaza divlja i tjedno dobivam 2 kg, sad sam na +20 kg.
    Noge i ruke, tj stopala i gleznjevi te dlanovi i prsti mi naticu redovito svaki dan.
    A ovaj mali se evo migolji i mrducka, ali cini mi se da jos nema nikakvu namjeru da nam izade van, a mi svi vec jako nestrpljivi...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam uuuužasno suhu i perutavu kožu
    i prije trudnoće mi je bila suha a kroz trudnoću neviđenih razmjera
    još nisam našla ništa što može izdržati duže od 4sata da ne moram opet mazati
    Tak i ja... probaj kakao maslac! ja se preporodila... prvo sam kupovala u granulama i topila ga u ulje pa se mackala al je neprakticno jer duze treba da se upije, sad sam uzela onaj od zlaje na pumpicu u kremi i ok je

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •